SZERSZÁMTECHNIKA

A norelem kopásálló profilozott manuális csúszóelemei

Legyen szó tolóajtóról, fiókról, csúszósínről vagy csúszószánról, norelem profilos csúszkái minden alkalmazásban jól megfelelnek.

A szerszámgép-beállítás maximális kihasználása

Ez egy népszerű mondás, amely gyakran felidéződik, amikor a jelen rohamos technológiai fejlődéséről beszélünk. Az Ipar 4.0 úttörő innovációkkal készíti elő az utat az átalakuló gyártás számára, amely pedig lehetőségeket kínál a műhelyek fejlesztésére és a magasabb bevétel elérésére. Az új technológiába való beruházás azonban nem az egyetlen módja annak, hogy optimalizálni lehessen egy szerszámgép beállítását. A Sandvik Coromant új cikksorozatának első részében Blasius Reschreiter, a fémforgácsolási szervezet szerszámozási megoldásokért felelős globális vezetője elmagyarázza, hogyan hozhatják ki a szerszámműhelyek tulajdonosai a legtöbbet gépeikből a berendezések jobb kihasználása, a gyors szerszámcsere és a moduláris megoldások révén.

Maximális biztonság a norelem új reteszelő termékeivel

A norelem bejelentette reteszelő termékei kínálatának bővítését, amelyek célja a gyártási környezet biztonságának növelése a csatlakozások jogosulatlan vagy véletlenszerű kinyitásának és lezárásának megakadályozásával. A rendkívül hatékony működésű új termékekből most a zárható golyósretesz-csapokat és ötágú csillagmarkolatokat mutatjuk be.

A Horn a rozsdamentes acélokkal is könnyedén elbír

A Horn egy új, tömör keményfém marószerszám-családot fejlesztett ki kifejezetten rozsdamentes acélok megmunkálásához. A szerszámok rozsdamentes anyagok marására szolgálnak az élelmiszer-, a vegy- és a gyógyszeriparban, valamint a precíziós mérnöki iparban és az óragyártásban egyaránt.

És a győztes: az iJaw tokmánypofa

Ismét volt ok az örömre a RÖHM-nél: a németországi központú be- és megfogástechnika-specialistát ismerték el 2023-ban a „Best of Industry” díjjal. Az iJaw tokmánypofa kifejlesztéséért járó neves díjat az különbözteti meg a többi iparági díjtól, hogy a Best of Industry Award megmérettetésen egy átlátható és nyilvános szavazási folyamat során dől el az elsőség kérdése, amiben minden iparági szakértő részt vehet.

Kibővítette szerszámbefogó választékát a Dormer Pramet

A Dormer Pramet örömmel jelenti be legújabb szerszámbefogó rendszer választékának bevezetését. Ez az új választék élvonalbeli maró-, esztergáló-, fúró- és menetfúró-feszítő szerszámok, valamint különféle tokmányok és tartozékok sorát tartalmazza, amelyeket úgy terveztek, hogy zökkenőmentesen integrálhatóak legyenek a gépek széles spektrumával, a hagyományos megmunkálógépektől a legmodernebb CNC-központokig.

Új acélesztergálási minőség nagy előtolású nagyoláshoz

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant új minőséget vezet be az új generációs acélesztergálási sorozatán belül. A GC4405 minőség első számú választás nagy fémeltávolítási sebességhez stabil körülmények között, különösen keményebb acélok esetén. A lágyabb acélok száraz megmunkálásának lehetősége fenntarthatóbb megmunkálást tesz lehetővé.

A zsugorkötés továbbfejlesztése

A szakértők szerint forradalmi újdonság a befogástechnika területén nagyjából harminc éve – a HSK-rendszer bevezetése óta – nem történt. A forgácsolószerszámok között valóban a szerszámtartók tekinthetők a leginkább hagyománytisztelő (konzervatív) területnek, ahol ritka az újító koncepció. Vajon tényleg zsákutcának tekinthető a szerszámtartók helyzete, nincs kilátás új irányvonalra?

Megbízható fúró nikkel alapú HRSA alkatrészekhez

A fémforgácsolás globális vezetője, a Sandvik Coromant új, nikkel alapú HRSA-anyagok fúrására optimalizált tömör keményfém fúrót vezet be, amelynek szabványos fúrási mélysége akár 8×D is lehet.

A Hornnal nem jelent kihívást a furatok szuperfiniselése

A hannoveri EMO 2023 fémmegmunkálási szakvásáron mutatja be a Horn Supermini szerszámrendszerének legújabb, innovatív darabját az ultrafinom megmunkálás területén. A szerszámgyártó egy új, precíziósan megmunkált homlokfelületű szerszámmal bővítette Supermini szerszámcsaládját, amit kifejezetten a furatok ultrafinom megmunkálására terveztek.

Miért nyújtanak a tömör keményfém fúrók nagyobb és megbízhatóbb teljesítményt?

A forgácsoló ipar jelentős változásokon ment keresztül az utóbbi években. Egyre nagyobb az igény a jobb minőségre és a megbízhatóbb termékekre – a gyártócégeknek igazodniuk kell az elvárásokhoz.

Sokoldalú leszúrás és beszúrás, hogy a pályán maradjon

A Sandvik Coromant, a forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek specialistája, korszerűsíti a régóta ismert CoroCut® 1-2 leszúrási és beszúrási termékcsaládját. A nagyobb stabilitás, a még nagyobb rugalmasság és a jelentős termelékenység-növekedés csak néhány azon előnyök közül, amelyeket az új CoroCut® 2 rendszer nyújt.

Többféle beszúró, HSS szerszám és karbantartási megoldás a Dormer Pramet-től

A Dormer Pramet őszi termékbemutatójával bővíti beszúró és leszúró termékportfólióját, valamint új HSS fúrókat, menetfúrókat és karbantartó szerszámokat vezet be.

Fiatal tehetségek célzott megnyerése

A KPMG nemrégiben végzett felméréséből kiderül, hogy a következő generáció felelősségteljesebb munkáltatókat keres. Az úgynevezett „Z generáció” – vagyis az 1997 és 2010 között születettek – egyharmada visszautasítana egy állásajánlatot, ha nem lenne elégedett egy vállalat fenntarthatósági tanúsítványaival, ami azt mutatja, hogy a vonzó fizetés és a karrierépítés már nem az álommunka egyetlen jellemzője. De a gyártóiparban, amely még mindig a fenntarthatóbb gyakorlatok alkalmazására törekszik, hogyan nyerhetik meg a szervezetek a tehetségek új generációját? Patrik Eurenius, a Sandvik Coromant fenntarthatóságért felelős és EHS-vezetője vizsgálódott a témában.

Új ajtókat nyitunk

A szabványos gépelemeket gyártó norelem új, rozsdamentes acél változatokkal bővíti zsanérválasztékát. Az új zsanérok kiváló minőségű A4 1.4401 rozsdamentes acélból készülnek, és furatos, vagy menetes rögzítéssel is kaphatók.

Gigászi teljesítmény elérése

Számos, különféle művelet során végeznek marást nagy szerszámkinyúlással, amelyet a szerszám kialakítása vagy a munkadarab-befogó készülék befolyásol. Jellemző alkalmazási területe a mély zsebek marása, amelyeket vállak, meredek falak határolnak, ezenkívül alámetszések is előfordulnak. A hosszú kinyúlás miatt a szerszám merevsége csökken, és ez rontja a megmunkálás stabilitását is. Emiatt rezgések lépnek fel, a megmunkált felület rossz minőségű lesz, és a szerszám élettartama is csökken.

Új HORN RC2 és RC4 bevonatok

Az új RC2 és RC4 bevonatokkal a Paul Horn GmbH új fejlesztéseket mutatott be a nagy teljesítményű szerszámbevonatok területén.

Füstöljenek a gumik

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

M475 beszúró és daraboló marórendszer

Az újonnan kifejlesztett szerszámrendszer rendkívül gazdaságos és termelékeny marási teljesítményt tesz lehetővé.

Új IG6 keményfém szerszámok

A szerszámbevonatok a bevonat nélküli társaikhoz képest több mint 1 000 százalékkal növelik meg a keményfém szerszámok élettartamát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek