Moduláris befogástechnika bármely alkalmazáshoz

Maximális rugalmasság a minimális beállítási időknek köszönhetően

2023. november 27., hétfő, 06:00

Címkék: befogástechnika befogó forgácsolás KIPP rögzítéstechnika rögzítőelem

A KIPP UNILOCK nullpont befogórendszer a készülékek és munkadarabok gyors és pontos beszorítását és beállítását teszi lehetővé a forgácsoló munkaállomásokban. Lehet szó palettáról, saturól, berendezésről vagy munkadarabról, a rendszerrel másodpercek alatt végezhető el a csere meghatározott nullponttal és 0,005 mm alatti ismétlési pontossággal.

A KIPP UNILOCK 5 tengelyes moduláris befogórendszert 50, 80 és 138 mm-es méretben, kifejezetten a zavaró élek nélküli 5 oldalas megmunkáláshoz fejlesztette ki a gyártó. A moduláris felépítésnek és a számtalan lehetőségnek köszönhetően a rendszerek bármely egyéni felhasználáshoz összeállíthatók és kombinálhatók. A közvetlen munkadarab-befogó rendszerek a nagyszámú szorítócsapok segítségével optimálisan alkalmazkodnak a munkadarabhoz.

UNILOCK befogóállomás

Legfontosabb tulajdonságok:

  • Az UNILOCK szorítócsap 100%-ban kompatibilis a nullpont és az 5 tengelyes moduláris befogórendszerrel;
  • Munkadarabcsere másodpercek alatt;
  • Rendkívül változatos befogási lehetőségek és kombinációk;
  • Moduláris felépítés a legnagyobb rugalmasság mellett;
  • Zavaró élektől mentes 5 oldalas megmunkálás az 5 tengelyes moduláris befogórendszeren;
  • Nagymértékben optimalizált beállítási idők;
  • Különösen nagy ismétlési pontosság;
  • Nagy szorítóerejű modulok.

UNILOCK ESM 176 befogómodul

Nullpont befogómodulok

Az UNILOCK rögzítőmodulok gépasztalokba, készülékekbe (lemezek, kockák, tornyok stb.) bármely helyzetben beszerelhetők kinyúlással vagy anélkül. A rögzítőmodulok pneumatikus vezérlése külön-külön vagy együtt is végrehajtható. Ily módon egyedi nullpont befogórendszerek állíthatók elő. A moduláris felépítésnek köszönhetően a rögzítőmodulok száma és távolsága optimálisan illeszthető a befogási feladathoz. Az átszerelési idők jelentősen lecsökkennek, így a gépek üzemideje meghosszabbodik.

UNILOCK 5 tengelyes alapmodul 138 mm-es rendszerméretben

A betétedzett és köszörült befogómodulok oldási folyamata pneumatikus. Még nyomásesés vagy a sűrített levegő ingadozása esetén is megmarad a teljes behúzóerő. Mindegyik rögzítőmodul alapfelszereltségként turbó funkcióval rendelkezik. A „Turbó” levegőcsatlakozásnál egy rövid levegőimpulzus hatására a normál behúzóerő, ami rugókkal érhető el, jelentősen megnövekszik. Ez azt jelenti, hogy a rögzítőmodulok nagy igénybevételű megmunkáláshoz is nagyon jól használhatók.

UNILOCK 5 tengelyes szűkítő adapterek 138 mm-es rendszerméretben

5 tengelyes modul befogórendszerek

Az UNILOCK 5 tengelyes alapmodulok közvetlenül illeszthetők raszterfuratos rendszerű gépasztalokhoz vagy T-hornyos kialakítású gépasztalokhoz, valamint 40/50 mm rácstávolságú, M12-es rendszerméretű rácsos palettákhoz. Megfelelő adapter-szorítócsappal közvetlenül is felszerelhetők a szokásos nullpont befogórendszerekre. Az 5 tengelyes modul befogórendszerek 50, 80 és 138 mm-es méretben érhetők el.

Szentes Csaba

06-30/445-7581

csaba.szentes@kipp.at

www.kipp.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek