Új lézeres vágógépet mutatott be a BLM GROUP

A hannoveri lemezmegmunkálási kiállításon kiállított új LS7 lézeres lemezvágó gép tovább szélesíti a gyártó széles lézervágási kínálatát

2022. november 17., csütörtök, 06:00

Címkék: EuroBLECH EuroBLECH 2022 fiber lézer lemezmegmunkálás lézeres vágás lézertechnológia

Az EuroBLECH 2022 ideális helyszínnek bizonyult a BLM GROUP legújabb innovációjának, az új LS7 lemezlézer gépnek a bemutatására. A termelékeny és egyszerűen használható LS7 gépet nagy vágási sebesség és pontosság jellemzi, ezenkívül minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amik a kategóriaelső berendezésekre jellemző.

LS7: a BLM GROUP új lézeres vágórendszere

A csőmegmunkálásban nagy hagyományokkal rendelkező BLM GROUP egy új, teljesen újratervezett és optimalizált fémlemez megmunkáló rendszert mutatott be Hannoverben. Az LS7 gép teljesen szakít az ADIGE-SYS megközelítésével, amely lehetővé teszi a lemezlézerhez csőmodul kapcsolását, kombinált rendszereket létrehozva a fémlemezek és -csövek feldolgozására.

A hannoveri lemezmegmunkálási kiállításon kiállított új LS7 gép tovább szélesíti a gyártó lézervágási kínálatát

„Az LS7 felépítése, technológiája és funkcionalitása a BLM GROUP 30 éves tapasztalatán alapul, egy innovatív és megbízható rendszerben testesíti meg azt – jelentette ki Mauricio Gutierrez Matta, a BLM GROUP síklézerekért felelős globális üzletfejlesztési vezetője. – Az LS7-et minden cég szeretni fogja, amelynek jó minőségű berendezésre van szükségük kiváló teljesítménnyel és elfogadható áron. A cél az volt, hogy a lehető legalacsonyabb áron nyújtsunk kiváló teljesítményt, amit úgy sikerült elérnünk, hogy csak a lemezvágási funkciókra koncentráltunk, és minden olyan elemet kiiktatunk, amikre korábban a csőfeldolgozás integrálása miatt volt szükség. Az egyre élesedő versenyben alapvető szempont a darabköltség, és minden egyes gyártási folyamathoz a megfelelő gépre van szükség. Csak így lehet valóban optimalizálni a költségeket.”

Az LS7 főbb jellemzői

Az LS7-et a felső kategóriás lézeres lemezvágógépek belépő szintű modelljének szánták, ennek megfelelően egy csúcskategóriás rendszer összes tulajdonságával és funkciójával rendelkezik, de mindezt vonzó áron valósítja meg. Hagyományos, fogaslécek és fogaskerekek által működtetett alumínium mobil portálszerkezet, amely egy polimerbetonnal töltött nagyon erős fémszerkezeten nyugszik, ami még 2G gyorsulás esetén is nagy merevséget biztosít.

Az LS7 lézeres vágógéphez számos anyagtároló és -mozgató automatizálási megoldás is kapcsolható hozzá egy vagy két toronnyal

A vágási területet úgy alakították ki, hogy megóvja a gumiharangot a minden irányba szálló szikráktól, különösen lyukasztás közben. A hozzáférés csak a rövid oldalról lehetséges, biztonsági okokból a gép teljesen zárt burkolattal rendelkezik. A vágási folyamat egy kamera segítségével követhető, amelynek képe a kezelőpanelen, egy további külső monitoron és távoli kapcsolattal is látható.

Palettacsere 9 másodperc alatt: A két asztal egyidejű cseréjét lehetővé tevő intelligens mechanikai megoldásnak köszönhetően mindössze 9 másodperc alatt végezhető el a palettacsere. A mechanika teljes mértékben elektromos, bármiféle pneumatikus vagy hidraulikus működtetés nélkül.

Verziók: Az LS7 3 000 × 1 500, illetve 4 000 × 2 000 mm-es hosszirányú változatokban érhető el, ezenkívül számos anyagtároló és -mozgató automatizálási megoldás is kapcsolható hozzá egy vagy két toronnyal.

Plug&Play: A rendszert az egyszerű, azonnal telepíthető kiszállításra tervezték, így a telepítés, üzembe helyezés, a képzést is beleértve, mindössze egy hetet vesz igénybe.

www.blmgroup.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek