Sikeres hetet zárt a lemezipar Hannoverben

Az EuroBLECH 2022 szakkiállításon ismét összegyűlt az iparág, hogy formálja a fémlemez-megmunkálás jövőjét

2022. december 01., csütörtök, 06:00

Címkék: élhajlítás EuroBLECH EuroBLECH 2022 Hannover lemezmegmunkálás lézeres vágás

A 26. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálási Kiállításra összesen 38 076 szakmai látogató érkezett Hannoverbe, hogy megtekintse az 1 300 kiállító több mint 86 136 négyzetméteren felsorakoztatott termékeit és újdonságait. A kiállítási standokat alapvetően pozitív befektetői légkör uralta.

A látogatószám gyakorlatilag megegyezik az előző, 2018-as vásár statisztikáival, ami minden nehézséget figyelembe véve kiváló eredménynek számít. „Nehéz leírni, mit érzünk, miután mindent beleadtunk az elmúlt négy évben, hogy tető alá hozzuk a szakvásárt – jelentette ki Evelyn Warwick, az EuroBLECH kiállítási igazgatója. – Büszkék vagyunk arra, hogy az EuroBLECH továbbra is kulcsfontosságú szerepet tölt be a globális lemezmegmunkáló ipar életében. Az idei kiállítás különleges és rendkívül fontos volt az egész ágazat számára, így elég közel kerültünk a 2018-as rekordszámokhoz.”

A kiállítók 62%-a érkezett Németországon kívülről, ami a nemzetköziség újabb 4%-os növekedését jelenti. A trend a látogatók körében is folytatódott, akik több mint fele (56%) érkezett Németországon kívülről a kiállításra. Németország mellett Hollandia, Lengyelország, Olaszország, Svédország, Törökország, Ausztria, Belgium, Dánia és Franciaország „küldte” a legtöbb látogatót.

A lemezmegmunkálás kulcsfontosságú platformjaként az EuroBLECH lehetőséget kínált a látogatóknak, hogy megoldásokat találjanak az iparág aktuális kihívásaira, ezenkívül összekapcsolta őket a világ minden tájáról érkező vállalkozásokkal, hogy segítsen a legújabb gépeket és szoftvereket integrálni a gyártási folyamatukba. Az idei év forró témái a digitalizáció, a fenntarthatóság és az Ipar 4.0 voltak. Az EuroBLECH 2022 kiállításon bemutatott számos termék és innováció fejlesztési folyamatában már eleve figyelembe vették a költség- és erőforrás-hatékonyságot.

Szinte minden második ember, aki átlépte a beléptetőkaput, befektetési szándékkal érkezett Hannoverbe. Mind a kiállítók, mind a látogatók nagyon elégedettek voltak a kiállítással és az újonnan kialakított üzleti kapcsolataikkal. A látogatók az átfogó és nemzetközi kínálatot, a kiállítási standok minőségét és a digitális folyamatok számos élő bemutatóját emelték ki. A kiállítók pedig a magasan kvalifikált nemzetközi közönséget és a döntéshozók magas (80%) arányát értékelték nagyra.

„Az EuroBLECH kiemelten fontos számunkra, hiszen egy valóban globális eseményről van szó, így a világ minden tájáról érkeznek rá látogatók – mondta Johan Elster, a Bystronic Group értékesítési igazgatója. – Az eredmény nagy sikernek számít a kihívásokkal teli piaci körülmények között.” „Fantasztikus hetet töltöttünk az EuroBLECH-en, rekordszámú új kapcsolatot rögzítve – tette hozzá Matthew Fowles, az LVD Company NV csoport marketingigazgatója. – Pozitív volt a hangulat, látszott, hogy az ügyfelek is nagyon várták ezt a rendezvényt.”

A látogatók túlnyomó többsége az iparból (72%), kisebb részük pedig a kereskedelem és a szolgáltatások világából érkezett. A gépészet, az acél- és alumíniumgyártás, a fémlemez- és termékipar, az autóipar és beszállítói, a vas- és acélgyártás, valamint az elektrotechnika képviseltették magukat túlnyomórészt a látogatók körében.

EuroBLECH 2022 Bemutatótér

A kiállítási standokon bemutatott innovációk mellett a résztvevők az EuroBLECH 2022 Bemutatóteret is megtekinthették. Az új programelem 27 előadást kínált a négy kiállítási nap alatt, érdekes beszélgetéseket, értékes kapcsolatteremtési lehetőségeket, valamint az innovatív vállalatokba és projektekbe történő izgalmas betekintést kínálva.

A szakvásáron számos kiállító máris bejelentette, hogy 2024-ben ismét kiállítanak az EuroBLECH-en, amit 2024. október 22–25. között rendeznek majd Hannoverben.

www.euroblech.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek