Príma erőben

Prima Power-újdonságok Stuttgartban

2018. február 08., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás Blechexpo élhajlítás ipari robot lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézertechnológia lézervágás Prima Power robot robotika

Számos új Prima Power technológia és megoldás világpremierjét időzítették a Blechexpo kiállításra a „Prima is Power” mottó jegyében. Az egyre hatékonyabb, rugalmasabb és intelligensebb lemezmegmunkáló gépek az iparági cégeknek is új versenyképességi lendületet adnak.

Laser Genius

Első alkalommal találkozhatott a nagyközönség az IPG Photonics 10 kW-os lézerforrással felszerelt Laser Genius 1530 lézeres vágógéppel, ami a nagy lemezvastagságú megmunkálások során növeli meg a vágósebességet. Ez a gépkonfiguráció ebből kifolyólag a vastagabb fémlemezeket felhasználó piaci szektoroknak készült – tipikusan idesorolható a mezőgazdaságigép-gyártás, illetve az építőipar.

A fókuszpozíció automatikus vezérléséhez adaptív optikával felszerelt lézerfej a teljes vastagságtartományban, számos anyag (lágyacél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, sárgaréz) esetében biztosítja a legjobb minőségű és maximális sebességű vágást. A szintetikus gránit gépágy, a szénszálas konzolos szerkezet és a lineárhajtás kiváló merevséget és pontosságot biztosít a gépnek. Az intelligens és felhasználóbarát Prima Power Open CNC-vezérlő modern Tulus Laser 2 DHMI felhasználói felületen jeleníti meg a gép- és folyamatadatokat. A Blechexpón kiállított géphez Combo Tower Laser rugalmas, be- és kirakodási funkciót is tartalmazó tárolórendszert csatlakoztattak, amit a Prima Power kifejezetten a 2D lézeres vágógépekhez fejlesztett és gyártott.

Laser Genius 1530 lézeres vágógép

LPBB termékvonal

A Blechexpón megtekintethető volt a gyártó lézeres vágásra, lyukasztásra és hajlításra kifejlesztett LPBB gyártósora is. A gyártósort fiber lézeres vágóberendezéssel, stancolóval és automatikus hajlítórendszerrel szerelték fel, az anyagmozgatást pedig LSR robotok végzik. Világpremierként egy új generációs lézergravírozót is beépítettek a gyártósorba.

A gyártósorban egy Combi Genius 1 530 kombinált vágó/lyukasztó lézerrendszer, egy Express Bender EBe 5-3 panelhajlító, valamint az LSR-robotok kaptak helyet. Az új automatizálási megoldásokkal felszerelt Combi Genius használatával nagy termelékenység érhető el a holtidők minimalizálásával párhuzamosan. Az új modell a Genius sorozat minden intelligens opcióját és funkcióját tartalmazza – például az iRam és Sheetfloating rendszereket is.

LPBB gyártósor

A gyártósorba telepített Prima Power Ebe 5-3 szervo-elektromos hajlítógép maximális hajlítási hossza 2 750 mm. A PCD Picking & Centring Device és BTD Bend Turning Device rendszerekkel felszerelt gépet egy szabványos palettaméretekhez készített kocsival, anyagmozgató funkcióval és új emelőajtóval látták el az alapterület csökkentése érdekében. A fontosabb újítások közé tartozik az optimalizált szerszámcserét lehetővé tevő Tulus HMI szoftver, a folyamat lépésről lépésre történő nyomon követésére szolgáló felügyeleti rendszer, valamint egy új interpolációs funkció, amely új szögkorrekciós paramétereket generál olyan vastagságú és hajlítási hosszú alkatrészek megmunkálásához, amelyek nem felelnek meg az adatbázisban tárolt értékeknek.

eP-1030 élhajlító

A standon bemutatott eP-1030 élhajlító az eP gépcsalád legváltozatosabb szervo-elektromos modellje. Az alakváltozást felügyelő opció új verziója lehetővé teszi olyan nagy és nehéz alkatrészek egyszerűbb és gyorsabb pozicionálását is, amelyeket a gépkezelő már nem tudna egyedül mozgatni. A Stuttgartban bemutatott élhajlítót kiegyenlítő asztallal szerelték fel, ami tovább növeli a termelékenységet és leegyszerűsíti a működtetést. A felső és alsó hidraulikus Wila szerszámbefogók és a hajlítási szög valós idejű korrekcióját végző IRIS PLUS rendszer komplex geometriák esetében is kiváló minőséget eredményez.

Szoftveres támogatás

A gépek lelkét jelentő szoftveres megoldások terén élő bemutatók tették szemléletessé a digitális gyártás működését. A Prima Power Industry 4.0 Inside megoldások tovább növelik a gyártási hatékonyságot és a rugalmas átállásokat az egyes szériák között. A gépek felügyeletéhez és elemzéséhez használt Fleet Manager új webkonzol alkalmazása már elérhető a 2D és 3D lézeres gépek számára, tovább bővítve a felhasználási és a felhőhöz csatlakozási lehetőségek körét. A Fleet Manager valós idejű információt szolgáltat a folyamatlépésekről, a programindításokról, a riasztásokról és a kézi műveletekről. A gép teljesítményéről és a termelésről készített elemzések csökkentik a holtidőket, és lehetővé teszik a prediktív karbantartás bevezetését.

www.primapower.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek