Laser Sharp 2060 – a Prima Power új, nagy formátumú lézervágó gépe nehéz feladatokhoz

A Laser Sharp 2060 a Prima Power 2D lézergépcsaládjának legújabb tagja. Egy nagy méretű fiber lézersugaras vágógép közepes és nagy formátumú fémlemezek megmunkálására. Erős, megbízható és pontos: valódi igásló a modern fémlemez-feldolgozó üzemek számára

2019. november 28., csütörtök, 06:00

Címkék: fiber lézer Lang & Társai Kft. lemezmegmunkálás lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia Prima Power

Szó szerint „éles” megoldás nagy megmunkálási tartományával, robusztus kialakításával és választhatóan közepes, nagy vagy még nagyobb teljesítményű lézerforrásaival. Ideális választás acélszerkezeti elemek, földmunkagépek, mezőgazdasági gépek, nehézipari gépek és haszongépjárművek fémlemez alkatrészeinek gyártásához. A Laser Sharp kategóriájában a legalacsonyabb beszúrási időnek köszönhető magas termelékenységet magas hatékonysággal és alacsony karbantartási költséggel ötvözi, ezzel kiváló megtérülési időt és optimális beruházási költség/teljesítmény arányt garantálva.

Az új Laser Sharp 2060 egy nagy (6 070 × 2 045 × 120 mm) munkaterületű, jól bevált, robusztus kialakítású berendezéssel egészítette ki a Prima Power 2D lézervágó gép választékát – kimondottan az acélszerkezet- és nehézipari gépgyártók igényeit szem előtt tartva. A gép elektrohegesztett szénacél konstrukcióval, valamint egy nagyon merev és könnyű, extrudált alumínium portálszerkezettel rendelkezik. Ez a kialakítás ideális a vastag lemezeket és a közepes vagy nagy formátumú munkadarabokat megmunkáló iparágak számára.

A Laser Sharp 2060 a Prima Power új, nagy méretű 2D fiber lézergépe

A Laser Sharp akár 10 kW-os fiber lézerforrással is választható, biztosítva a nagy teljesítményű, termelékeny megoldást, egyedülállóan gyors (kevesebb mint 1 másodperc) beszúrási idővel. Az erőtől duzzadó kivitel nem áldozza fel a hatékonyságot és a megtérülést: a Laser Sharp alacsony üzemeltetési és karbantartási költséget kínál, így ötvözve a magas termelékenységet az optimális beruházási költség/teljesítmény aránnyal. A költséghatékonyságot elősegíti a gyors telepítés is: a gép nem igényel különleges alapozást, alapterülete pedig a mozgástartományhoz képest a lehető legkisebb.

Az új gép szó szerint „éles” minden anyag vágása esetén. A Laser Sharp fiber lézergép vágófejét a Prima Power úgy fejlesztette, hogy kiváló vágási minőséget és dinamikát biztosítson minden anyagminőség és lemezvastagság esetén, köszönhetően a fókuszpont pozíció és sugárátmérő adaptív optikákkal történő automatikus beállításának is. A vágófej minősített és hitelesített mechanikai kialakítása a legnagyobb segédgáz nyomást is elviseli, és teljesen zárt, védett burkolata a legzordabb működési körülményeket is kibírja.

A Laser Sharp fiber lézerfejet széles anyagválaszték nagy minőségű, dinamikus vágására tervezték

A Laser Sharp egyik legnagyobb erőssége a sokoldalúság. A gép alkalmazási lehetőségek széles körét fedi le közepes és nagy méretű, közepes és nagy vastagságú fémlemezek megmunkálása terén. E rugalmas lézerberendezés öt különféle opciót is tartalmazhat, melyek különféle feladatokhoz és gyártási ritmusokhoz adaptálhatóak: vékony- vagy vastaglemez-megmunkálás, intenzív termelés és nagy pontosságú vágás. A SMART Cut, NIGHT Cut és CONTROL Cut funkciókkal a Laser Sharp mindig a felhasználói igényekhez igazodik.

Az Integrated Group saját Prima Electro Open Laser 2D CNC-vezérlése

Az egyszerű kezelhetőség alapkövetelmény napjaink gyártási környezetében. A felhasználóbarát rendszer zökkenőmentes működtetéséhez a Prima-csoporthoz tartozó Prima Electro által fejlesztett Open Laser 2D CNC-vezérlés és a Tulus® 2D HMI szoftvercsalád jelenti a kulcsot.

A szabadalmaztatott CNC-vezérlésbe ágyazott, lézergéphez optimalizált mozgásalgoritmusok révén a Laser Sharp pontos és megismételhető eredményeket garantál a vágás és lézerfej-pozicionálás terén egyaránt.

További információkkal kapcsolatban kérem, keresse a Prima Power hazai képviseletét:

Lang & Társai Kft.

Holczer Dávid, értékesítés és szaktanácsadás

Tel.: +36 70 397 7388

E-mail: david@langtool.hu

www.primapower.com

Mint minden Prima Power termék, a Laser Sharp is ipar 4.0 kompatibilis, így segítve partnereinket abban, hogy termelési helyszíneiket intelligens gyárakká alakíthassák. Ez a megbízható és termelékeny gép együttműködik a gyárral és az egész vállalkozással, így a nagyobb hatékonyság eléréséhez ügyfeleinknek lehetősége van a gyártási folyamat távoli ellenőrzésére és vezérlésére. Termékkínálatunk új tagja, a Laser Sharp elsősorban a nehézipari ágazatok számára jelent robusztus, termelékeny, pontos és költséghatékony megoldást a lézervágási feladatok terén.

www.primapower.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek