Ismerje meg a 2D lézerfeldolgozás új arcát a Mazak legújabb gépével!

A Mazak egy új 2D síklézerrel szélesíti lemezfeldolgozásra optimalizált kínálatát

2023. november 24., péntek, 06:00

Címkék: fiber lézer lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban.

A nagy munkatér lehetővé teszi az akár az 1 525 mm × 3 050 mm-es munkadarabok megmunkálását egy akár 20 kW-os fiber laser rezonátor segítségével. A Beam Shaping Technologynak köszönhetően a gép egyedülálló módon, automatikusan beállítja a sugárnyaláb átmérőjét és intenzitását, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt biztosítsa a különböző típusú és vastagságú anyagokon.

Az automata üzemmódok kulcsfontosságúak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban. A teljesen újratervezett MCT3 vágófej rengeteg intelligens funkcióval rendelkezik, hogy még könnyebbé tegye a gépkezelők munkáját. Az auto Nozzle Changing (Automata Fúvókacserélő) segít optimalizálni a lézervágást a legoptimálisabb fúvóka kiválasztásával, és csökkenti a vágógáz-felhasználást. Az "Integrated Nozzle Camera" segítségével pedig a gépkezelő könnyedén beállíthatja a fúvókaközepet, ezzel javítva a gép beállítási idejét, valamint a termelékenységét.

A teljes beállítási idő automatizálása a szabványos lézergépekhez képest akár 95%-kal gyorsabb előkészítést eredményezhet, továbbá az olyan funkciók, mint a Flash Cutting vagy a Fine Power Ramping, még tovább gyorsíthatják a teljes folyamatot. Ahelyett, hogy minden tengelynél külön megállna, a lézer be-, illetve kikapcsolása úgynevezett Flash Cuttinggal működik, amely szinkronizálja a tengelyek és a lézer mozgását, ezáltal még gyorsabb vágásidőt idézve elő. A Fine Power Ramping pedig a lézer teljesítményének és előtolási sebességének szinkronizálására szolgál. A funkció kiküszöbőli a vágás során keletkező sorját és meggátolja a sarokpontokon a nagy hőintezitás okozta sarokbeégést.

A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban

A vágófejre szerelt érzékelők széles tárháza lehetővé teszi az OPTIPLEX 3015 NEO számára a átszúrási és vágási műveletek pontos felügyeletét, valamint a vágási rendellenességek és hibák észlelését. Plazma észlelésekor a Plasma Detection funkció beállítja a vágási sebességet a kiváló élminőség biztosítása és a vágási hibák minimalizálása érdekében. Ha égés történik a közepes vagy vastag lágy acéllemez vágásakor, az égésdetektálás (Burn Detection) funkció automatikusan a vágási folyamatot az alkatrész beégések csökkentése érdekében. A Pierce Detection funkció észleli, ha a lyukasztás befejeződött, és automatikusan elindítja a vágási folyamatot, jelentősen csökkentve az állásidőt.

Az OPTIPLEX 3015 NEO-t kifejezetten úgy tervezték, hogy segítse a gépkezelőket a mindennapi munkájuk során. A beépített munkatérkameráknak köszönhetően a gép felméri a táblán lévő szabad területeket, ennek köszönhetően további alkatrészeket helyezhetünk fel a Mazak Smart System-en keresztül a táblák maximális kihasználhatósága érdekében. Az új MAZATROL SmoothLX nagy, 21,5 hüvelykes kijelzőjén könnyen kivehetők a lemeztáblára felhelyezett alkatrészek, az érintőpanel pedig könnyű hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz, például a vágási stratégiákhoz vagy a fúvókabeállításokhoz. A Nest Progamming, a vágásfigyelés (Cut Monitoring), a termelés ütemezése (Production Scheduling) és a gépkarbantartás (Machine Maintanance) csak néhány a kezelő számára elérhető számos funkció közül. Ezenkívül az opcionális dupla monitor több alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi.

A munkateret a kiváló hozzáférhetőség jellemzi. A nagy elülső és oldalsó ajtók teljes hozzáférést biztosítanak a munkaasztalhoz, és gördülékennyé teszik az anyagok be- és kirakodását. A gép körül több irányba mozgatható vezérlő lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a gép elején, vagy esetleg oldalán végezze a napi feladatokat. A két oldalról történő használat könnyű hozzáférést biztosít a vágófejhez, vagy akár lemeztáblához, az automatikus fúvókaközpontosító-kamera pedig lehetővé teszi a fúvókák központosítását akár egy percen belül.

sales@mazak.hu

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek