Indulhat a menet?

Menetvágásra is képes a TRUMPF új TruLaser Tube 5000 lézeres csővágó gépe

2018. augusztus 29., szerda, 06:00

Címkék: CO2 lézer cső csőipar csővágás lézer lézertechnológia menetszerszám Trumpf

Két legyet egy csapásra: a csővágás és a menetmetszés egyetlen gépben történő integrálásával rengeteg idő és anyagmozgatás takarítható meg a gyártási folyamatban. Az új TruLaser Tube 5000 gép konfigurációja és alkalmazási lehetőségei annyira sokoldalúak, hogy a berendezés tökéletesen adaptálható bármilyen termelési anyagáramláshoz.

Menetvágás vékony és vastag falú csövekben

A csövek lézersugaras feldolgozása már sok éve reális alternatívát jelent a hagyományos megmunkálási módszerekkel – fúrás, fűrészelés és marás – szemben. A meneteket azonban egészen idáig egy külön megmunkálási folyamat során metszették bele a csövekbe. A TRUMPF négyállomásos szerszámcserélővel és orsóval felszerelt TruLaser Tube 5000 csővágó gépe lehetővé teszi a menetvágást mind a vékony, mind a vastag falú csövek esetében. Mivel a vékony falú csövek gyakran nem tartalmaznak elegendő anyagmennyiséget, a menetek nemcsak vágással és alakítással, hanem folyatófúrással is kialakíthatók. Ez a technika különösen az 1–3 mm falvastagságú csövek esetében előnyös. Az első megmunkálási lépés során a folyatófúró átfúrja a vékony falú szelvény anyagát, amelybe a második lépésben egy nagy igénybevételt is kiálló menetet vágnak. A teljes folyamat egyetlen gépbe történő integrálása biztosítja, hogy a menet a megfelelő helyre kerüljön, ezenkívül minimálisra csökkenti az anyagmozgatási igényeket és jelentősen növeli az üzem áteresztőképességét. A folyamatot szenzorok felügyelik, és a gépkezelő figyelmeztetést kap a váratlan eseményekről, például a szerszámtörésekről. Az anyagmozgatási igény drasztikus lecsökkenésével a munkatársak fizikai terhelése is jelentősen mérséklődik.

Az üzem anyagáramlásához tökéletesen adaptálható új TruLaser Tube 5000 csővágó gép már menetvágásra is képes

Rugalmas gépkonfiguráció

Az anyagáramlás üzemről üzemre változik, és ezt a TruLaser Tube 5000 tervezésekor is figyelembe vették. A gépkezelők például közvetlenül a raktárból is betölthetik az előgyártmányokat: az opcionális LoadMaster Tube automata munkadarab-rakodó rendszer olyan kibővített szállítópályával szerelhető fel, amely az alternatív rakodási útvonalakat is támogatja. A kirakodás során ugyanez a rugalmasság biztosított: mivel a gép közvetlenül dróthálós kosarakba helyezi az elkészült alkatrészeket, így nincs szükség a géptől a munkadarabokat elszállító konvejorrendszer kiépítésére.

A négyállásos szerszámcserélővel és orsóval felszerelt csővágó gép vékony és vastag falú csövekre is képes menetet vágni

Hatékony lézerforrás és felhasználóbarát dizájn

A TruLaser Tube 5000 legfeljebb 152 mm átmérőjű és tíz milliméter falvastagságú csövek megmunkálására alkalmas. Munkadarab-befogó rendszere szerszámok és perifériák nélkül is automatikusan alkalmazkodik a különböző profilokhoz és csőgeometriákhoz. A gépet a TRUMPF saját fejlesztésű TruFlow lézerforrásával szerelték fel 2, 2,7 vagy 3,2 kilowatt teljesítménnyel. A CO2-lézerrel még vastag falú csövekben is kiváló élminőség érhető el, a nagy betekintő ablakon pedig az egész megmunkálási folyamat világosan áttekinthető. A gép be- és kirakodó oldalaihoz való hozzáférés akadálymentes, így az egyedi alkatrészek kézi behelyezése is megoldott. A TRUMPF által kifejezetten a lézeres csővágó gépek számára kifejlesztett, felhasználóbarát kezelőpanelen elhelyezett 17 colos érintőképernyőn könnyedén figyelemmel kísérhető és felügyelhető a folyamat.

www.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek