A Mazak öt lézergépet és két automatizálási megoldást mutatott be Hannoverben

A Yamazaki Mazak öt csúcstechnológiás lézervágógépet és két automatizálási megoldást vitt magával a 2018-as EuroBLECH-re

2018. november 15., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás csővágás EuroBLECH 2018 lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia MAZATROL SmoothX CNC OptiPlex Yamazaki Mazak

A kiállított gépek közül kiemelkedő az OPTIPLEX 3015 6kW DDL (Direkt Dióda Lézer) új modellje, egy nagy sebességű és nagy pontosságú gép, ami szintlépést jelent a vágási teljesítményben.

Az OPTIPLEX 3015 erős, 6 kW-os DDL rezonátorral van felszerelve, ideális közepes és vastag fémlemezek vágására. A rezonátor – kategóriájában a legfejlettebbként – rozsdamentes acél és alumínium gyors vágását teszi lehetővé, és több mint 15 százalékkal gyorsabb, mint a hasonló szintű 6 kW-os fiber lézer. A hatékony gép az OPTIPLEX 4020 sorozat részeként is elérhető.

Kiemelendő, hogy az új DDL gép stabil vágást biztosít mind vékony, mind vastag anyagok esetében, köszönhetően a Sugár Átmérő Vezérlés, Intelligens Megfigyelő Funkciók (IMF) és Intelligens Beállítási Funkciók (ISF) alkalmazásának – mindezek együttesen páratlan termelékenységet tesznek lehetővé, mintegy 15 százalékkal jobbat, mint a 4 kW-os gépek esetében.

A DDL lézergép ezenkívül a vágási minőség legmagasabb szintjét biztosítja, különösen vastag lágyacélok esetében, nagy vágási hatékonyságot és sima vágási éleket létrehozva. A DDL multikontroll vágófejjel és új MAZATROL PreviewG-vel van felszerelve.

A DDL mellett bemutatásra került a Mazak népszerű csővágó gépeinek új Direkt Dióda Lézer verziója, a 4 kW-os FG-220 DDL is. Az új gépet maximális termelékenységre tervezték, felhasználva a nagy sebességgel történő megközelítést beszúráskor, hogy mind vékony, mind középvastag anyagok esetében a vágási sebesség akár 20 százalékkal is javuljon a CO2-lézerekhez képest. Az új FG-220 DDL képes erősen tükröződő anyagok, mint réz és sárgaréz vágására, és ideális hosszú szerkezeti anyagok, mint kör, négyzet és háromszög keresztmetszetű csövek, H, I és L profilú szerelvények vágásához.

Az FG-220 DDL csővágó gépet maximális megmunkálási kényelemre tervezték, olyan tulajdonságokkal, mint Gyors Program Újraindítás és csökkentett működési költségek a kisebb rezonátorának, a hűtőegység csökkentett energiafelhasználásának és annak köszönhetően, hogy nincs szükség lézergázra. A lézergépet Mazak FX CNC-vezérlővel szerelték fel.

Az EuroBLECH látogatói egy 8 és egy 10 kW-os OPTIPLEX FIBER III lézervágó gépet is megismerhettek a kiállítási standon. A 8 kW-os verziót Mazak Smart Cell automatizálási rendszerrel szerelték fel, a Mazak lézerportfólióját kiegészítve. A Smart Cell rendszert kis alapterület, kompakt elrendezés, valamint ergonomikus dizájn jellemzi, könnyebben hozzáférhetővé és kezelhetővé téve a megmunkálást. Az automatizálási cella offline is programozható, és működés közben részletes jelentést ad a termelési állapotról és működésről, automatikus alkatrészszétválás-érzékelést, valamint dinamikus kinematikát nyújt a tömegszámítás és a sebességoptimalizálás céljából. A Smart Cell ipar 4.0 megoldást kínál a lézerfelhasználóknak, és nyitott felületével támogatja a további rendszerbővítést, robotmegoldási opció mellett.

A standon helyet kapott egy 6 kW-os OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER lézergép is Fasani CST automatizálási rendszerrel felszerelve. A 3015 FIBER nagyobb termelékenységet nyújt rozsdamentes acél és alumínium vágása során, valamint vastagabb lágyacélok nitrogénvágására is alkalmas.A gépet számos ellenőrző és vezérlő funkcióval szerelték fel, ami javítja a termelékenységet és a vágási minőséget, stabil sugárnyalábvágással vékony-vastag nyaláb átmérő-szabályozással; optimalizált vágás az Intelligens Megfigyelő Funkcióval és csökkentett beállítási idők az Intelligens Beállítási Funkciókkal.

A gépet CST automatizálási rendszerrel látták el, ami egy, a lézerpad fölé szerelt tornyot tartalmaz, maximum 13 különálló fiókkal a nyersanyagbetöltéshez és a kész munkadarabok kirakodásához. Az automatizálási rendszer tapadókorongos megfogórendszert tartalmaz a munkadarabok betöltéséhez és kirakodásához 3 000 kg fiókonkénti maximális kapacitással.

„Az EuroBLECH kimagasló színvonalú lemezmegmunkálási kiállítás Európában, és büszkék vagyunk arra, hogy új gépeink és felszereléseink sorát állíthattuk ki Hannoverben – jelentette ki Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Laser Business Europe igazgatója. – Idei központi témáink a gyorsaság, ami az új technológiákban is visszatükröződik. Az OPTIPLEX DDL lézergép erős, 6 kW-os rezonátorával, valamint a lézervágási technológiák és automatizálási megoldások kombinálásának lehetőségével a termelékenységet új szintre emelő integrált vágást és gépkezelési megoldásokat biztosít.”

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek