Magas terhelhetőségű, többfunkciós megoldás nagy munkadarabokhoz

2019. január 07., hétfő, 11:20

Címkék: automatizálás forgácsolás INTEGREX multifunkció Smooth Yamazaki Mazak

Kifejezetten a sikeres i-széria kapacitásának továbbnövelésére tervezett Yamazaki Mazak INTEGREX i-500 többfunkciós gép eleget tesz az egyre fokozódó nagyméretű munkadarab megmunkálás pontossági igényeinek.

Az INTEGREX i-500 nagy munkatérrel és többféle - akár 3 méterig terjedő - ágymérettel rendelkezik, hogy lehetővé tegye a különösen hosszú munkadarabok megmunkálását, valamint alap felszereltségének része egy 10"-os átmenő furatos tokmány is. Ezenkívül opcióban elérhető 12", 15" és 18"-os tokmány kialakítás is.

 

Az i-500 megnövelt, 845 mm-es X-tengely lökete és 430 mm-es Y-tengely kapacitása alkalmassá teszi a gépet nagyméretű, akár Ø700mm-es, komplex munkadarabok megmunkálására.

 

Az i-500 nagy teljesítményű és nagy nyomatékú 37kW-os 2 500rpm fordulatszámú eszterga főorsóval és újonnan kifejlesztett kompakt 24kW-os 12 000rpm fordulatszámú maró orsófejjel van felszerelve, ami csökkenti a potenciális interferenciát, így nagyobb munkateret biztosít. Alap tartozék egy NC szegnyereg, de ezen kívül opcionális állóbáb konfiguráció is elérhető hat különböző méretben, egészen Ø410mm-ig. További modellvariációk másodorsós vagy alsó revolveres kialakítással is elérhetők, így növelve az egy felfogásban való készre munkálás lehetőségét.

 

 

A Mazak Multi-Tasking szériájának legújabb tagja; az INTEGREX i-500

 

Mint minden 5-tengelyes Mazak gép, az INTEGREX i-500 is a könnyen vezérelhető a Mazak SmoothX-szel, a világ leggyorsabb vezérlőjével van ellátva. A SMOOTH CNC számos funkcióval rendelkezik, mint a Smooth Megmunkálási Konfiguráció, ami lehetővé teszi a megmunkálási teljesítmény egyszerű finomhangolását az érintőképernyőn elérhető csúszkákkal. A gépkezelők öt különböző megmunkálási kezdőképernyőt érhetnek el az intuitív érintőképernyő interfésszel, így gyorsan elérhetővé válnak a programozási, szerszámadat, gépbeállítási, megmunkálási és karbantartási információk.

 

Az INTEGREX i-500 hatékonysága a folyamatosan növekvő, fogaskerék gyártási igényeknél kerül leginkább előtérbe. A SMOOTH Fogaskerék Vágó szoftver a fejlett Multi-Tasking kapacitást kombinálja a Mazak legfrissebb fogaskerék gyártási fejlesztéseivel, mint a SMOOTH Fogaskerék Marás és SMOOTH Lefejtő Fogmarás. Mi több, a szoftver szintén lehetővé teszi az operátornak komplex fogaskerék megmunkáló programok könnyű elkészítését a fogaskerék adatok felhasználóbarát dialógus-alapú bevitelével, így csökkentve a beállítási időket.

 

A gép minden komponensét maximális merevségre törekedve tervezték, így biztosítva a nagy pontosságot. A gép designja a könnyű kezelhetőséget szem előtt tartva került kialakításra, a gép elejére szerelt 36 férőhelyes szerszámtár pedig lehetővé teszi a szerszámok ciklus közbeni szervizelését.

 

Az i-500 könnyen integrálható automatizált gyártásba, robotokkal összehangolva kezelő nélküli működés érhető el vele "plug & play" robot interfészek széles sorának és olyan automatizálási opcióknak köszönhetően, mint az automata működésű első ajtó.

 

ISCAR-Mazak Szeminárium, március 27.

Helyszín: Mazak Technológiai Központ, 2038, SÓSKÚT, Bánki Donát u. 1.

 

PROGRAM:

9:00 – 9:30 Érkezés

9:30 – 11:15 Prezentációk

11:15 – 11:30 Kávészünet

11:30 – 12:30 ISCAR technikai bemutató

12:30-tól Ebéd

13:00 – 15:00 Demo megmunkálás, egyéni konzultációk

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek