A munkadarab pozíciójának mérése köszörűgépekben

2023. február 08., szerda, 06:00

Címkék: cnc köszörű köszörüléstechnika Kvalix mérés méréstechnika

A munkadarab pozíciójának mérése köszörűgépekben a főtengely helyzetmérését jelenti mikronos pontossággal örvényáram-alapú induktív érzékelők segítségével. Ezek az érzékelők zord, ipari környezetben végzett mérésekre is tökéletesen alkalmasak, mivel érzéketlenek az olajra, a szennyeződésre, valamint a magas nyomásra és hőmérsékletre.

A köszörülés folyamata során folyamatosan figyelni kell a köszörűszerszám és a munkadarab közötti pozíciót, ez ugyanis megakadályozza a munkadarab és szerszám túlzott igénybevételét, sérülését és tönkremenetelét. A megbízható pozíciófigyeléshez örvényáramokon alapuló induktív érzékelőket használnak. Az induktív érzékelők mikronos tartományban tartják a megmunkálási pontosságot a munkadarab helyzetének a köszörűgépekben történő mérésével.

Annak érdekében, hogy a köszörűszerszámtól való távolság állandó maradjon, az analóg érzékelő jelét egy PLC-hez továbbítják, ami a mért értékek alapján állítja be a szerszám helyzetét. Mivel a köszörülési folyamathoz hűtőfolyadékot (olajat) használnak, a hagyományos érzékelők nem alkalmasak ebben az alkalmazásban. Robusztus kialakításuknak köszönhetően az induktív eddyNCDT sorozatok zord környezetekhez is ideálisak, mivel érzéketlenek az olajra, a szennyeződésre, valamint a magas nyomásra és hőmérsékletre. Az alkalmazási megoldás utólagosan is integrálható a meglévő rendszerekbe.

www.micro-epsilon.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek