FORGÁCSOLÁS

Erős fémipari évnyitó a DMG MORI Házi Kiállításán

A tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várta a látogatókat Pfrontenben. Az első héten, január 22–26. között Németországból, Ausztriából, Svájcból és Kínából várták a látogatókat, míg a második héten, január 29 – február 2. között Európa többi része, Ázsia és Amerika látogatott a Házi Kiállításra.

7 tény a vertikális esztergákról

Hogyan készülnek a 16 méter átmérőjű és 500 tonna súlyú nehézipari fogaskerekek? Vertikális esztergán. Ezek a speciális függőleges esztergák mindig akkor kerülnek alkalmazásra, ha nagy és nehéz munkadarabokat kell maximális pontossággal előállítani. A következő áttekintés hét tényben ismerteti a vertikális esztergák műszaki alapjait.

Egy egyedülálló márka

Hogy miről is szólt az EMO Hannover 2023, azt a CHIRON Group standján lehetett igazán megtapasztalni. Az „Innovate Manufacturing” jelmondatot tekintve, a vállalat bemutatta átfogó portfólióját, beleértve a gépújdonságokat élő megmunkálásokkal, a nagymértékben variálható automatizálási megoldásokat és az innovatív szolgáltatásokat.

Új univerzális rakodórendszer: insertLoad

Az S33 és S31 univerzális palástköszörűgépek be- és kirakodását végző új insertLoad automatizálási megoldás a munkadarabokat az orsóközéppontok közé, illetve a tokmányba helyezi.

A költségek és a karbonlábnyom csökkentése

Azok a megoldások, amik a szerszámgépeket erőforrás- és költséghatékonyabbá teszik a megmunkálási, üresjárati és állásidők csökkentésével, minden bizonnyal a leghatékonyabb lépések az üzemi energiaigény csökkentésére. A Heidenhain ezért az EMO 2023 kiállításon a karbonlábnyom csökkentésére és a folyamatok még nagyobb megbízhatóságának elérésére összpontosított.

Gépautomatizálási lehetőségek teljes skálája az EMO kiállításon

A Yamazaki Mazak az automatizálási megoldások teljes skáláját felvonultatta az EMO 2023 szakkiállításon. A 11 automatizált rendszer mindegyike képes a gépkihasználtság, a termelékenység és a jövedelmezőség növelésére.

Még nagyobb fokú autonómia a megmunkálásban és a műhelyben egyaránt

„Az AMR 2000-hez hasonló automatizálási megoldások valósítják meg a DMG MORI megmunkálásra vonatkozó jövőképének, a Machining Transformation négy alappillérének egyikét” – magyarázta Cornelius Nöß, a DECKEL MAHO Pfronten ügyvezető igazgatója. A másik három alappillér a folyamatintegráció, a Digital Transformation (DX) és a Green Transformation (GX). A DMG MORI folyamatosan továbbfejlesztett automatizálási termékpalettáját két világpremierrel bővítette, amiket az EMO-n is bemutatott. A PH Cell 800 egy rugalmas palettakezelő rendszer, amelyet egyedülállóan lehet konfigurálni, az AMR 2000 pedig egy autonóm robot, amelyet moduláris platformként szerszámok, paletták, forgácstároló kocsik szállítására egyaránt lehet használni.

A kézi mérés már a múlté!

A világszerte ismert svájci MOTOREX AG továbbra is egy független, családi tulajdonban lévő vállalat. „Legyen szó mérnökökről, vegyészekről, technikusokról, értékesítőcsapatról, ügyfélszolgálati munkatársakról vagy marketingszakemberekről: ügyfeleink és igényeik mindig szívügyünk – büszkélkedett Böröcz Tibor, a MOTOREX magyarországi kizárólagos forgalmazójának számító SWISSCOOL Kft. ügyvezetője. – Ha a MOTOREX-től vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy széles választékunkban a kenéstechnika minden alkalmazásához megtalálod a tökéletes terméket.”

Nagy teljesítmény és maximális rugalmasság

Két esztergaorsó, egy szerszámtárral felszerelt maróorsó, valamint két alsó, egyenként 12 állomásos revolver = rugalmasság és termelékenység az autóiparban, az orvostechnológiában, a mezőgazdaságigép-gyártásban és a légiiparban használt komplex geometriájú, mégis nagy precizitású munkadarabok sorozatgyártásában.

Ismét nyit a világ legnagyobb Házi Kiállítása!

2024. 01.29-02.02. között a tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várja a látogatókat Pfrontenben.

Fémforgácsolási szempontok az űrversenyben

2023 májusában új rekordot állítottak fel az egyidejűleg az űrben tartózkodó személyek számát tekintve, ekkor egyszerre 20 ember keringett a bolygó körüli pályán. Az idén lezajlott számos űrmisszió közül a Virgin Galactic vállalat Galactic 01 útja volt az első kereskedelmi célú szuborbitális űrrepülés, és már a SpaceX is felkészült az első kereskedelmi célú űrsétájára. Az űrturizmustól a rakétainnovációig az emberiség egyre mélyebbre hatol a sötétségben. De vajon mennyit tudunk az űrkutatásban szerepet játszó szerszámokról? William Durow, a Sandvik Coromant űrkutatásért, védelemért és repülőgépiparért felelős globális mérnöki projektmenedzsere ismerteti az űrutazással kapcsolatos fémforgácsolási szempontokat.

Fiatal tehetségek a forgácsolás játszóterén

A verseny célja a magyarországi felsőoktatásban tanuló, a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő hallgatók munkájának elismerése, valamint egy szakmai közösség építése és nem utolsósorban a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése volt.

Nyílt Napok, hogy jól sikerüljön az év vége!

Sóskúra is megérkeztek a japán gépgyártó óriás NEO szériás gépei, ezért a Nyílt Napokra ellátogatók már a Mazak legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásait ismerhették meg. Az átfogó kínálatról a Nyílt Napok társkiállítói gondoskodtak, az új gépek pedig élőben, megmunkálás közben is megtekinthetők voltak.

Sok nagy sokra megy

A Gyártásautomatizálási Napok rendezvénysorozat idei felvonásában kiállító partnerek közreműködésével kerültek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony gyártási rendszer építhető fel. Az előadások során lépésről lépésre vizsgálták meg a modern megfogó rendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét.

Haas függőleges marógépek alkalmazása a szerszámgyártásban

Az 1991-ben alapult Technometall Kft. lemezalakító szerszámok gyártásával foglalkozik, melyeket az autóiparban tevékenykedő partnereik számára szállítanak. Az évek során a cég portfóliója olyan technológiákkal is bővült, mint például a startlyukfúrás, huzal- és tömb-szikraforgácsolás, köszörülés, valamint az 5 tengelyes marás. A későbbiekben az öntészeti szektorba való gyártás miatt nagyobb munkadarabok gyártására volt szükség.

Egyedi igényekhez újratervezve

Meggyőző példa a moduláris felépítés, valamint a nagy pontosságú és dinamikus megmunkálás előnyeire: robotizált, EMCONNECT folyamatasszisztenssel optimalizált MAXXTURN 65 G2 univerzális CNC-esztergaközpontot mutatott be az EMCO a hannoveri EMO 2023 kiállításon.

Csomagolóipari szerszámok tervezése és gyártása a fenntartható jövő érdekében

Az elmúlt néhány évben számos tanulmány rámutatott az egyszer használatos műanyag termékek miatti hosszú távú szennyezésre. Az Európai Unió 2018 májusában új irányelvet, az EU 2019/904-et hirdetett az egyszer használatos műanyag termékek kezeléséről és az ezzel kapcsolatos szennyezés elleni küzdelemről.

Gene Haas Alapítvány, az Ön partnere a CNC-oktatásban

A gyártás jövője közvetlenül függ a szakképzett munkaerő rendelkezésre állásától. A kör bővítése pedig azon múlik, hogy sikerül-e több fiatalt megnyerni a fémipar számára, valamint tudunk-e modern, gyakorlatorientált képzési programokat létrehozni, amik biztosítják, hogy a végzett hallgatók rendelkezzenek a munkaerőpiacra lépéskor szükséges készségekkel. A Gene Haas Alapítvány világszerte sikeres programjai évek óta elérhetők Magyarországon – ha pedig előttünk van az esély, akkor élni kell vele.

Regisztráljon és vegyen részt a Mazak novemberi nyílt napján!

Ismerje meg a Mazak NEO szériás gépeit, a legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásainkat, melyekkel még tovább növelheti termelékenységét és eredményességét!

Csillagok, amelyekhez most nem kellett távcső

2023. október 11-én és 12-én tartotta hagyományos szakmai Nyílt Napjait az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. A nagyszámú érdeklődő a szakmai látnivalók mellett a cég által forgalmazott márkák nemzetközi képviselőivel is találkozhatott.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek