MEGMUNKÁLÁS

Egyedülálló esély egy BYSTRONIC lézeres vágóberendezésre

Február 29-én a Surplex árverést tart egy komplett BYSTRONIC lézeres vágóberendezésre – 1 eurós kikiáltási áron. Ez az árverés lehetőséget kínál a vállalatoknak arra, hogy egy cég fizetésképtelenné válását követően kedvező áron juthassanak hozzá egy olyan kiváló minőségű géphez, melynek beszerzése rendszerint drága.

Erős fémipari évnyitó a DMG MORI Házi Kiállításán

A tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várta a látogatókat Pfrontenben. Az első héten, január 22–26. között Németországból, Ausztriából, Svájcból és Kínából várták a látogatókat, míg a második héten, január 29 – február 2. között Európa többi része, Ázsia és Amerika látogatott a Házi Kiállításra.

7 tény a vertikális esztergákról

Hogyan készülnek a 16 méter átmérőjű és 500 tonna súlyú nehézipari fogaskerekek? Vertikális esztergán. Ezek a speciális függőleges esztergák mindig akkor kerülnek alkalmazásra, ha nagy és nehéz munkadarabokat kell maximális pontossággal előállítani. A következő áttekintés hét tényben ismerteti a vertikális esztergák műszaki alapjait.

Egy egyedülálló márka

Hogy miről is szólt az EMO Hannover 2023, azt a CHIRON Group standján lehetett igazán megtapasztalni. Az „Innovate Manufacturing” jelmondatot tekintve, a vállalat bemutatta átfogó portfólióját, beleértve a gépújdonságokat élő megmunkálásokkal, a nagymértékben variálható automatizálási megoldásokat és az innovatív szolgáltatásokat.

Olaj- és gázvezetékek piaci kilátásai

Az olaj- és gázfogyasztás iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében bővítik a csővezetékek kapacitását, és számos új csővezeték-projektet nyitnak meg szerte a világon. Ezenkívül a tengeri tevékenységek, például a mélytengeri kitermelés fokozódása várhatóan tovább növelik majd az olaj- és gázvezetékek iránti keresletet.

Új univerzális rakodórendszer: insertLoad

Az S33 és S31 univerzális palástköszörűgépek be- és kirakodását végző új insertLoad automatizálási megoldás a munkadarabokat az orsóközéppontok közé, illetve a tokmányba helyezi.

A költségek és a karbonlábnyom csökkentése

Azok a megoldások, amik a szerszámgépeket erőforrás- és költséghatékonyabbá teszik a megmunkálási, üresjárati és állásidők csökkentésével, minden bizonnyal a leghatékonyabb lépések az üzemi energiaigény csökkentésére. A Heidenhain ezért az EMO 2023 kiállításon a karbonlábnyom csökkentésére és a folyamatok még nagyobb megbízhatóságának elérésére összpontosított.

A TRUMPF bemutatta a világ leggyorsabb mobil hajlítócelláját

Új automatizálási megoldást fejlesztett ki a TRUMPF a rendkívül hatékony TruBend 7050 géphez. A Flex Cell mobil robotcella néhány egyszerű lépésben rögzíthető az élhajlítógépre, ami ezáltal több órán keresztül is képes lesz az automatikus, gépkezelői beavatkozás nélküli működésre. A fémmegmunkáló vállalkozások így kezelni tudják a megrendelésekben mutatkozó változékonyságot, és képesek lesznek leküzdeni a szakképzett munkaerő hiányát.

Gépautomatizálási lehetőségek teljes skálája az EMO kiállításon

A Yamazaki Mazak az automatizálási megoldások teljes skáláját felvonultatta az EMO 2023 szakkiállításon. A 11 automatizált rendszer mindegyike képes a gépkihasználtság, a termelékenység és a jövedelmezőség növelésére.

Még nagyobb fokú autonómia a megmunkálásban és a műhelyben egyaránt

„Az AMR 2000-hez hasonló automatizálási megoldások valósítják meg a DMG MORI megmunkálásra vonatkozó jövőképének, a Machining Transformation négy alappillérének egyikét” – magyarázta Cornelius Nöß, a DECKEL MAHO Pfronten ügyvezető igazgatója. A másik három alappillér a folyamatintegráció, a Digital Transformation (DX) és a Green Transformation (GX). A DMG MORI folyamatosan továbbfejlesztett automatizálási termékpalettáját két világpremierrel bővítette, amiket az EMO-n is bemutatott. A PH Cell 800 egy rugalmas palettakezelő rendszer, amelyet egyedülállóan lehet konfigurálni, az AMR 2000 pedig egy autonóm robot, amelyet moduláris platformként szerszámok, paletták, forgácstároló kocsik szállítására egyaránt lehet használni.

A kézi mérés már a múlté!

A világszerte ismert svájci MOTOREX AG továbbra is egy független, családi tulajdonban lévő vállalat. „Legyen szó mérnökökről, vegyészekről, technikusokról, értékesítőcsapatról, ügyfélszolgálati munkatársakról vagy marketingszakemberekről: ügyfeleink és igényeik mindig szívügyünk – büszkélkedett Böröcz Tibor, a MOTOREX magyarországi kizárólagos forgalmazójának számító SWISSCOOL Kft. ügyvezetője. – Ha a MOTOREX-től vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy széles választékunkban a kenéstechnika minden alkalmazásához megtalálod a tökéletes terméket.”

Nagy teljesítmény és maximális rugalmasság

Két esztergaorsó, egy szerszámtárral felszerelt maróorsó, valamint két alsó, egyenként 12 állomásos revolver = rugalmasság és termelékenység az autóiparban, az orvostechnológiában, a mezőgazdaságigép-gyártásban és a légiiparban használt komplex geometriájú, mégis nagy precizitású munkadarabok sorozatgyártásában.

Nagyban játszva olcsóbb: 30–60 kW-os Bodor lézerek a lemezvágásban

Az ultranagy lézerek újraértelmezik a sebességre, a pontosságra és a vágási képességekre vonatkozó szabályokat. Az autó- és repülőgépipartól kezdve az elektronikán át a nehézgépgyártásig sok iparágat forradalmasítanak.

Ismét nyit a világ legnagyobb Házi Kiállítása!

2024. 01.29-02.02. között a tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várja a látogatókat Pfrontenben.

Fémforgácsolási szempontok az űrversenyben

2023 májusában új rekordot állítottak fel az egyidejűleg az űrben tartózkodó személyek számát tekintve, ekkor egyszerre 20 ember keringett a bolygó körüli pályán. Az idén lezajlott számos űrmisszió közül a Virgin Galactic vállalat Galactic 01 útja volt az első kereskedelmi célú szuborbitális űrrepülés, és már a SpaceX is felkészült az első kereskedelmi célú űrsétájára. Az űrturizmustól a rakétainnovációig az emberiség egyre mélyebbre hatol a sötétségben. De vajon mennyit tudunk az űrkutatásban szerepet játszó szerszámokról? William Durow, a Sandvik Coromant űrkutatásért, védelemért és repülőgépiparért felelős globális mérnöki projektmenedzsere ismerteti az űrutazással kapcsolatos fémforgácsolási szempontokat.

Változik a világ, változik a beszerzés

A legnagyobb hazai gyártó cégek bevonásával végződött Gödöllőn a TRUMPF nemzetközi sales manager találkozója. A korábban kizárólag Ditzingenben megtartott éves rendezvénye a világjárvány után 2023-ben került első ízben más helyszínre – az új gödöllői székház jelentősége és a hazai akkumulátoriparban dolgozó több mint 350 lézerrendszer előtt tisztelegve egyből Magyarországra. A DENSO, az Audi és a Continental szakemberei 2023. november 14-én egy zárt körű Panelbeszélgetésen árulták el a cégeiknél alkalmazott sikeres beszállítói kapcsolatmenedzsment pilléreit. A találkozó során kiderült, hogy a TRUMPF olyan beszállítói kapcsolatok létrehozására törekszik, ami messze túlmutat az egyszerű költségmegtakarításon.

Fiatal tehetségek a forgácsolás játszóterén

A verseny célja a magyarországi felsőoktatásban tanuló, a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő hallgatók munkájának elismerése, valamint egy szakmai közösség építése és nem utolsósorban a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése volt.

Nyílt Napok, hogy jól sikerüljön az év vége!

Sóskúra is megérkeztek a japán gépgyártó óriás NEO szériás gépei, ezért a Nyílt Napokra ellátogatók már a Mazak legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásait ismerhették meg. Az átfogó kínálatról a Nyílt Napok társkiállítói gondoskodtak, az új gépek pedig élőben, megmunkálás közben is megtekinthetők voltak.

Sok nagy sokra megy

A Gyártásautomatizálási Napok rendezvénysorozat idei felvonásában kiállító partnerek közreműködésével kerültek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony gyártási rendszer építhető fel. Az előadások során lépésről lépésre vizsgálták meg a modern megfogó rendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét.

Ismerje meg a 2D lézerfeldolgozás új arcát a Mazak legújabb gépével!

A Yamazaki Mazak bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek