Miért mennek a magyarok Brnóba?

A helyi vásártársaság képviselői Budapesten mutatták be idei kínálatukat

2013. március 22., péntek, 12:20

Címkék: Amper BD-Expo beszállító Brno Bürnn Csehország EUROTRANS gépipar Morvaország MSV Stainless Techcargo

„A Brnói Vásártársaságnak viszonylag nehéz, emellett azonban igen sikeres is volt a 2012-es év. A 2013-as év még nehezebb, de az előzőnél is sikeresebb lehet” – mondta március 21-i budapesti tájékoztatóján Jiří Kuliš, a BVV vezérigazgatója, aki kihívásnak tekinti a vásártársaság előkelő helyének megőrzését az európai vásártársaságok körében.

A vásártársaság (BVV) és hazai képviselete, a BD-EXPO Kft. tájékoztatójának a Cseh Köztársaság budapesti Nagykövetsége adott otthon. A BVV képviselői elmondták: az idei esztendő több szempontból is meghatározó a vásárváros történetében: egyrészt azért, mert idén ünneplik alapításuk 85. évfordulóját, másrészt pedig azért, mert az üzleti kihívások minden korábbinál erőteljesebb munkát és nagyobb előrelátást igényelnek. Ennek ellenére a vásártársaság vezetői a tavalyi sikeres év túlszárnyalására készülnek, és számítanak mind a magyar kiállítókra, mind pedig a magyarországi látogatókra – megjegyezve: mindkét kör hagyományos vendége a brnói (brünni) vásároknak. Kérdésünkre válaszolva Jiří Kuliš elmondta: a különböző kiállítások más és más lehetőséget kínálnak a magyarországi kiállítók, valamint látogatók számára. Előbbiek „indítékai” is eltérőek. Míg a gépipari, automatizálási terület esetében a magyar vállalatok a cseh piacon való bemutatkozás mellett az unión kívüli Kelet-Európa potenciális megrendelőivel is találkozhatnak, addig a magyar agrár és élelmiszer-ipari vállalkozások számára Csehország fontos célpiac.

 

 

EUROTRANS

Azeddig kétévente, az MSV részeként rendezett „Transport a Logistika“, valamint a júniusi „Autotec“ – Nemzetközi haszongépjármű, járműalkatrész és műhelyfelszerelés kiállítást összevonták, majd további logisztikai és áruszállítási témakörökkel – így például navigáció, vasúti és vízi áruszállítás – bővítették. A szeptember 11. és 14. között jelentkező EUROTRANS egyik kísérő rendezvénye a „Jövő mobilitása” szakmai konferencia.

MSV

A Brnói Vásártársaság zászlóshajója idén ünnepli fennállásának 55. évfordulóját ünneplő MSV Nemzetközi gépipari szakvásár. Az október 7. és 11. között szakvásáron évente több mint 40 ország kiállítói mutatják be legújabb fejlesztéseiket. A 2012-es szakvásár a Csehországon kívüli, mindenekelőtt orosz és indiai kiállítók kiemelkedően magas arányának köszönhetően az elmúlt öt év legsikeresebb rendezvénye volt. Az MSV-t hagyományosan több száz magyarországi szakember keresi fel minden évben, hogy tájékozódjon a gépipar újdonságairól, valamint hogy üzleti partnereivel megbeszéléseket folytasson.

 

 

TECHCARGO

A múlt év legsikeresebb szakvásárai közé tartozott a TECHAGRO. Az ország legnagyobb mezőgazdasági kiállításán mintegy 110.000 szakmai látogató, közöttük 1500 osztrák gazda találkozott. A TECHAGRO iránt hagyományosan nagy érdeklődés tapasztalható a magyar vállalatok részéről. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) szervezésében tavaly 6 cég vett részt a rendezvényen, egy közel 400 m2-es közösségi standon. Rajtuk kívül még további öt magyar vállalat mutatkozott be, így a magyar vállalatok összesen mintegy 600 m2-en mutatták be újdonságaikat a szakmai látogatóknak.

AMPER

Az idei évet – vendégrendezvényként – a március 19. és 22. között rendezett AMPER elektrotechnika, elektronika, automatizálás-technika és kommunikáció nemzetközi szakvására nyitotta Brnóban. A kiállítást 21 éves történelme során immáron harmadszor rendezték a morva fővárosban. A BVV korszerű infrastruktúrájának köszönhetően lehetett
a seregszemlét áthelyezni 2010-ben Prágából Brnóba.

STAINLESS

A rozsdamentes acélok STAINLESS kongresszussal egybekötött nemzetközi szakvásárát 2009 óta rendezik Brnóban. Az idén május 14-én és 15-én jelentkező, rendkívüli mértékben szakosodott rendezvényt a nemzetközi látogatók és kiállítók uralják: a kiállítók mintegy 80 és a látogatók 40 százaléka érkezik külföldről. A szakvásárt az azonos nevű, gazdag hagyományokra visszatekintő kongresszus kíséri.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek