Innovatív termék: reCool

Költségtakarékos átalakítási lehetőség hajtott szerszámok belső hűtésére

2014. április 28., hétfő, 11:00

Címkék: hűtéstechnika hűtőfolyadék METAV 2014 recool szerszámtechnika

A precíziós szerszámtartó rendszereket gyártó svájci REGO-FIX egy egyszerű megoldást mutatott be a hajtott szerszámok belső hűtésű átalakítására.

 
A hajtott szerszámok belső hűtésének kialakítására alkalmas reCool készlet nemcsak a szerszámbeszerzéshez kapcsolódó ráfordításokat, de a kezdeti beruházási költségeket is csökkenti. Köztudott, hogy a belső vagy periferikus hűtéssel (a szerszámszár mentén) sokkal hosszabb szerszám-élettartam érhető el, mint hűtőcsövekkel vagy fúvókákkal, amelyek nem kifejezetten hatékony módon juttatják el a hűtőfolyadékot a vágóélhez. A sokféle szerszámmal dolgozó megmunkáló-központok beruházási költségének csökkentése érdekében ezekbe általában nem szerelnek belső hűtőrendszert, ami a főorsón keresztül végzi a szerszám hűtését. Komplex szerkezetük (a burkolaton és szigetelésen keresztül történő hajtást igénylő fogaskerekek) miatt a belső hűtőfolyadék adagolású hajtott szerszámok beszerzési és fenntartási költsége jóval magasabb, mint a hűtés nélküli társaiké.
 
 
Az új reCool koncepció lehetővé teszi a hajtott szerszámok (DIN 6499/ISO 15488 szabványos szárral való) átalakítását néhány egyszerű lépésben, aminek eredményeképpen kihasználhatóvá válnak a belső vagy periferikus hűtés előnyei. A reCool RCR/ER 16 - RC R/ER 40 készletek REGOFIX szorítópatronokkal, tömítőgyűrűkkel, hűtőfolyadékterelő gyűrűkkel, valamint 2,5–30 mm közötti átmérőjű marószerszámokkal és fúrókkal használhatóak. Az egyszerű szerkezeti felépítésnek és a speciális szemcsapágyaknak köszönhetően a reCool költségkímélő és minimális karbantartást igénylő megoldás a marószerszámok és fúrók élettartamának meghosszabbítására. A fúráshoz leggyakrabban használt hűtési mód a belső hűtés, amelynek során a rendszer a hűtőfolyadékot közvetlenül a vágóélhez vezeti. Ez a folyamat gondoskodik a hatékony forgácselvezetésről, és jelentős mértékben meghosszabbítja a  szerszámok élettartamát. Marási műveletekhez elsősorban inkább periferikus hűtést alkalmaznak REGO-FIX hűtőfolyadék-terelő gyűrűkkel. Ennél a megoldásnál a hűtőfolyadék a szerszámszár mentén jut el a vágóélhez.
www.rego-fix.com
 

Még több újdonság a METAV-ról:

Folyamatos kereslet a fémmegmunkáló gépek iránt
Befogás és rögzítés nyomatékkulccsal
Berendezések gazdaságos és megbízható be- és kirakodása
Szuperkönnyű szénszálas és alumínium befogótokmány
Kisméretű alkatrészek precíziós megmunkálása
Nagy teherbírású forgácsolási teljesítmény
Moduláris, bővíthető esztergák

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek