Gépgyártó üzem épült Miskolcon

2014. május 08., csütörtök, 12:15

Címkék: gépgyártás Gustav Wolf GmbH Miskolc üzemavatás

Gépgyártó üzemet épített Miskolcon a német Gustav Wolf GmbH cégcsoport, a mintegy 140 millió forintos beruházást szerdán adták át a város mechatronikai ipari parkjában, a társaságnak ez már a második gyára itt.

 
A húsz embert - mérnököket, szakmunkásokat - foglalkoztató 600 négyzetméter alapterületű üzemavatáson Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár azt mondta, hogy az új munkahelyek teremtésénél nincs jobb üzenet. Felidézte, hogy Miskolc korábban a gépipar egyik meghatározó térsége volt, és ezért is kedvezőnek tartotta, hogy az iparág továbbra is fennmarad a városban. Közölte: a 140 millió forintos beruházáshoz a munkahelyteremtő pályázaton 40 millió forint támogatást nyertek. Megismételte, hogy a kormány a 2014-2020 között az országba érkező több mint hétezermilliárd forint uniós pénz 60 százalékát gazdaság élénkítésre és gazdaságfejlesztésre fordítja, ezen belül pedig 600 milliárd forint jut munkahelyteremtésre.
 
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára
egy esztergagépnél a Gustav Wolf Briszi Gépgyár Kft. új csarnokában
 
Ernst Wolf, a Gustav Wolf GmbH ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy ebben a csarnokban olyan gépeket gyártanak, amelyeket az itteni ipari parkban két évvel ezelőtt átadott drótgyáruk használ majd. Ez az üzem az autóiparnak gumiabroncsokat gyártó cégeknek készít acélfonatokat, profiljába tartozik felvonó kötelek, hidraulikus csövek megerősítésére szolgáló acélfonatok gyártása is. Az ügyvezető közölte azt is: német, francia érdekeltségeiknek is gyártanak majd Miskolcon gépeket, az első kábelt gyártó gépet Németországba szállítják majd. Mint mondta: már hatvan embert foglalkoztatnak Miskolcon, és további beruházásokat is terveznek itt. 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek