Az online kereskedelem és a hagyományos gépkereskedelem közötti híd

2022. április 12., kedd, 09:47

Címkék: árverés aukció használt gép online platform online portál Surplex

Azt, hogy az idilli kisvárosban, Weikersheimben, világhírű orgonákat építettek, csak a beavatottak tudták. Most a Surplex ipari aukciósház a világ minden részén árverésre bocsátotta a hagyományos orgonaépítő cég összes gépét és üzemi berendezését. Ez egy sikertörténet, egy reprezentatív példa azon számos nemzetközi aukcióra, amelyek keretében a használt gépek a Surplex.com-on keresztül új gazdára találnak.

Surplex rekord: licitálók 73 országból

Februárban ért véget a Surplex.com ipari aukciósház kétnapos árverése, amelyen egy neves orgonaépítő cég több mint 1100 tételét bocsátotta árverésre. A minőségi gépek nagy választéka rekordgyanúsan közel 1600 potenciális vásárlót vonzott. Végül 73 országból 1543 aktív ajánlattevő több mint 27 000 ajánlatot nyújtott be. Weikersheim kisvárosától a világ minden részére kiterjedően. A siker alapja a kiváló minőségű berendezések széles választéka, a jó ár és a nemzetközileg tevékenykedő Surplex-hálózat kombinációja volt.

A Surplex a teljes készletet előzetesen egy fix áron vette át, ami azonnali likviditást biztosított a vállalat számára. Weikersheimben tizenkét Surplex munkatárs vett részt a helyszínen. „Először hét napon keresztül mindent nagyon alaposan megvizsgáltunk” – mondja Thomas Reichelt projektvezető. A teljes készletet katalogizálták, megállapították a gépek méreteit és megbecsülték a súlyukat. A portfólió különböző faipari és fémmegmunkáló gépeket (pl. CNC esztergagépek, munkaállomások és lyukasztógépek), valamint egyéb géptartozékokat és műhelyberendezéseket tartalmazott.

Forrás: Shutterstock, 1676406394

A faipari és fémmegmunkáló ágazatból származó kiváló minőségű berendezéseket a vállalat saját költségére árverezték el. Ennek része volt egy nagyszabású marketing, amely a potenciális vásárlókat célozta meg világszerte. Az értékesítés sikerességéhez az orgonaépítő nemzetközileg jó hírneve is hozzájárult. Jelenleg az eladott gépek átadása folyik a vevőknek. Miután minden lebonyolításra kerül, az üres telket átadják a tulajdonosnak.

X telephelyről a nagyvilágba

Surplex egy nemzetközi piac helyi kapcsolattartója. A gépkereskedő jelenleg 15 európai országban rendelkezik telephellyel – ez több mint amennyivel bármely más európai ipari aukciósház rendelkezik. Minden egyes fióktelep élén tapasztalt országos vezetők állnak. Ők a használt gépek piaci potenciáljának szakértői, akik behatóan ismerik a nemzeti géppiacok sajátosságait, beleértve a logisztikai, vám- és adószabályokat is. A személyes kapcsolat az együttműködés alapja: Jelenleg több mint 20 nyelven beszélnek a Surplexnél. A mintegy 200 szakértő Európa-szerte tehermentesíti és támogatja az eladókat és a vevőket a vételi és eladási folyamat minden fázisában.

Helyileg cselekedni, de globálisan gondolkodni: A regisztrált vásárlók folyamatosan növekvő bázisa a Surplex világméretű hálózatán keresztül érhető el. Ezáltal az eladók közvetlen hozzáférést kapnak a világ legérdekesebb piacaihoz, optimális bevételeket elérve. A Surplex több mint 200 munkatársa a 15 országban található telephelyeken több mint 20 nyelven nyújt teljes körű szolgáltatást.

A 15 Surplex helyszín a következő:

 • Düsseldorf, Németország
 • London, Nagy-Britannia
 • Barcelona, Spanyolország
 • Torino, Olaszország
 • Párizs, Franciaország
 • Myszków, Lengyelország
 • St. Pölten, Ausztria
 • Biel (Bienne), Svájc
 • Budapest, Magyarország
 • Breukelen, Hollandia
 • Hofstade, Belgium
 • Belgrád, Szerbia
 • Galați, Románia
 • Porto, Portugália
 • Brno, Cseh Köztársaság (és Szlovákia)

www.surplex.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek