Ágyúval verébre?

A CoastOne CONE élhajlítógépek hatékonyabbak a hagyományos hidraulikus társaiknál

2014. május 16., péntek, 10:40

Címkék: CoastOne CONE élhajlítás hajlítógép lemezmegmunkálás megmunkálás

Napjainkban a lemezhajlítási feladatok túlnyomó része vékony lemezben, nagy pontossági igénnyel, 1000 mm alatti hajlítási hosszon történik. A sorozatszámok jellemzően alacsonyak, a megkövetelt átfutási idő pedig rövid. Miért használnánk 3 méteres, 150–200 tonnás, magas beruházási és üzemeltetési költségű, nagy szervizigényű hidraulikus élhajlítógépeket ezekre a feladatokra? Miért lőnénk ágyúval verébre?

 
A CoastOne Oy által gyártott, CONE elektromos hajlítógépek éppen a fenti, mindennapos kihívásokra optimalizáltak. A 4 standard típus maximális hajlítási hossz szerint: CONE 500, CONE 900, CONE 1300 és CONE 1600. Ezek a szervóhajtású élhajlítók Finnországban, magas minőségű lineáris megvezetőkkel készülnek. A golyósorsó működését kihasználva a CONE élhajlítókat speciálisan úgy tervezték, hogy éveken keresztül pontosan hajlítsanak még szélsőséges követelmények esetén is. A felhasználóbarát programozás gyors beállítást tesz lehetővé, így a kisszériás „sürgős munka” termelésen történő gyors átfutása rutinszerűvé válik.
 
A CONE élhajlítók felső gerendájának pozicionálási pontossága +/- 0,005 mm
 
A CoastOne CONE gépeket ergonomikussá tervezték, ezáltal hatékony munkakörnyezetet teremtenek használóik számára. Emellett a technológia környezetbarát is, mivel a szervóhajtású élhajlító nem használ olajat, így nem keletkezik a környezetre ártalmas fáradt olaj sem. Karbantartásuk pedig könnyen és gazdaságosan elvégezhető. Ciklusidejük rövidebb, mint a hidraulikus változatoké, ami elsősorban a gyors hátsóütközőknek és a rövidebb  gyorsulási időnek köszönhető. További előnyük, hogy alacsonyabb az energiaigényük, és kevesebb hőt termelnek, mint a hidraulikus hajlítógépek. Csupán az alacsony energiafelhasználás akár 50 százalékos megtakarítást is eredményezhet a hidraulikus gépekhez képest. Összefoglalva a CoastOne CONE élhajlítógépeket úgy tervezték, hogy ergonomikusabbak, gazdaságosabbak és hatékonyabbak legyenek, mint a hagyományos hidraulikus élhajlítógépek. Ugyanakkor a szíjhajtásos és kétszervómotoros elektromos élhajlítókkal szemben a CONE 500 és CONE 900 nagy előnye, hogy egy motorral működnek, ezáltal a beruházási költségük jóval alacsonyabb. A hosszabb hajlítási feladatokhoz ajánlott a két szervómotoros CONE 1300 és CONE 1600 típus.
 

Jellemzők és előnyök

Elektromos szervóhajtás: a CoastOne szervóhajtás működési elve a forgómozgás átalakítása egyenes vonalúvá. Ezzel a kialakítással kismértékű bemeneti erővel nagy nyomóerő valósítható meg.
Ergonómia és biztonság a gépkezelő érdekében: a kiváló ergonomikus kivitel lehetővé teszi a géphasználó számára, hogy lábait a matricaágy alá, a vázban erre kialakított helyre helyezze, ezáltal kényelmes, ülőpozícióban tudjon dolgozni. Ez jelentéktelen tényezőnek tűnhet, mégis nagy hatással van a termelékenységre; a biztonságosabb üzemeltetési környezet egyben magasabb komfortérzetet is biztosít az operátor számára. 
 
Pontosság: a CONE élhajlítók többek közt úgy érnek el nagy ismétlési pontosságot, hogy szervóhajtás alkalmazásával kiküszöbölik a hidraulikafolyadékok hőmérséklet hatására bekövetkező, konstans viszkozitásingadozását. A felső gerenda pozicionálási pontossága ± 0,005 mm. 
 
Ökológia: a CONE élhajlítókat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a legszigorúbb ökológiai követelményeknek. Nincs szükség hidraulikaolajra és hidraulikaszivattyúra sem. A jobb energiafelhasználásnak köszönhetően a hőképzés is gyakorlatilag elhanyagolható. A szivattyú hiányából fakadóan a zajszint is összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint a hagyományos hidraulikusprések esetén. Ezért a CoastOne CONE gépek jól alkalmazhatóak kis csarnokokban és olyan cégeknél is, amelyek lakóövezet szomszédságában vannak.
 
Technológiai lehetőségek: kis gyártási sorozatokra optimalizálva, kiváló pontossági paraméterekkel és modern vezérlési technológiával a CONE kitűnő kiegészítője vagy akár helyettesítője a nagyméretű, tőkeigényes, hidraulikus élhajlítógépeknek. 
 
Működési költségek: az egyszerű hajtásrendszernek köszönhetően a CONE átlagos energiafelhasználása csupán 1–2 kW. A hidraulikus rendszer hiánya szükségtelenné teszi a drága hidraulikafolyadékot, a tartalékalkatrészeket és a rendszeres, magas karbantartási költséget, amelyek jellemzőek a hidraulikusgépek esetében.
 
A termelés automatizálása: a termelékenység további fokozására, a ciklusidő és a gyártási költségek csökkentése érdekében a CoastOne CONE élhajlítók tökéletesen integrálhatók robotizált alkalmazásokhoz.
 
www.langtool.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek