GÉP-PIAC

VARINEXPO3D Tech Konferencia: az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma

A VARINEX Zrt. éves konferenciája, amely több, mint három évtizede az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma, idén a 3D nyomtatás magyarországi bevezetésének 25 éves jubileuma alkalmából tartalomban és értékben is szintet lép.

Gépaukció: lehetőség a fémfeldolgozó és az autóipar számára

Az üzemeknek még 09.07-ig van lehetőségük saját gépparkjuk felértékelésére, és licitálhatnak a Surplex ipari aukciósház aukcióján kiváló minőségű használt gépekre.

Az ötlettől a versenypályáig

Technika, ügyesség és sebesség – ez a Forma-1 lenyűgöző világa. Hogyan fejlesztenek egy Forma-1-es autót az első ötlettől a versenypályáig? És milyen csúcstechnológiás gépek teszik lehetővé ezt a folyamatot? Jelenleg négy ilyen csúcskategóriás megmunkálóközpont kerül értékesítésre a Surplex.com oldalon.

Gépész Szalon – a progresszív mérnökök találkozóhelye

Micsoda hangulat volt! Írhatnám, hogy álmaimban nem gondoltam, és hogy remélni sem mertem, de nem így van, mert pontosan tudtam azt, hogy a Szalont megtöltik a csillogó szemű mérnökök.

Használt híddaruk

A Surplex.com felületén augusztus 10-ig lehet licitálni egy német gépgyártó több jól karbantartott híddarujára. A híddaruk olyan rugalmas teheremelők, amelyek hatalmas teherbírásuknak köszönhetően ideálisak anyagok és alkatrészek mozgatására. A magas beruházási költségek használt gép vásárlásával csökkenthetők.

Digitalizáció és fenntarthatóság: ami a fémipart mozgatja

A 2023. július 4-i állapotok szerint 138 594 m2 nettó kiállítási területen 1 713 kiállítót (köztük két magyar céget) felvonultató EMO Hannover kiállításnak már a bemutatója is nagyszabásúra sikeredett. 10 héttel a fémipari világvásár megnyitója előtt több mint 30 országból 150 vállalatvezető és újságíró látogatott el Frankfurtba, hogy a bemutató impulzusokból leszűrhessék, mi fogadja majd a sok ezer szakembert szeptemberben Hannoverben. Az eseményre a TechMonitor is meghívót kapott.

Kihirdették a 2023-as Év Célgépeit

Június 28-án szerdán a városligeti Millenium Házában rendezték meg a III. Magyar Ipari Célgép Nagydíj Díjátadó rendezvényét, a Gépész Szalont. Az ország legnagyobb gépipari szakmai versenyére 114 pályázat érkezett be, a zsűrinek pedig nem volt egyszerű dolga, ugyanis ebben az évben látványosan emelkedett a nevezett célgépek minősége. Az Év Célgépe díjat 7 kategóriában osztották ki és kiemelték az év ötletét és az év öko-célgépét is. A kristálytrófeákat egy 10 állomásos trófeaasztalról robot kézbesítette a díjazottaknak.

Robusztus, könnyű, ergonomikus

Rendkívül nagy merevség és szilárdság, alacsony súly mellett: ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az új, tömör műanyag markolatú szorítókarok ideálisak bármely felhasználási területen. A HEINRICH KIPP WERK folytatja a hagyományos formatervezést. Az ergonomikus és kellemes tapintású termékek modern kivitelükkel és kellemes tapintásukkal meggyőző hatásúak.

Használt gépek egyszerűen

Irodák 16 európai országban, kompetens, mindenre kiterjedő szolgáltatás és gépek széles választéka: A Surplex ipari aukciósház több mint 20 éve kínál ideális felületet a használt gépek vásárlására és értékesítésére.

Falamellák és hatékony gyártásuk automatizált gyártóberendezésekkel

Feltűnésmentes, mégis meggyőző: A falamellák sokkal elterjedtebbek annál, mint amennyire feltűnnének. A főként dekorációként használt elem precíz gyártást igényel, ellenkező esetben ugyanis feltűnne. A modern gyártóberendezések segítenek e cél hatékony elérésében – és ezeknek nem kell mindig újnak lenniük.

Az 5 legjelentősebb használt fémmegmunkálógép-aukció májusban a Surplexnél

Május második felében a fémmegmunkálóknak ismét lehetősége adódik, hogy kiváló minőségű használt gépeket és tartozékokat szerezzenek be. A Surplex ipari aukciósház számos olyan aukciót hirdet, amelyek során első osztályú fémmegmunkáló gépek cserélnek gazdát vonzó áron. Itt található a hónap 5 legjobb fémmegmunkálógép-aukciója.

Felmérés használt gépekről

A Surplex ipari aukciós ház megkérdezte ügyfeleit, hogy hogyan látják az aktuális piaci helyzetet és a használt gépek piacának várható fejlődését.

Amikor minden simán fut: Hét tény a körléptető gépekről

Évente több százezer fojtószelepet gyártanak dízel befecskendező rendszerekhez. Ugyanez érvényes a zárrendszerek hengereire és kulcsaira vagy az elektronikai iparban használt dugókra. Ezeket a fém alkatrészeket mikrométeres pontossággal kell legyártani, amihez különböző megmunkálási eljárások szükségesek. Hét tény, hogy a körléptető gépek miért jelentenek előnyben részesített lehetőséget az igényes, nagy darabszámú munkadarabokhoz.

Gépaukció egy spanyol autóipari beszállító bezárása után

Az autók kipufogórendszere hajlított csövekből és lemezekből áll. Ezeket autóipari beszállító üzemek gyártják vágással, hajlítással és préseléssel. Fémmegmunkálók figyelem: A Surplex.com oldalon még 2023. 03. 28-ig lehet licitálni egy kipufogórendszer-gyártó berendezéseire.

Gépgyártói Konferencia, ahol Te vagy a középpontban

Fókuszban a gépgyártás és berendezésgyártás címmel idén is megrendezi a nagyszabású, 2 napos IPARTY szakmai konferenciáját a Phoenix Contact!

„Nem vagyok elég gazdag, hogy olcsón vásároljak!”

Sok iparcég vágott neki vegyes érzésekkel a 2023-as évnek. Az energiaárak a vártnál kevésbé emelkedtek, az EU belső piaca pedig a borúlátó előrejelzések ellenére stabilnak bizonyult. Az árnyomás azonban nő, és nehéz időszak várható világgazdaságban. Jánosi Szabolcsot, a Surplex GmbH országmenedzserét a használt gépek piacáról és a legjobb vételi kondíciók elérésének lehetőségeiről kérdeztük.

Kipróbáltuk és imádjuk: ha 3D nyomtatás, akkor a kompozit nyomtatására is képes Stratasys F-széria!

Tudta, hogy a VARINEX Zrt. volt az első, aki 25 évvel ezelőtt bevezette Magyarországon a 3D nyomtatást? Azóta nap, mint nap alkatrészek százait vagy akár ezreit nyomtatjuk ki saját ipari 3D nyomtató berendezéseinken, illetve – mivel szenvedélyünk az additív gyártás – rengeteg 3D nyomtatót teszteltünk már az évek során. Ezzel a háttérrel és tapasztalattal, szakmai meggyőződésünk alapján kijelenthetjük, hogyha 3D nyomtatásról van szó, mi a legnagyobb múltú, piacvezető amerikai Stratasys gyártóra szavazunk. Termékei teljes skáláját forgalmazzuk Magyarországon, de az F-széria, amelyet a kompozit anyagok nyomtatása tesz teljessé, különösen közel áll a szívünkhöz. Elmondjuk, miért.

Hogyan találjuk meg a megfelelő használt gépet? Mire kell ügyelni a vásárláskor?

A használt gépek iránti kereslet növekszik. Egyre több vállalat támaszkodik használt gépekre a saját termelése számára. Ez nemcsak fenntarthatóbb az új beszerzéseknél, hanem további előnyökkel is jár.

Milyen fémeket használnak a világ legjobb autóiban?

A Forma-1-es autók szuper gyorsak és szuper biztonságosak. Ennek érdekében a komponensek nyersanyagait mechanikai tulajdonságaik és sűrűségük alapján választják ki. Mert minél könnyebb az autó, annál gyorsabb. Ezért a szénszál a választott anyag. De milyen fémeket használnak az autókban? Bármilyen magasan fejlett is a nyersanyag, az F1-es komponenseket gyakran kereskedelemben kapható CNC-gépeken gyártják. Egy Forma-1-es versenycsapat egyes használt esztergagépeit jelenleg ipari aukcióra bocsátják.

Nagy, nagyobb, portálmarógépek

54 m hossz, 14 m szélesség és 12 m magasság – ezek a legnagyobb portálmarógép munkaterének méretei. De hogyan használják ezeket a hatalmas marógépeket? Milyen előnyöket kínálnak a portálmarógépek? És hogyan csökkenthetők a magas beruházási költségek?

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek