Új ágytok-kialakítás a vasúti teherfuvarozási piac számára

2022. november 24., csütörtök, 06:00

Címkék: csapágy SKF vasút vasúti jármű vasúti járműrendszer

Az SKF új kialakítású vasúti ágytokokat fejlesztett ki, hogy segítséget nyújtson a vevőknek a súlycsökkentéshez és a forgóvázak teljesítményének növeléséhez, mindeközben csökkentve a környezeti hatást is. A legfeljebb 25 tonnás tengelyterheléshez tervezett új Y25-ös ágytok megfelel az iparági szabványoknak.

Az új ház tömege csapágyházzal, homlokoldali fedéllel, tömítőperemmel és a rögzítőelemekkel együtt 80 kg, így jelentősen könnyebb, mint a korábbi SKF Y25 modellek. Ez főként a tervezésnek és anyagválasztás terén végrehajtott változtatásoknak köszönhető. Alacsonyabb rugózatlan tömegével az új ház elősegíti az alkatrészek, a sínek és az infrastruktúra kopásának csökkentését. A gördülőállomány súlycsökkentése a vasútipar egyik legfontosabb prioritása a fenntarthatósági és hatékonysági célkitűzések elérése érdekében.

Az ágytokot az SKF saját franciaországi gyártóüzemében készül.

„Vevőink fenntarthatóbb megoldásokat keresnek. Az alkatrészek bármilyen mértékű súlycsökkentése hatással lesz a vonat energiaegyensúlyára, és lehetőséget biztosít a további rakomány hozzáadására” - nyilatkozta Stefan Gladeck, a vasútipari termékekért felelős igazgató. „Az új kivitel több lehetőséget kínál és rugalmassabb kerékpár kialakításokat tesz lehetővé a teherfuvarozás számára.”

Az új Y25 különböző csapágytípusokhoz tervezhető, így a vasúti kerékpárok teljesítményének optimalizálása érdekében több választási lehetőséget tesz lehetővé a csapágyazási megoldások tervezése vagy cseréje során. Ez hengergörgős csapágyakat és csapágyegységeket, valamint kúpgörgős csapágyegységeket foglal magába.

A korszerűsített kivitelű Y25 ágytok teljes mértékben csereszabatos a meglévő ágytokokkal. A termék a szeptemberben Németországban megrendezendő InnoTrans 2022 kiállításon kerül bemutatásra.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek