Az SKF segítséget nyújt az Ovakonak a karbantartási rendszer megerősítéséhez

Az Ovako svéd acélgyártó meghosszabbította a szolgáltatási megállapodást az SKF-fel egy korszerűbb megelőző karbantartási technológia bevezetése érdekében

2021. július 14., szerda, 06:00

Címkék: acélgyártás acélipar csapágy cső csőipar hengermű karbantartás SKF

Az SKF új ötéves szolgáltatási megállapodást írt alá, melynek értelmében segítséget nyújt a svéd Ovako acélgyártó vállalatnak a megelőző karbantartási rendszerük továbbfejlesztéséhez.

A két vállalat közel 10 éve dolgozik együtt a nem tervezett leállások megelőzése és a javítási munkák költségeinek csökkentése érdekében. Az új megállapodás értelmében bővítik a szolgáltatást, és az Ovako újabb online rendszereket és vezeték nélküli technológiákat vezet be az üzemelési adatok mérésére.

„Az online mérések továbbfejlesztése a megelőző karbantartással kapcsolatos stratégiai munkánk fontos része” - nyilatkozta Erik Wallberg, az Ovako cső- és gyűrűgyártási részlegének karbantartási vezetője.


Az új megállapodás - amely a cső- és gyűrűgyártásra vonatkozóan operatív fejlesztéseket is tartalmaz - magában foglal egy megelőző karbantartási megoldáscsomagot az acél- és hengerművek számára. Ebben többek között a karbantartási stratégia nyomon követése, a készlet- és kenőanyag-elemzés, a rezgésmérés és a kritikus gépalkatrészek online mérése szerepel.

A kritikus berendezések mérési pontjainak száma 400-ról 700-ra növekszik. Az időszakos mérések helyett alkalmazott online mérés kibővítése nagymértékben növeli a felhasználható működési adat mennyiségét. Az online méréshez az Ovako rögzített érzékelőket és az SKF IMx-8 rendszerét használja majd. Továbbá a mobil mérés érdekében telepítik az SKF vezeték nélküli IMx 1 technológiáját, ahol az összes működési adat a felhőn keresztül érhető el.

„A stratégiánk arra irányul, hogy csökkentsük a javítási munkák miatt szükséges karbantartások arányát és inkább megelőző karbantartási tevékenységet végezzünk” - mondta Erik Wallberg. „Ennek fontos része az online mérések kibővítése.”


A megelőző karbantartás korábban lehetővé tette az Ovako számára a problémák korai felismerését és azonnali kijavítását, elősegítve ezzel a csapágy-meghibásodások és a gépleállások megakadályozását. A berendezések időszakos állapotellenőrzése helyett bevezetett folyamatos állapotfelügyelet több adatot biztosít, és ez lehetővé teszi az Ovako számára a meghibásodásokra utaló trendek és minták beazonosítását és a hibák korai kijavítását.

„Dokumentáltuk a karbantartás során elért megtakarításokat, és ez évi mintegy 8 millió svéd koronát tett ki” - mondta Hans Norman, az SKF Ipari értékesítés svédországi kiemelt vevőkért felelős igazgatója.

Az Ovako Európa egyik piacvezető acélalkatrész-gyártója. Termékeit különböző iparágakban, például a golyóscsapágy-gyártás és szállítás területén használják. 2019 márciusa óta az Ovako a japán székhelyű Nippon Steel vállalatcsoporthoz tartozó Sanyo Special Steel leányvállalata.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek