Hagyománytisztelet és innovációs erő: a minőségi élelmiszergyártás eme két ismérve nem számít feloldhatatlan ellentmondásnak. A tradíciók terén a gyulai húsipar irigylésre méltó helyzetben van; a városban 150 évre tekint vissza a hentesáruk feldolgozása. De hogyan állunk a folytonos megújulás képességével? Egy pillantás a Gyulahús Kft. mindennapjaira ezt is elárulja: az üzemben már évtizedekkel ezelőtt szakítottak azokkal az elavult gyakorlatokkal, amik sok gyártó és karbantartó cégnél még mindig „jól bevált” módszereknek számítanak. A részletekbe Héczey-Szabó Mihály, a Gyulahús Kft. „A” üzemének műszaki vezetője avatja be a TechMonitor olvasóit.
Már hatodszor indítja útjára a kölni igus GmbH műanyag-fejlesztő és siklócsapágy-gyártó szakvállalat a 2003 óta két évenként megrendezett, műanyag siklócsapágy alkalmazásokról szóló „manus“-pályázatot.