Az SKF innovatív Food Line élelmiszeripari golyóscsapágy-egységei a legkorszerűbb higiénikus kialakítással rendelkeznek, amely fokozott megbízhatóságot, alacsonyabb karbantartási költségeket és magasabb szintű fenntarthatóságot biztosít a globális élelmiszeripari vállalatok számára.
Az élelmiszerbiztonság esetében egyszerűen nem lehet kompromisszumot kötni. Az SKF megbecsült partnere a globális élelmiszeriparnak, mivel olyan élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő technológiát és termékmegoldásokat kínál, amelyek jelentősen hozzájárulnak az optimális rendelkezésre állás és termelékenység biztosításához, és végső soron az üzleti jövedelmezőséghez.
A berendezések higiénikus kivitelére helyezett hangsúly fontos szerepet játszhat az élelmiszer-biztonság szabályozásában az élelmiszeripari termékek előállítása során. Azonban ha ezt túl tágan értelmezzük, és nem fordítunk elég figyelmet a rendszer alkatrészeinek higiénikus kivitelére, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a csapágyak belsejében megtelepedett baktériumok elszaporodjanak.