GyártásMonitor.hu címkék

3d fémnyomtatás 3D nyomtatás additív gyártás alkatrészgyártás árverés aukció autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás azonosítás azonosítási technológia azonosító címke befogástechnika befogó beruházás beszállító Brady Bystronic célgépek CHIRON címke címkenyomtató CNC cnc köszörű CO2 lézer csapágy cső csőipar digitalizálás DMG MORI düsseldorf élhajlítás EMAG EMO Hannover eszterga esztergaközpont esztergálás EuroBLECH fejlesztés fémipar fémmegmunkálás fiber lézer forgácsolás forgácsoló_szerszám gépgyártás gépipar gyár gyártás Haas Haas CNC használt gép Házi Kiállítás hegesztés hegesztéstechnika hegesztőrobot Heidenhain heidenhain tnc 640 HORN ic-Hungary ipar 4.0 ipari robot járműipar jelölés jelöléstechnika karbantartás kiállítás köszörüléstechnika lapka lemezmegmunkálás lemeztechnika lemezvágás lézer lézeres hegesztés lézeres vágás lézertechnológia lézervágás Mach-Tech marás marógép marószerszám megmunkálás megmunkálóközpont méréstechnika messe düsseldorf Meusburger norelem normália normáliák nyílt nap OKUMA online platform online portál Optimum öttengelyes megmunkálás Pfronten precíziós szerszámok robot robotika rolatast rögzítéstechnika sandvik Seco Tools SKF Smartus Zrt. Surplex szabványosítás szerszám szerszámgép szerszámgépipar szerszámgyártás szerszámtechnika szikraforgácsolás szikraforgácsoló Trumpf vezérlés vezérléstechnika vezérlő Yamazaki Mazak

Legfrisebb hírek:

Az egyszerű, pontos digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően kevesebb selejt keletkezik (Cikk)

A Seco Axiabore™ és az Axiabore Plus™ digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.

A termelékenység növelése szabványos gépelemek használatával

A termelékenység növelése szabványos gépelemek használatával (Cikk)

A munkaerőhiány és a közelmúlt globális eseményei okozta változások nagymértékben befolyásolták a feldolgozóipar termelékenységét. Annak ellenére, hogy ezekre a problémákra nincs egyszerű orvosság, a megrendelői igények és a gyártói elvárások magasabbak, mint valaha. A gyártók ezért gyártási folyamataik minden lehetséges aspektusát igyekeznek optimalizálni, hogy kiegyenlítsék az iparághoz viszonyított hiányosságaikat. Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója azt vizsgálta meg, hogy a szabványos gépelemek miért jelentenek kiaknázatlan lehetőségeket a gyártók számára a termelékenység, és ezzel együtt a jövedelmezőség növeléséhez.

Egyedülálló esély egy BYSTRONIC lézeres vágóberendezésre

Egyedülálló esély egy BYSTRONIC lézeres vágóberendezésre (Cikk)

Február 29-én a Surplex árverést tart egy komplett BYSTRONIC lézeres vágóberendezésre – 1 eurós kikiáltási áron. Ez az árverés lehetőséget kínál a vállalatoknak arra, hogy egy cég fizetésképtelenné válását követően kedvező áron juthassanak hozzá egy olyan kiváló minőségű géphez, melynek beszerzése rendszerint drága.

Szerszámgépipari körkép: alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez 2. rész

Szerszámgépipari körkép: alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez 2. rész (Cikk)

A szerszámgépipar az átalakulás évtizedét éli. A feldolgozóipar igényei egyre inkább a digitalizálás irányába tolódnak el, a szerszámgépgyártóknak tehát a változó piaci követelményeknek megfelelően kell fejleszteniük a berendezéseiket. Mindezt a globális feszültségek és a piaci bizonytalanságok évében. Hogyan csapódik le mindez a hazai fémiparban és a fémmegmunkáló szerszámgépek világában? A hazai szerszámgép-kereskedőket kérdeztük.

Lézeres hegesztés – nem a jövő, hanem a jelen technológiája!

Lézeres hegesztés – nem a jövő, hanem a jelen technológiája! (Cikk)

A MaxPhotonics új generációs léghűtéses, fiber lézer hegesztőgépei könnyűek, kis méretűek, hordozhatóak, rugalmasan használhatóak, egyszerűen kezelhetőek. Sokféle típusú anyag hegesztésére, minőségi és egyenletes hegesztési varrat készítésére alkalmasak.

Szerszámgépipari körkép: alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez 1. rész

Szerszámgépipari körkép: alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez 1. rész (Cikk)

A szerszámgépipar az átalakulás évtizedét éli. A feldolgozóipar igényei egyre inkább a digitalizálás irányába tolódnak el, a szerszámgépgyártóknak tehát a változó piaci követelményeknek megfelelően kell fejleszteniük a berendezéseiket. Mindezt a globális feszültségek és a piaci bizonytalanságok évében. Hogyan csapódik le mindez a hazai fémiparban és a fémmegmunkáló szerszámgépek világában? A hazai szerszámgép-kereskedőket kérdeztük.

AMRC-gépek aukciója a Surplex.com oldalon (Cikk)

A Sheffieldi Egyetem Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC) központja vezető kutatóintézet a gyártástechnika és az anyagtudomány területén. Most egyedülálló lehetőség nyílik: Az AMRC raktárkészletéből származó kiváló minőségű gépeket a Surplex ipari aukciósház árverezi el. Az árverés február 22-én végződik.

Erős fémipari évnyitó a DMG MORI Házi Kiállításán

Erős fémipari évnyitó a DMG MORI Házi Kiállításán (Cikk)

A tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várta a látogatókat Pfrontenben. Az első héten, január 22–26. között Németországból, Ausztriából, Svájcból és Kínából várták a látogatókat, míg a második héten, január 29 – február 2. között Európa többi része, Ázsia és Amerika látogatott a Házi Kiállításra.

Világpremier: az ultrahangos tesztelés rendkívül pontos előrejelzést ad a csapágy élettartamáról (Cikk)

Évekig tartó kutatás és fejlesztés után az NSK számos csapágy alapvető dinamikus terhelési besorolását értelmezte át, az egyenértékű gördülőfelületi kifáradási élettartam kétszeresére emelésével (a kialakítás vagy az anyagok megváltoztatása nélkül). Az NSK így 60 év után az első vállalat lett, amely jelentős áttörést ért el a csapágyak élettartamának számítási módszertanában, segítve a végfelhasználókat a termelékenység javításában és a környezetvédelemben.

Megnövelt biztonság a norelem állapotérzékelős indexálócsapjaival és tájolóperselyeivel (Cikk)

A norelem állapotérzékelős indexálócsapokkal és tájolóperselyekkel egészítette ki átfogó állapotérzékelős termékcsaládját. Az állapotérzékelők létesítmények és berendezések "kórállapotának" folyamatos megjelenítésére szolgálnak, detektálják a rendellenességeket, csökkentve így az anyagveszteséget, és jelentősen növelve a folyamatok megbízhatóságát. Az új, intelligens termékekkel a norelem továbbra is a piac úttörőjének számít.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek