Újdonság: SPEEDY basic nullpont rendszer

2018. október 25., csütörtök, 00:46

Címkék: befogástechnika befogó Gimex-Hidraulika Kft. hidraulika rögzítéstechnika szerszám szerszámtechnika

A sok feladathoz nehéz a megfelelő létszámú szakembert hozzárendelni, így egyre lényegesebb az olyan eszközök használata, melyek egyszerű kezelhetőségük miatt időtakarékosak. A termelékenység növelése többek között a munkadarabcserére, illetve a technológiai ciklusidők csökkentésére korlátozódik. A Stark SPEEDY basic nullpont rendszerrel nincs időveszteség, és nagyban megnő a gépek hatékonysága.

Idő- és helytakarékosság egyszerűen

A német Roemheld-Stark vállalat kiemelt figyelmet fordított az új SPEEDY basic megalkotásánál az egyszerűségre, a helytakarékosságra és a könnyű kezelhetőségre. A rendszer használatával lehetővé válik a gyors és pontos munkadarabcsere az egyes készülékpaletták között, jelentősen csökkentve ezzel a beállítási és állásidőket. A nullpont befogórendszerrel a gyártóberendezéseken akár még a betanulók is el tudják végezni a felszerelési munkákat. Ezzel csökkennek a felszerszámozási költségek. Nagy fokú rugalmasság jellemzi, mely a megmunkálóközpontok maximális kihasználtságát teszi lehetővé. A hagyományos T-hornyos rögzítéshez képest az átállást órák helyett csupán percekben lehet mérni. A rendszer a legtöbb, már meglévő munkadarab-rögzítő készülékbe is egyszerűen integrálható, a készüléklap aljába történő precíziós csapok beépítésével.

Egyre elterjedtebb felhasználási módja a közvetlen munkadarab-rögzítés is, ami 5 tengelyes megmunkálást tesz lehetővé, és a pontosság elvesztése nélkül mozgatható a különböző operációkat végző megmunkáló gépek között. A cserék és átállások ismétlési pontossága kevesebb mint 0,01 mm. A behúzó csapok pozicionálása átmérőn történik, amely precízebb és tartósabb, mint egy kúpos kivitel esetén. A munkadarab, vagy a készülék minden további nélkül akár ferde helyzetben is ki- és berakható, melynek jelentősége főleg akkor fontos, ha a paletta aszimmetrikus tömegeloszlással bír. A speciális rögzítő csap az illesztékből történő kiemelés során nem akad fenn, nem sérül meg, és nem deformálódik. Az alacsony kiemelési magasság miatt egyszerűen kezelhető, ami az S méretosztálynál is mindössze 15 mm. A SPEEDY basic kompakt méretéhez nagy rögzítő erő társul, az S, M és L szériánál a behúzó erő 15-30-55 kN, hidraulikus működtetés esetén. Ez a rugóerő folyamatosan stabil és pontos rögzítést biztosít, így elnyeli a rezgéseket, ezáltal növelve a megmunkálandó felületek minőségét és a szerszámok élettartamát. A nullpont rendszer legkisebb méretei az X és Y széria, melyek beépíthetők a legkisebb helyekre is.

 

 

Egyszerű beépítés

A Stark Basic nullpont rendszer beépítése egyszerű, nem igényel komolyabb előmunkálatot, szinte csak furatokra van szükség hozzá. Tömítettségét nem befolyásolja az installációhoz szükséges fészek, mely annak köszönhető, hogy a működtetést végző dugattyú belső tömítéssel van ellátva.

A Basic nullpont alkalmas egyszerűbb automatizált rendszerekhez, egyedi darabok gyártásához, illetve kis és nagy sorozatú termékgyártáshoz. Közvetlen munkadarab-befogással pedig ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé. A karbantartást segíti az egyszerű cserélhetőség és a könnyű tisztíthatóság. Opcionálisan rendelhető levegős lefúvatás funkcióval. A precíziós fúvóka különösen hatékony tisztítást tesz lehetővé, csökkentve ezzel az erre fordított időt. A Starktól már megszokott kiváló minőségű rozsdamentes acél garantálja az eszköz hosszabb élettartamát, kopásállóságát és kevesebb karbantartásigényét.

Kiemelt előnyök:

  • Egyszerűen beépíthető
  • Helytakarékos
  • Alacsony kiemelési magasság
  • Nagy rögzítő erő, akár 55 kN
  • Egyszerű karbantartás
  • Rozsdamentes acél
  • Hidraulikus vagy pneumatikus működtetés

Császár Tamás

műszaki értékesítő

GIMEX-Hidraulika Kft.

sales@gimex.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek