TANG-F-GRIP szerszámcsalád, mely extra nagy előtolású leszúrást tesz lehetővé!

Az ISCAR – mindig a forgácsolószerszám-fejlesztés élvonalában – bemutatja az új, forradalmi leszúró és beszúró rendszerét

2019. augusztus 21., szerda, 06:00

Címkék: beszúrás forgácsolás ipar 4.0 ISCAR leszúrás precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A leszúró és beszúró megmunkálások megkerülhetetlen részei az esztergálásnak, a forgácsolóipar pedig állandó kihívásokkal néz szembe, hogy olyan módszereket alkalmazzon, melyek növelik a hatékonyságot és csökkentik az állásidőt az ilyen folyamatokban.

Az ISCAR-nál tisztában vagyunk a leszúrás és beszúrás jelentőségével, és hogy minden ilyen megmunkálástípusnál egyszerre több tényezőt kell mérlegelni, beleértve a szerszámgép kiválasztását, a leszúrni/beszúrni kívánt alapanyagot, a szükséges fogásmélységet, az előtolást és a vágósebességet. Az ISCAR egy átfogó, rendkívül hatékony leszúró és beszúró rendszer kifejlesztésével ad választ ezekre a komplex igényekre, mely számos lapkageometriát, forgácstörőt és keményfémminőséget tartalmaz – melyek sora folyamatosan bővül.

Az ipar 4.0 megjelenésével az ipari fejlődés hihetetlen mértékben felgyorsult, az új igényekre pedig az ISCAR olyan új leszúró és beszúró technológiák bevezetésével felel, melyek alkalmazhatók a legújabb, rendkívül nagy előtolással üzemelő megmunkálóközpontokban is. A TANG-F-GRIP kifejlesztésekor azt tartottuk szem előtt, hogy Ön növelhesse a termelékenységét és csökkenthesse a költségeket.

A megnövelt termelékenység érdekében kifejlesztett, forradalmi TANG-F-GRIP rendszer egy robusztus szerszámtartó blokkból és egy négyzet alakú pengéből áll, melyen 4 lapkafészek található. Ezzel az egyedi, nagy teljesítményű rendszerrel akár 120 mm átmérőjű rudakat is leszúrhat.

A TANG-F-GRIP rögzítése egyszerű, és speciális módosítások nélkül is alkalmazható bármely szerszámgéptípusban, beleértve a többfunkciós gépeket és az X tengelyes megmunkálóközpontokat. A rendszer lehetővé teszi, hogy a TANG-F-GRIP és a DO-GRIP pengéket is ugyanabba a szerszámblokkba rögzítse.

A négyzet alakú penge olyan merevítőrendszerrel rendelkezik, mely teljesen vibrációmentes leszúrást és beszúrást biztosít. A TANG-F-GRIP az állásidőn is csökkent, mert a lapkafészek sérülése esetén a szerszámblokk szerkezete lehetővé teszi, hogy a pengét új fészekre forgassa, beállítási idő nélkül.

A TANG-F-GRIP szerszámokat nagy előtolású leszúró megmunkálásokhoz terveztük. Megnöveli a lapkák éltartamát, javítja a felületminőséget, és – főleg nagy átmérőknél – rendkívüli stabilitást biztosít. Az új, szabadalmaztatott pengékkel csökkentheti a ciklusidőt, valamint az anyagveszteséget – hiszen egy 120 mm átmérőjű rudat 3 mm-es pengével, HF (nagy sebességű) lapkákkal, 0,4 mm/fordulatos előtolással szúrhat le.

A HF‎ tangenciális, egyélű lapkákat és az egyedi forgácstörőjüket rendkívül hatékony, nagy előtolású leszúrásokhoz fejlesztettük ki. A lapkák új forgácstörője akadálymentes forgácseltávolítást tesz lehetővé, minek következtében a lapka és a penge élettartama megnő, így a termelékenység is.

Az összes TANG-GRIP lapka alkalmazható a TANG-F-GRIP rendszerben, amely a DO-GRIP DGN kétoldalas, csavart geometriájú lapkákkal is kompatibilis, tehát bőséges leszúrási szélességekből válogathat valamennyi alkalmazástípushoz. Az ISCAR kínálatában számos forgácstörő és minőség pedig garantálja, hogy Ön mindig verhetetlen teljesítménnyel és éltartammal dolgozhasson.

A forradalmian új rögzítési mechanizmusnak és a tangenciális lapkafészeknek köszönhetően a szerszám háromszor annyi ideig használható, mint egy hagyományos self-grip rendszer. A robusztus lapkarögzítés lehetővé teszi a nagy előtolású megmunkálást az egyenesség és a kiváló felületminőség elvesztése nélkül, a szerszám sík felső része pedig akadálytalan forgácseltávolítást biztosít az összes lehetséges megmunkálási helyzetben.

A JETCUT rendszer zseniális tervezésű, szerszámtesten keresztüli hűtést tartalmaz, így a hűtőfolyadék közvetlenül a vágóélre irányított, mely javítja a forgácseltávolítást és csökkenti a vágóél kopását és deformációját.

Rozsdamentes acélok vagy hőálló ötvözetek forgácsolása esetén a vágóél környéki területeken a hőmérséklet rendkívüli mértékben megnő. Ráadásul ezek az anyagok hajlamosak az élsisakképzésre. E problémás jelenségek sikerrel kiküszöbölhetők, ha Ön közvetlenül a vágóterületre összpontosított, nagy nyomású hűtést alkalmaz.

Az ISCAR, a globális ipar kívánalmainak megfelelően, a K+F részleg mérnökei által megálmodott innovatív, kiváló minőségű szerszámok kifejlesztésével tartja fenn a folyamatos fejlődést. Az igény, hogy a partnereinket a lehető legmodernebb és leghatékonyabb forgácsoló technológiákkal szolgálhassuk ki, visszaköszön a TANG-F-GRIP rendszer megoldásaiban, és tovább bővíti az ISCAR kitűnő GRIP leszúró és beszúró szerszámcsaládjait.

www.iscar.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek