Sokszögesztergálás a folyamatos sorozatgyártáshoz

2019. február 11., hétfő, 06:00

Címkék: esztergálás forgácsolás HORN precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A Paul Horn GmbH új technikát mutatott be az AMB 2018 kiállításon a nem kör alakú kontúrok esztergálásához. Az axiális előtolás elvét alkalmazó szerszámok lehetővé teszik a nem forgástestek kontúrjainak következetes megmunkálását.

Az új technika többek között a sokszög alakzatok létrehozását is megkönnyíti. Forgácsolás közben a munkadarab és a szerszám tengelyei egymáshoz képest eltolva helyezkednek el, és közöttük meghatározott sebességi arány van. A szerszámok egyaránt alkalmasak külső vagy belső megmunkálásra. A kontúr méreteit a tengelyeltolás, a munkadarab és a szerszám sebességaránya, valamint a vágóél körfogása együttesen határozzák meg. A sokszögesztergálásra (nem kör alakú kontúrok esztergálására) szolgáló szerszámrendszerek minden esetben egyedi kialakításúak a munkadarab kontúrjainak megfelelően.

A szerszámrendszer a Mini 114 kiesztergáló szerszámon alapul

A technika kiválóan alkalmas a sorozatgyártásban történő megmunkálásra, a forgácsolási folyamat alatt semmilyen rezgés vagy szaggatott mozgás nem jelentkezik. Ebben az összefüggésben állítható finomfúrófejek is használhatók. A folyamat biztonságos végrehajtásához azonban rendkívül fontos a vágóél tömegkiegyensúlyozása és finombeállítása. A Horn olyan ügyfelek számára ajánlja az új esztergáló szerszámrendszert, akik költséghatékony módon akarnak csapokat, sokszögeket és más geometriákat forgácsolni. A belső kontúrok sokszögesztergálással történő megmunkálásához a gyártó a Supermini és a Mini szerszámrendszerekre támaszkodik. A külső kontúrok azonban a 274-es rendszerű kétélű váltólapkákkal, vagy ISO szerszámokkal hozhatók létre.

www.pHorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek