Sokoldalú alkalmazási portfólióra tervezve

Új Supermini HP szerszámok és új szerszámtartók mutatkoztak be Hannoverben

2019. október 31., csütörtök, 06:00

Címkék: EMO Hannover forgácsolás HORN lapka precíziós szerszámok Supermini 105 szerszám szerszámtechnika

A Horn a 2019-es hannoveri EMO szakkiállításon mutatta be nagy sikerű precíziós szerszámrendszerének egy új változatát. Az új HP geometria alkalmas fúrásra, furatesztergálásra és homlokesztergálásra, így a Horn egy multifunkciós szerszámot fejlesztett ki alkalmazások széles köréhez.

Az új él geometria jobb anyagleválasztási paraméterek elérését teszi lehetővé, beleértve az előtolási sebességet is. Furatesztergálás esetén ez pontosan 90 fokos vállfelületet eredményez az alapsíkon. A hátsó vágóél (wiper geometria) még nagy előtolási sebesség mellett is magas felületminőséget eredményez.

Az esztergáláson kívül a szerszámrendszer alkalmas kemény anyagok 3-tól 7 mm átmérőig tartó fúrására is. A szerszám teljesítményadatai nem versenyezhetnek a szokásos fúrókkal, de a gépeken gyakran kevés hely van szerszámok számára. A Supermini HP szerszámmal végzett megmunkálás lehetőséget kínál arra, hogy a fúrás után szerszámcsere nélkül azonnal belekezdjünk a belső kontúr kiesztergálásába. Az egyélű változattal különféle furatátmérők alakíthatók ki egyetlen szerszámmal.

A Horn az optimális forgácskezeléshez is kínál szerszámokat forgácstörővel, vagy a nélkül. Esztergáláshoz a forgácstörővel ellátott változat ajánlott, amelyet azonban nem használnak fúráshoz. Az enyhén csavart forgácshorony eltávolítja a forgácsot a megmunkálási zónából. Az EG35 bevonat mind a normál, mind a rozsdamentes acél sokoldalú megmunkálását teszi lehetővé.

Az új geometriák mellett a Horn egy új szerszámtartó rendszert is kifejlesztett a Supermini 105 típushoz. Az új kialakításban a rögzítés egy homlokfelületi feszítő ék alkalmazásával jön létre, nem pedig a szerszám kerületén, mint korábban volt. Ez lehetővé teszi a vágólapka nagyobb erővel történő rögzítését, ami viszont az egész rendszert stabilabbá teszi. Az új befogókialakítás ezenkívül magasabb ismétlési pontosságot eredményez a lapkák cseréje során. A homlokfelületi feszítő ék használata lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely jobb kihasználását.

Ez jelentős előny a svájci típusú esztergagépekkel történő munkavégzés során, mivel lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy a lapkacserét a szerszámtartó kiszerelése nélkül végezzék el.

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek