Optimalizált menetfúró szerszámok a hatékonyabb furatkészítéshez

A Sandvik Coromant bemutatja T200 és T300 menetfúró szerszámainak továbbfejlesztett verzióit

2021. március 09., kedd, 06:00

Címkék: fémmegmunkálás forgácsolás menetfúró menetszerszám precíziós szerszámok sandvik szerszám szerszámtechnika

A globális fémforgácsolási vezető Sandvik Coromant a tömör szerszámainak két frissítésével bővíti szerszámválasztékát. A következő generációs, ISO P-anyagokhoz készített CoroTap® T200 spirálcsúcsos menetfúró és T300 spirálhornyos menetfúró javítja a folyamatbiztonságot, hosszabb éltartamot kínál és csökkenti az alkatrészenkénti költséget.

A Sandvik Coromant tömör szerszámokból álló kínálatának részeként a CoroTap sorozat anyagspecifikus megoldásokat biztosít különféle fémekben végzett menetkészítéshez. Konkrétan a CoroTap T200-at és T300-at optimalizálta az ISO P1 és P2 acél munkadarabok anyagaihoz, így alkalmasak a járműipar és az általános gépipar alkatrészeinek megmunkálására. Ide tartoznak a főtengelyek, a kormányzott tengelycsonkok és az általános gépészeti alkatrészek, például a házak és a karimák. Mindkét eszköz megfelelő a tömeggyártáshoz.

A CoroTap T200 spirálcsúcssal rendelkezik, míg a T300 egy spirálhornyú menetfúró. Míg a T200 spirálcsúcsa átmenőfuratok megmunkálásához alkalmas, ahol a forgácsokat a művelet előre tolja, a T300 zsákfuratokhoz készült, ahol nincs kimeneti furat, és a forgácsokat hátrafelé kell kihúzni. A frissítés részeként mindkét szerszám új felületkezelést kapott, valamint javult az él lekerekítése a megmunkált furat belsejének jobb simítása érdekében. A továbbfejlesztett horonyalak továbbá jobb általános teljesítményt is kínál.

Ezeknek a frissítéseknek köszönhetően a gyártók jobb folyamatbiztonságot kapnak, és fokozottan ellenállnak az élkitöredezésnek, ami kevesebb szerszámtörést és jobb minőségű megmunkált menetet eredményez. Ezenkívül a forgácsolási sebesség nagyobb, mint a szerszám korábbi verzióinál, így az alkatrészenkénti költség összességében csökken.

A CoroTap sorozat korábbi verzióihoz képest egy másik jelentős különbség, hogy a továbbfejlesztett CoroTap T200 és T300 esetében kihasználhatók a Sandvik Coromant Tailor Made keresztélválasztékának előnyei. Az ipar testreszabott gyártási eszközökkel történő kiszolgálása révén a Tailor Made szolgáltatás az ügyfelek számára lehetővé teszi a méretek megadását anélkül, hogy speciális célszerszámért fizetnének. A menetfúrók több ipar igényeinek megfelelően beállíthatók, és a speciális követelményekhez igazíthatók.

„A teljesítményadatok jelentős javulást mutatnak a szerszámoknál” – magyarázza Lisa Belfrage, a Sandvik Coromant globális termékmenedzsere. „Valójában az új és a meglévő T200 menetfúró összehasonlítása 121%-kal hosszabb éltartamot mutat, és lehetőség nyílik arra, hogy egyetlen szerszámmal kétszer annyi menetes furat legyen készíthető. A továbbfejlesztett T200 a termelékenységet is növeli – a forgácsolási sebesség 18 méter/percről 24 méter/percre növekszik a P2 acél megmunkálásánál.

„A T300 új generációja jelentősen megnövelte a szerszám élettartamát az előző verzióhoz képest” – tette hozzá Belfrage. „Ráadásul, összehasonlítva a piacon lévő versenytársszerszámokkal, a Sandvik Coromant továbbfejlesztett CoroTap T300 megoldása 57%-kal növeli a szerszám éltartamát, és nagyobb forgácsolási sebességet biztosít.

„A bizonyított folyamatfejlesztésekkel és a szerszámok testreszabásának a Tailor Made szolgáltatás által biztosított lehetőségével a CoroTap szerszámok új generációi gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a menetvágást ügyfeleink számára.”

www.sandvik.coromant.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek