Kicsi, de hatalmas: kompakt lineáris gépelem választékot mutatott be a norelem

2020. december 17., csütörtök, 17:13

Címkék: célgépek gépgyártás norelem normália normáliák szabványosítás szerszám szerszámtechnika

A szabványos gépelemekre specializálódott norelem lineáris szánegységek, lineáris csapágyak és vezetéktámaszok jól összeállított választékát mutatta be szűk beépítési hellyel rendelkező berendezések építéséhez.

A norelem új, kompakt lineáris gépelemcsaládja például összeszerelő- és adagolóberendezésekben, valamint optikai szkennerekben és robotokban is felhasználható. A kompakt kialakítás nagy előnyt jelent olyan alkalmazások esetében, ahol a beépítési hely szűkössége jelenti a szűk keresztmetszetet.

Az új termékcsalád stabilitást és precizitást visz az olyan alkalmazásokba, ahol szűk helyeken kell elvégezni a munkát - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - Ezek a gépelemek alapvető, mindennapos termékekké válnak olyan kulcsfontosságú funkciókkal, mint a rögzíthetőség és az önzárás.

A széles választékban elérhető kompakt termékek könnyen telepíthetők és masszív felépítésűek, így a tervezők nyugadtak lehetnek hogy a gépi berendezések, gépelemek a helyükön maradnak. Az egyenes pályán mozgó kocsi szerepét betöltő lineáris szánegységek alumínium házból, gyárilag beépített lineáris csapágyból és kétoldali tömítésből állnak, súlytakarékos, egyszerűen beépíthető gépelemeket alkotva.

A kompakt lineáris csapágyak önközpontosító funkcióval vagy anélkül kaphatók. Az alapkivitelű acél változat műanyag kosárral készül, míg az önbeálló modellek műanyag tokkal és gördülőpályákkal készülnek, amelyek lehetővé teszik a tűrésekből adódó egytengelyűséghibák korrigálását és a billegés megelőzését.

Végül, de nem utolsósorban az új norelem termékcsalád vezetéktámaszokat is tartalmaz hasonlóan kompakt kivitelben. A rögzítő furatok lehetővé teszik a könnyű felszerelést és a vezetékrudak könnyű és biztonságos oldalirányú rögzítését.

A lineáris szánegységek, a lineáris csapágyak és a vezetéktámaszok jól összeállított választéka norelem jól ismert, több mint 60 000 szabványos gépelemet tartalmazó THE BIG GREEN BOOK-jából is megrendelhető.

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek