ISCAR-újdonságok az AMB kiállításon

2018. november 19., hétfő, 06:00

Címkék: forgácsolás ISCAR lapka precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

ALU-P-TURN és LOGIQ-4-TURN – az ISCAR innovatív kétoldalú pozitív lapkái

Az ISCAR bemutatja az új, 4 vágóéllel rendelkező kétoldalú lapkákat, melyek kedvező alternatívát jelentenek a hagyományos ISO szabványú, 2 vágóéllel rendelkező pozitív lapkákkal szemben. Ezek a lapkák a pozitív lapkákhoz hasonlóan, de a dupla vágóél biztosította előnyökkel működnek.

Az ALU-P-TURN VNGU 2206 R3N 35°-os, kétoldalas rombusz alakú lapkák elsősorban alumíniumtárcsák megmunkálásához készültek. Ezekre a csavarral rögzített lapkákra a polírozott homlokfelület, az éles vágóél és nagyon pozitív homlokszög a jellemző, amely lágy forgácsolást és kis vágóerőt biztosít a jobb forgácseltávolítás érdekében. A maximális hatékonyság érdekében a vágóélre hűtőfolyadék-fúvókák irányulnak.

Az ALU-P-TURN CNGG és CNGX kétoldalú lapkák gazdaságos megoldást jelentenek az alumíniumfelületek megmunkálásához, és a szabványos, csupán 2 vágóéllel rendelkező CCGT lapkák helyett alkalmazhatók. Mindkét lapka pozitív homlokszögű, amely lágy forgácsolást és kisebb forgácsolási erőt biztosít a jobb forgácseltávolítás érdekében.

A LOGIQ-4-TURN kétoldalas CXMG lapkák a CCMT pozitív lapkákhoz hasonlóan működnek, így a szabványos CCMT lapkákat helyettesíthetik. Néhány alkalmazási területen a szabványos negatív CNMG lapkákat is helyettesíthetik. Az általános esztergáláshoz használható, forgácsképzővel ellátott LOGIQ-4-TURN esztergalapkák leszorítózáras lapkarögzítő rendszerrel, valamint sugaras, magasnyomású (JHP) hűtőanyag-fúvókákkal készülnek, amelyek a vágóélekre irányulnak, és növelik a szerszám élettartamát, csökkentik a forgácsmennyiséget, és magas termelékenységet biztosítanak. Továbbá a pozitív lapkaoldal fecskefark alakú kiképzést tesz lehetővé, mely rendkívül szilárd lapkabefogást eredményez. A pozitív homlokszög kis forgácsolási erőt biztosít.

LOGIQ-8-TANG új 90°-os forgácsolószerszámok tangenciális befogású 8 vágóélű lapkákkal

Az ISCAR bemutatja az új, homlok- és vállmaráshoz gyártott, tangenciális befogású, 8 db jobbos vágóéllel rendelkező lapkákkal felszerelt forgácsolószerszámokat. Ezek a szerszámok különféle anyagú, így különböző típusú acélból, rozsdamentes acélból és öntöttvasból készült munkadarabok, nagyoló és elősimító műveletekre alkalmasak a járműipar, a szerszám- és öntőszerszámgyártás, valamint az általános műszaki területek számára.

Az új T890HT forgácsolószerszámok 90°-os élszöggel és merev fecskefarkú alakkú befogással rendelkeznek. Minden egyes vágóélnél külön hűtőfolyadék-csatorna kivezetés található, a forgácsolószerszám teste pedig keménykróm bevonatú, ami elősegíti a forgács eltávolítását, és véd a korrózió és a kopás ellen.

A szerszámcsalád 32 és 40 mm átmérőjű, hengeres és Weldon száras T890HT ELN szármarókat, valamint 40, 50, 63, 80, 100 és 125 mm átmérőjű, ritka és sűrű fogosztású T890HT FLN homlokmarókat foglal magába. A szármarók és a homlokmarók vállak megmunkálásáraés síkmarásra alkalmasak.

A következő lapka geometriák az ISCAR legújabb SUMO TEC keményfém anyagából készültek, amely jelentősen magasabb termelékenységet biztosít:

  • T890 LNHT 1306PNTR típusú, négyszögű, tangenciális befogású lapka általános használatra, 8 db jobbos vágóéllel, 0,8 mm-es sarokrádiusszal és 9,5 mm-es maximális vágási mélységgel;
  • T890 LNAT 1306PN-W típusú, simító műveletekre alkalmas wiper lapka 4 db vágóéllel, 0,6 mm × 45°-os élletöréssel és magas felületi minőséget biztosító wiper geometriával.

www.iscar.hu

Iscar Hungary Kft.

Tel.: 28-887-700

Pálfalvi Bálint műszaki igazgató

E-mail: balint.palfalvi@iscar.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek