Formát adunk a minőségnek

A Meusburger F-szerszámlapok számos előnyt biztosítanak a fröccsszerszámgyártásban

2018. április 19., csütörtök, 06:00

Címkék: fröccsöntés fröccsöntőszerszám fröccsszerszám Meusburger normália szerszám szerszámgyártás szerszámtechnika

A Meusburger F-szerszámlapok kiváló alapot adnak a fröccsszerszámoknak. A vezető- és csavarfuratokkal ellátott szerszámlapok 96 × 96 mm mérettől 996 × 1 196 mm méretig azonnal, raktárról szállíthatóak. A Meusburger egy másik előnye a 29 anyagminőséget átfogó kínálata. A keresztirányban furatolt szerszámházak szinte négyzetes helykihasználásukkal sok esetben alternatívát jelentenek a következő szerszámméretre váltás helyett.

Három kemence 240 tonna acélhoz

Az acél előállításánál a különböző megmunkálási folyamatok során – pl. az egyenetlen hőmérsékleti behatásoktól – feszültségek lépnek fel az anyagban. A Meusburgernál a bejövő áru ellenőrzése után minden acéllapon a három kemence egyikében 24 órán át feszültségcsökkentő hőkezelést végeznek. Biztosítva így a legjobb feltételeket a vetemedésszegény továbbfeldolgozáshoz. A Meusburger három kemencéjének napi összkapacitása 240 tonna.

Feszültségcsökkentés

A feszültségcsökkentő hőkezelés során az anyagban fellépő feszültségek minimumra lesznek csökkentve, anélkül, hogy annak szerkezete vagy szilárdsága megváltozna. Ez a továbbfeldolgozásnál jelentős előnyöket biztosít. Amennyiben lennének még feszültségek az anyagban, akkor azok például a fűrészelésnél vagy marásnál az anyag megvetemedésével megmutatkoznának. A feszültségcsökkentő hőkezelésnél fontos a lapok lassú és egyenletes hevítése és a 6 órán át tartó hőtartása. Így biztosított, hogy a vastag szerszámlapok is egészen a magig áthevüljenek.

14 óra lehűtés

Az optimális továbbfeldolgozás előfeltétele a 14 órás lassú és egyenletes lehűtés, amely már a kemencében megkezdődik. A lapok óránként kb. 35 °C-kal hűlnek le. Egy gyorsabb lehűtésnél ismét feszültségek léphetnének fel, vagy akár megrepedezhetne az anyag.

Fröccsöntő szerszámházak Meusburger furatképpel

Az egyszerű és kézenfekvő ötletek azok, melyek nagy változásokat hoznak. A Meusburger munkájának középpontjában mindig az ügyfél áll. A szisztematikusan felépített furatkép a legkisebb szerszámháztól a legnagyobbig teljes folytonosságot kínál.

A hűtőfuratok kialakítása a vezető- és csavarfurat között minden szerszámházméretnél lehetséges. A távolság a szerszámlap szélétől vezetőfurat-átmérőnként azonos marad. A szabványosított furatkép minden Meusburger formalapnál, valamint a csúszkás szerszámháznál és cserebetétes szerszámháznál egyaránt ugyanazon az elven alapul, így az ügyfeleknek számos előnyt nyújt.

Formalapok bontónyílással & beállító éllel

Az első pillantásra apróságnak tűnő, de jobban megnézve rendkívül hasznosnak bizonyuló bontónyílások a 20 mm vezetőfurat-átmérőtől felfelé minden formalapon szabványosan megtalálhatóak. A kizárólag a Meusburgernál szabványosan gyártott bontónyílások a formalapok sarkain megkönnyítik a lapok szerelését és a szerszám osztósíkon történő megbontását. Jelentősen megkönnyítve a szerszámkészítők munkáját. A gyors és egyszerű beállítást a formalapokon elhelyezett beállító élek biztosítják, melyek nagy pontossággal, a vezetőfuratokkal egy felfogásban készülnek.

Rögzítőfuratok

Egy rendkívül egyszerű, de zseniális megoldás. Az F 70 távtartó lécek rögzítőfuratokkal készülnek, így a szerszám szétszerelésénél egyszerűen a felfogólappal együtt távolíthatóak el. Ezáltal a karbantartás során gyorsan elérhetővé válik a teljes kidobócsomag. Az összeszerelésnél a lécek a felfogólappal együtt kerülnek beszerelésre, jelentős időmegtakarítást garantálva.

www.meusburger.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek