Bemutatkozott a Horn 32T rendszere

2020. június 03., szerda, 06:00

Címkék: forgácsolás HORN lapka precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A 32T rendszerrel a Horn teljessé teszi a háromélű portfólióját a kisebb méretekre nézve.

A hosszesztergán való használathoz és a kisebb esztergagépeken végzett be- és leszúráshoz a Horn kifejlesztette az új 32T rendszert. A szerszámgyártó vállalat új változatokkal bővítette a szerszámrendszert, melyek menetesztergáláshoz, beszúráshoz és hosszirányú esztergáláshoz, valamint teljes rádiusszal végzett beszúráshoz használhatók. A központos szorítócsavarnak köszönhetően a rendszer rendkívül pontos lapkacserét és közvetlen meghúzást kínál a szerszámtartó lapkafészkében. Ezenkívül nincs szükség feszítőelemekre, amelyek negatívan befolyásolhatnák a forgácsleválasztást. A feszítőcsavar csavarfeje nem képez zavarkontúrt, így lehetővé teszi a vállon való beszúrást, valamint a közvetlenül az orsónál végzett leszúrást. A precíziós szinterezésű beszúrólapka semleges lapkaként a bal és a jobb oldalon is használható. A 32T rendszerrel a HORN teljessé teszi a háromélű portfólióját a kisebb méretekre nézve.

A 32T rendszer a Horn háromélű lapkacsaládját egészíti ki oly módon, hogy kisebb méretű alkalmazásokra is megoldást jelent

0,5–2,5 mm-es beszúrási szélesség (w) mellett a rendszer maximális beszúrási mélysége 4 mm. A beszúrási műveletekhez a beszúrólapkák rendelkezésre állnak egyenes vágóéllel, valamint teljes rádiusszal. A leszúráshoz a HORN 15-fokos leszúrási szögű váltólapkát kínál. A folyamatbiztos forgácstörésről az ívesre csiszolt forgácsalak-geometria gondoskodik. A szerszámtartó 10 × 10, 12 × 12 vagy 16 × 16 mm-es méretben négyzetes szárként van kialakítva. Valamennyi változat fel van szerelve belső hűtőközeg-hozzávezetéssel, valamint balos és jobbos kivitelben is kapható. A váltólapkák esetében a felhasználók az EG35-ös (P és M anyagcsoport), illetve az EG55-ös bevonatok (P anyagcsoport) közül választhatnak.

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek