Az AMB-n mutatkozott be az M610 marószerszám

A sarok- és élmarásra alkalmazható szerszám hatélű váltólapkákat tartalmaz

2018. november 14., szerda, 06:00

Címkék: AMB 2018 forgácsolás HORN lapka precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

A Paul Horn GmbH által kifejlesztett M610 tangenciális marórendszer az első a világon, amelyet hatélű váltólapkákkal szereltek fel a sarok- és élmaráshoz. A szabadalmaztatott vágószerszám pozitív vágó- és homlokszöge kiemelkedően lágy forgácsolást tesz lehetővé.

A precíziós váltólapkák nagy pontosságot és kiváló felületi minőséget biztosítanak a megmunkálási folyamat során. A vágóélek szabadon formázott felületi csiszolása révén stabil ékek jöttek létre, ami egyenletes marási folyamatban és az élettartam meghosszabbodásában köszön vissza. A marószerszámra felvitt nagyon kemény és szívós felületkezelés hosszú távú védelmet biztosít a forgácsolás során fellépő kopással szemben. A Horn a 2018-as AMB szakkiállításon mutatta be az M610 rendszer első sarok- és élmaró verzióját. A termék kifejlesztése során a tübingeni gyártó ügyelt arra, hogy csökkentse a vágóélekre számított szerszámköltséget, és a szerszám segítsen a forgácsolás termelékenységének növelésében.

A Horn által kifejlesztett szerszámrendszer több verzióban áll rendelkezésre. A 100 mm átmérőben kapható változatban öt effektív váltólapka található. A tíz 610-es típusú lapkát a jobb, illetve bal oldalra csavarozták. A második, 125 mm átmérőjű verzióban már hat darab effektív váltólapkát helyeztek el, vagyis tizenkét lapkát csavaroztak a bal és a jobb oldalra. Mindkét változat esetében 16 mm a forgácsszélesség és 34,5 mm a maximális horonymarási mélység. A váltólapkák 0,4, illetve 0,8 mm rádiusszal rendelkeznek. Szerszámanyagként a Horn a már jól bevált és bizonyított AS4B keményfémet választotta. A leggyakrabban használt szerszámtestméretek – például sarok-, él- vagy furatmaráshoz – raktárról érhetők el.

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek