Additív gyártásban erősített a Horn

Az értékláncon belüli szinergiák kihasználása

2018. november 30., péntek, 06:00

Címkék: 3d fémnyomtatás 3D nyomtatás additív gyártás additív technológia fémnyomtatás HORN precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

Az additív gyártásban rejlő lehetőségeket is kihasználja a Paul Horn GmbH a szerszámgyártásban, különösen a prototípusok, a speciális szerszámok és szerszámtartók gyártása során.

Az additív gyártásban rejlő potenciált felismerve a Horn az ügyfelei és partnerei számára is elérhetővé tette az eljárás előnyeit. A 21. század gyártástechnológiájára történő átállás megkönnyítése érdekében a tübingeni szerszámgyártó létrehozta az „Additive Manufacturing” termelési területet is. A gyártási részleg szoros együttműködésben dolgozik a mechanikai gyártással, a porelemzéssel, valamint a minőségbiztosítással.

A Horn az SLM (szelektív lézersugaras olvasztás) nevű eljárást használja, egy porágyas technológiát, amely szintén a közvetlen lézeres fémszinterezéssel jár. Az eljárás során a fémport rétegekben viszik fel a tálcára, ahol azt a lézersugár meghatározott pontokon meg- és összeolvasztja. Ezután újabb réteg fémpor kerül a tálcára, és az eljárás addig ismétlődik, amíg el nem érjük az alkatrész előre meghatározott magasságát. A Horn jelenleg alumíniumot (AlSi10Mg) és rozsdamentes acélt (1.4404) használ a gyártáshoz, de egyéb anyagfajták is tesztelés alatt állnak. Az Additive Manufacturing részleg által létrehozható maximális alkatrésznagyság jelenleg 300 ×300 × 300 mm.

Az additív gyártási eljárással létrehozható alkatrészek

Mivel a Horn házon belül tartja a gyártási folyamat minden mozzanatát, ezért képes közvetlenül reagálni az ügyfélkörben felmerült igényekre. Az alkatrészek a megrendelő kívánságainak megfelelően különböző verziókban kerülhetnek legyártásra. A német szerszámgyártó az ügyfelek számára az SLM módszerrel elérhető szerkezet és a porral kapcsolatos paraméterek kiválasztását is lehetővé teszi. Az ügyféligényektől függően lehetőség nyílik befejezetlen, félkész, illetve késztemékek legyártásra is. A részleg számára rendelkezésre álló felszerelések és mérőberendezések technológiai lehetőségeinek határáig további szolgáltatások is elérhetők.

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek