A titán hatékony megmunkálása

2020. november 13., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás HORN marás maró marószerszám precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika titán

A titán és titánötvözetek termelékeny, költséghatékony megmunkálása érdekében a Horn a DS marórendszer optimalizálását tűzte ki célul, amit az újonnan kifejlesztett IG3I keményfém alap tett lehetővé. Az új keményfém alap és az új bevonat kombinálásával a tübingeni szerszámspecialista jelentősen megnövelte a szerszám élettartamát. Az új keményfém alap ezenkívül a homogén kopással is jótékony hatást fejt ki a megmunkálási folyamatra.

A vágóélek éles mikrogeometriája, a pozitív homlokszögek, a nagy hátszögek, valamint a polírozott forgácshornyok megakadályozzák a munkadarab és a homloklap beépített éleinek alakítási keményedését a titán megmunkálása során. A variálható csavarvonal-emelkedési szög, valamint a különféle fogosztások csendes, alacsony rezgésű marási folyamatot biztosítanak. Az éles vágóélek ellenére az új bevonatréteg rendkívül magas tapadási képességekkel rendelkezik, biztosítva a vágóél kiváló stabilitását. A magas hőmérsékleti ellenállásnak köszönhetően a bevonat hőpajzsként is szolgál, és csökkenti a hordozótestbe jutó hőmennyiséget.

A szármarók 2-től 20 mm-ig terjedő átmérőben, négy vagy öt vágóéllel kaphatók (Forrás: Horn/Sauermann)

Az IG3I keményfém alap a jövőben teljes mértékben felváltja majd a nagy teljesítménye miatt már rangot szerzett korábbi TSTK keményfém alapot. A szármarók alapkivitelben 2-től 20 mm-ig terjedő átmérőben, négy vagy öt vágóéllel kaphatók. A hasznos hossz az átmérő két-vagy háromszorosa. A DS titánmarókat a DS-rendszerben már bizonyított keményfém marószerszámokra alapozva fejlesztették ki, amelyeket évek óta használnak lágy és edzett acélok, króm-nikkel acélok és szuperötvözetek, valamint réz, alumínium, műanyag, illetve szálerősített műanyag szerkezetek megmunkálására.

Az új IG3I keményfém alap és az újonnan kifejlesztett bevonat kombinálásával a Horn jelentősen megnövelte a szerszám élettartamát (Forrás: Horn/Sauermann)

www.phorn.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek