A rugalmasság pontos méréssel párosulva tökéletes megoldást biztosít

Az alkatrészgyártás fejlődésével és az autóipar átalakulásával elengedhetetlen, hogy a cégek alkalmazkodni tudjanak a váltózó igények kiszolgálására

2020. október 22., csütörtök, 06:00

Címkék: befogástechnika befogó Gimex-Hidraulika Kft. Hainbuch mérés méréstechnika szerszám szerszámtechnika

A megrendelésekhez igazodó gyors reagáláshoz és a problémamentes gyártási folyamatokhoz fejlesztette ki két új termékét a német Hainbuch. A centroteX S standardizált gyorscsere-rendszer a kis méretű szerszámgépek befogói közötti gyors átállásra biztosítja rugalmas rendszerét. Az új TESTit erőmérő rendszer pedig egyszerűbb alkalmazás mellett még több lehetőséget kínál a felhasználók számára.

CentroteX S – új standardizált gyorscsere-rendszer kis orsócsatlakozásokra

Az új centroteX S gyorscserélő rendszerének használatával tovább csökkenthető a befogókészülékek csereideje, kisebb orsócsatlakozással rendelkező szerszámgépek esetében is. A kompakt kialakítás mellett még rövidebb idő alatt igazodhatunk a vevői igényekhez, amellyel teljes rugalmasság mellett használhatjuk különböző befogóeszközeinket esztergagépeken, megmunkálóközpontokon, köszörűgépeken vagy akár egyedi célgépek esetén is.

A befogókészülékek gyors cseréjével sok időt megtakaríthatunk, így a beruházás akár már fél év alatt megtérül. Nem beszélve a felszabadult munkaórák számáról, amely az adott év végére több 8 munkaórás műszakot megspórol a munkáltatók számára. Az egyszerű átszerelési folyamatoknak köszönhetően az átszerelések normalizálhatóak, ezáltal pontosan meghatározhatóak a mellékidők. Az eszköz további előnye, hogy elegendő egy csavart működtetni a gépoldali és készülékoldali csatlakozó rögzítésére, így még több beállítási időt takarítunk meg.

Alacsony meghúzási nyomaték és ergonomikus működtetés mellett még gyorsabban cserélhetjük le befogóegységeinket, mindezt ≤0,002 ismétlési pontosság mellett. Egy perc alatt lecserélhetjük 3 vagy 4 pofás 215-ös méretosztályú tokmányainkat egy TOPlus szorítófejes vagy egy Maxxos szorítótüskés megfogóra. Az orsóáteresztés 52 mm-ig biztosított a rendszer használata mellett. A ø224 mm-es átmérőnek köszönhetően a centroteX S egy ideális gyorscserélő-rendszer a kis munkaterületű gépek esetében.

 

 

Szorítóeszköz-csere kevesebb mint egy perc alatt!

 • Csak egy radiális rögzítőcsavar használata szükséges;
 • Alkalmas A2-5, A2-6, ø140 és ø170 illesztéssel rendelkező géporsókhoz;
 • Pontosság ≤ 0,002 mm – beállítás nélkül;
 • Ergonomikus és egyszerű kezelés;
 • Érzéketlen a szennyeződésekre.

 

Az új moduláris TESTit szorítóerő-mérő eszköz

A szorító- és húzóerő rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a biztonságos, pontos és eredményes gyártási folyamatokhoz. Az „elméleti befogó- és húzóerőkkel” történő gyártás számos kockázattal járhat. A TESTit szorítóerő-mérő készülék nem csak méri, de rögzíti is a külső és belső szorítóerőt, valamint még a HSK tartók behúzóerejét is.

Az archiváló szoftver segítségével dokumentálhatjuk az adott szerszámgépen lévő tokmányunk radiális szorítóerejét a hozzá tartozó hengernyomásnál. Meghatározhatóak a centrifugális erőveszteségek adott fordulatszámon. Főleg pofás tokmányrendszereknél, ahol sok csúszó felület van, és a kopás jelentősen befolyásolja a radiális szorítóerőnket, az egységgel gyorsan ellenőrizhető a tokmány aktuális állapota. Fel tudunk készülni esetleges karbantartásukra vagy cseréjükre. Gyorsan ellenőrizni tudjuk, megfelelően szereltünk-e fel egy megfogót az adott gépre. Amennyiben minden adat rendelkezésre áll, kevesebb beállítási időt igényelnek az esetleges gépek közötti átállások.

 

Összefoglalva, mire tudjuk használni az új TESTit egységet:

 • Állapotfelmérés és ellenőrzés (befogó, szerszámgép és készülékbefogón keresztüli);
 • Pontos radiális erők (fordulat közben is) meghatározása, beállítása;
 • Centrifugális erőveszteség pontos meghatározása;
 • Szerelési műveletek (tokmányfelszerelés) ellenőrzése;
 • Archiváló szoftver segítségével dokumentációk készítésének lehetősége pontos adatokkal.

Az új moduláris TESTit két részből áll. Áll egy alapegységből, az informatikai modulból, és a mérőegységekből, a TEST modulokból. Az informatikai modulra csak egyszer van szükség, függetlenül attól, hogy meg akarjuk-e mérni a külső vagy belső szorítóerőt vagy a behúzási erőt. A mérési alkalmazástól függően különféle TEST-modulok léteznek, amelyek könnyen csatlakoztathatók az IT-modulhoz. Még a speciális TEST-modulok is illeszkednek az IT-modulhoz.

 

Biztonságos folyamatok a pontos mérés révén:

 • Szorítóerő mérése a külső és a belső szorításhoz;
 • Behúzóerő-mérés HSK tartók esetén;
 • IT-modul – csak egyszer szükséges beruházni;
 • TEST-modul – különféle mérési alkalmazásokhoz (később is bővíthető);
 • Forgatható (sebességgel);
 • Megjelenítő és archiváló szoftver.

Csonka Szabolcs értékesítési vezető

GIMEX-Hidraulika Kft., a HAINBUCH hivatalos partnere

sales@gimex.hu

www.gimex.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek