Tengerészeti technológia az acélgyártásban

A géptelepítésben modern réskitöltők veszik át a hagyományos beton szerepét

2018. október 30., kedd, 06:00

Címkék: acél acélgyártás acélipar Henkel ISD Dunaferr Zrt. Loctite vasmű

A helyes vízszintezés nemcsak a géppel elérhető pontosságban, hanem annak várható élettartamában is nagy szerepet játszik. A talapzatként hagyományosan alkalmazott beton helyett ma már érdemesebb az aljzatkiegyenlítés folyamatát szilárdabb, tartósabb és minőségibb alapokra helyezni.

Az ISD Dunaferr Zrt. gyártási folyamatában az acél hőkezelését követkő művelet a dresszírozás. Az évente mintegy 600 000 tonna acélt feldolgozó 1700-as quartó dresszírozó hengerállvány rendeltetése a hidegen hengerelt, hőkezelt széles szalagok 0,5-2,0 százalékkal történő alakítása. A dresszírozás célja a szakítódiagramban jelentkező folyási szakasz megszüntetése, a továbbfeldolgozás folyamán keletkező folyási vonalak elkerülése, jó mechanikai tulajdonságok beállítása, az igényektől függő fényes, vagy matt szalagfelület létrehozása, továbbá a jó síkkifekvésű szalag biztosítása.

A hengerállvánnyal 2016 augusztusában komoly műszaki probléma merült fel. A csévélő úgy törött el, hogy rajta volt egy acéltekercs, az így elszabaduló tömeg pedig megütött egy feszítőgörgőt, ami az acéllemez két végének párhuzamosságáért és így a hullámosodás elkerüléséért felel. „A görgőt kicseréltük, de a gyártás során gyakran jelentkezett a hullámosodás, aminek nem találtuk az okát – mondta Fülöp István, az ISD Dunaferr Zrt. karbantartási csoportvezetője. – A hibakeresés alatt diagnosztikai mérések céljából a legapróbb részletekig szétbontottuk a berendezést, így derült ki, hogy a feszítőgörgő állványa alapostul mozdult el.”

A vízszintbe állításhoz a Henkel szakértője a Loctite PC 7202 réskitöltőt javasolta, amelyet korábban tartályok aljzatkiegyenlítésénél már sikerrel alkalmaztak a Dunaferrben is. „A következő nagyjavítás során az alapot fellazítottuk, a berendezést párhuzamosan beállítottuk, az alapot körbezsaluztuk, és kiöntöttük az aljzatkiegyenlítő anyaggal – emlékezett vissza Fülöp István. – A végeredményt mintegy félévente ellenőrizzük, de nyugodt szívvel mondhatom, hogy másfél év alatt semmilyen károsodás nem jelentkezett, még a kenőzsír sem tapadt meg a felületen. A berendezés pedig teljesen vibrációmentesen üzemel, a dresszírozó minden lehúzása fix, és meg sem mozdulnak a hézagolók. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy Loctite-megoldást alkalmazunk legközelebb is, ha hasonló gyártási problémánk merül fel.” A géptelepítést sok más helyen is generálkivitelezők vagy külső vállalkozók végzik el, akik gyakran még mindig betont használnak, de tapasztalati úton bebizonyosodott, hogy az aljzatkiegyenlítő a jobb választás – már csak azért is, mert egy zord üzemi környezetben savak és lúgok is előfordulnak, amelyek megtámadják a betonfelületet.

„A Loctite PC 7202 korábbi neve Marine Chocking volt, ami arra utal, hogy az anyagot tengerészeti alkalmazásokból vették át – mondta Husztra Attila, a Henkel Magyarország Kft. karbantartási szaktanácsadója. – A hajókon különösen nagy terhelések és nagy rezonancia fordul elő, és a hullámzás miatt maga a hajótest is egy állandóan változó szerkezet, amit az anyagnak le kell tudnia követni, mert a rögzített gépnek minden esetben stabilnak kell maradnia.”

„Mintegy 10 éve vagyunk kapcsolatban Husztra Attilával – a Henkel céggel ennél is hosszabb időre tekint vissza az együttműködésünk – tette hozzá Fülöp István. – Ezt a hosszú házasságot az alapozta meg, hogy Attila már a kezdetekben sem a termékeit akarta bemutatni, hanem arra volt kíváncsi, hogy milyen problémákkal szembesülünk a gyártási folyamat során, és ezekre keresett megoldást. A problémák megismeréséhez pedig nem derogált neki műszak- és csoportvezetői szinten kapcsolatokat keresni, mert ez az a gárda, amelyik a mindennapi munkában találkozik a gyártást megnehezítő körülményekkel. Ennek eredményeképpen a ragasztástechnikai rendszerektől kezdve a csapágyrögzítőkön át egészen a felületpótló anyagokig számos terméket próbáltunk ki sikeresen az üzemünkben. Nem elhanyagolható előny a műszaki szaktanácsadás és a rövid szállítási határidők sem.”

Molnár László


A Loctite PC 7202 kétkomponensű réskitöltő epoxi. Motorok és egyéb gépek telepítésekor ajánlott az alkalmazása. Nagy nyomószilárdsággal rendelkezik, ellenáll a nagy igénybevételeknek. Alkalmazható gépek, nagy tömegű berendezések, tartályok, csörlők, felvonók telepítésénél, alapozásánál, illetve hajógépek és fedélzeti berendezések telepítésénél.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek