Strukturális akrilragasztók új generációja

Termékprototípusok készítésekor talán a megfelelő ragasztó használata az utolsó dolog, ami eszünkbe jut, pedig óriási szerepe van a végeredményben

2018. március 23., péntek, 06:00

Címkék: 3m HVAC ipari ragasztó ragasztás rögzítéstechnika RS Components szállítmányozás

Gyártók a világ minden tájáról előszeretettel alkalmaznak akrilragasztókat új termékek tervezése és gyártása során, mivel ezek javítják az esztétikát, műanyagokhoz és fémekhez is tapadnak, és biztonságos kötést jelentenek az olajos és szennyezett felületek között.

A hagyomány akrilragasztók ugyanakkor számos nehézséget is jelentenek a terméktervezők számára. Ezek közé tartozik az erős szag, a hosszabb kötési idő, az alacsonyabb ütésállóság és a korlátozott tárolhatóság. A 3M fejlesztőcsapata ezen kihívások kiküszöbölésére fókuszált az új Scotch-Weld strukturális ragasztók megalkotásakor. Az új generációs ragasztókat a produktivitás és a teljesítmény javítására tervezték, a költségek és a problémák csökkentése mellett. A hagyományos termékekhez képest ezek kevésbé erős szagot, gyorsabb kötést, nagyobb ütésállóságot és hosszabb eltarthatóságot biztosítanak.

Vizsgáljuk meg közelebbről ezeket az előnyöket:

 • Kevésbé erős szag: A 3M™ Scotch-Weld™ strukturális akrilragasztók 8800-as sorozata jelentős fejlődést jelent a hagyományos formulákkal szemben, ami kellemesebb munkakörnyezetet és kevesebb egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent a kezelőknek.
 • Gyorsabb kötés: A DP8805NS használatával jelentősen növelhető a termelékenység, mivel kétszer olyan erős kötést tesz lehetővé, mint a hagyományos akrilragasztók. Akár 1 000 psi (7 MPa) erősségű átfedési szakítószilárdság érhető el vele kevesebb mint kilenc perc alatt, így a prototípusok gyorsabban megépíthetők.
 • Nagyobb ütésállóság: A jobb ütésállóság miatt a termékek tartósabbak lesznek. A DP8405NS ideális számos ipari alkalmazáshoz, hiszen a hagyományos akrilragasztókhoz képest háromszor nagyobb ütésállóságot kínál.
 • Hosszabb/egyszerűbb tárolhatóság: A Scotch-Weld strukturális akrilragasztó család tagjai 18 hónapig is tárolhatók, ezzel megduplázva a hagyományos termékek eltarthatóságát, valamint csökkentve a hulladékkezelési költségeket. A munkafolyamatok logisztikájára is jó hatással vannak, hiszen nincs szükség hűtésre a tárolásukhoz.

Egyéb tulajdonságok, melyek megkülönböztetik a Scotch-Weld strukturális akrilragasztókat a hagyományos termékektől:

 • nagy eltávolítóerő, csökkentve a termékhiba lehetőségét;
 • nagyobb hőmérsékleti teljesítmény: 180 °F-ig (82 °C) megőrzi a strukturális erősségét;
 • zöld száradásgyorsító, amivel könnyebben megállapítható a helyes keverési arány;
 • üveggyöngyök a kontrollált kötési vastagságért, egyenletes strukturális kötési minőséget eredményezve;
 • hosszabb fúvóka-élettartam a hasonló gyorsan kötő ragasztókhoz képest, megspórolva a gyakori fúvókacserék költségét;
 • alacsonyabb exoterm reakcióhő a hasonló gyorsan kötő ragasztókhoz képest, azaz kevesebb hő generálódik a hőérzékeny felületeken;
 • szükség esetén hővel gyorsítható kötés: másodpercek alatt létrejövő strukturális erősség 150 °F-on (70 °C).

A 3M™ Scotch-Weld™ strukturális akrilragasztók számos alkalmazáshoz ideálisak, és kimondottan jól használhatók panelépítési feladatokhoz a szállítmányozási, HVAC, irodai és üzleti szektorokban.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek