Idő- és környezetkímélő sprayragasztók a 3M kínálatában

2019. május 06., hétfő, 16:03

Címkék: 3m ipari ragasztó ragasztás ragasztók rögzítéstechnika

Mi minden főnök álma? Egy hatékony alkalmazott, aki ott van, ha szükség van rá, és mindig van egy szabad keze. Ezt az álmot az egészségesebb munkakörnyezet megteremtésével és a megfelelő eszközök biztosításával akár el is érhetjük. A 3M új sprayragasztói kevésbé károsak az egészségre, és kevésbé terhelik a Földet.

Egyetlen gombnyomással működik. Röviden így lehet összefoglalni a sprayragasztó előnyét a hagyományos ragasztóval szemben. Nem tűnik olyan nagy dolognak, de jelentősen hatékonyabbá teszi a munkafolyamatot. Mit jelent ez az előny a gyakorlatban? A sprayragasztó használatával szabadabb mozgásteret kapunk, nincs szükség más eszközre, és még a kezeinket sem kell összekenni, mint ahogy az gyakran megesik a hagyományos ragasztók használata közben. Ráadásul a sprayragasztó sokszínűen alkalmazható: a karbantartástól a javításig, a papírtól a textilen át a fémes anyagok ragasztásáig mindenben megállja a helyét.

A 3M sprayragasztók három variációban érhetőek el, más és más felhasználói igényekre szabva. „A 3M Super 77 Multi-Purpose ragasztó nemcsak a nagyvállalatok számára, de otthoni alkalmazásra is ideálisak. A Scotch-Weld 90 ragasztó ultraerős kötést hoz létre. A Scotch-Weld 74 poliuretánnal és latexhabbal való munkára is tökéletesen alkalmas.” - mondja Jan Hastík, a 3M szakembere. Fontos megemlíteni a citromalapú ipari tisztítósprayt is, ami nagy segítség lehet, ha a ragasztómaradványokat és más szennyeződéseket akarjuk átázás nélkül eltávolítani.

A sprayragasztók fejlesztése során a 3M számára nemcsak a praktikum, de az egészség- és környezetkímélő megoldások kidolgozása is fontos volt. Jan Hastík hozzáteszi: “A GreenGuard igazolás garancia arra, hogy a termékeket az egész gyártási folyamat alatt teszteltük, és megfelelnek az illékony szerves vegyületekre (mint például a benzin, a tuluol és formaldehid) vonatkozó szigorú szabályozásnak.” Az EPA szabályai szerint maximum 75% illékony szerves vegyületet tartalmazhat egy spraytermék. A 3M ezt jóval túlszárnylava 25%-ra csökkentette ezt az arányt.

A 3M spraytermék portfóliója

3M Super 77 Multi-Purpose Sprayragasztó

Ideális könnyű és lapos anyagok ragasztásához (pl. papír, szivacs, műanyag, fa). Színtelen, nem ragad, gyorsan szárad, és hosszú élettartamot biztosít. Magas vízálló-képességű és -30 °C és 60 °C között hőálló is.

3M Scotch-Weld 90 Sprayragasztó

Ultraerős kötést biztosít, különösen jól alkalmazható padlózáshoz, szőnyegrögzítéshez és fémanyagok ragasztásához. Hosszú ideig megőrzi víz és kémiai anyagok elleni ellenállóságát.

3M Scotch-Weld 74 Sprayragasztó

Ezt a sprayragasztót arra fejlesztettük ki, hogy a rugalmas poliuretánt és a latexhabot egymással és más anyagokkal is összeragaszthassuk. Könnyen használható, gyors munkát eredményez és a használatával a habszivacs könnyedén formázható.

3M Ipari tisztítóspray

Citromkivonatot tartalmazó tisztítóspray, ami eltünteti a piszkot és a ragasztómaradványokat, feloldja és megszünteti a nem kívánt szennyeződéseket anélkül, hogy eláztatná a felületet. Egyszerű használatának köszönhetően akár a csiszolást is helyettesítheti. 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek