Erősebb géppcsolatok hozhatók létre norelem kibővített villáscsukló választékával

2020. március 16., hétfő, 16:58

Címkék: gépgyártás norelem normália normáliák szabványosítás szerszám szerszámtechnika

A norelem, a szabványos gépelemek specialistája a most megjelent öt új, villáscsukló-elemmel biztonságos alkatrészek szélesebb skáláját kínálja a mérnökök és gépgyártó cégek számára. Az új gépelemeket arra fejlesztették, hogy erősebb kapcsolatokat hozzanak létre a gépalkatrészek egymáshoz rögzítésekor.

Az új modellek három új fejescsapszeget és két új villásfejet tartalmaznak, amelyekkel különböző elemeket köthetünk össze, például pneumatikus hengereket vagy gázrugókat kapcsolhatunk össze más gépelemekkel. Az időnként összekötő csapoknak vagy csuklópántoknak is nevezett villásfejek statikus erők továbbítására szolgáló, állítható és mozgatható összekötő elemek. Összekötő és vezető elemként szolgálnak az egyszerű mozgássorozatokhoz, például lineáris húzás és tolás, valamint kitérő tengelyek kompenzációja esetében.

Csapokkal és rugórögzítésű csapokkal kombinálva a villásfejekkel teljesen funkcionális villáscsuklók hozhatók létre.

Az új sorozatban olyan fejescsapszeg is választható, amelynek palástján horony van kialakítva rugós biztosítógyűrű számára. Elérhető rozsdamentes acél fejescsapszeg is, amely külső menettel van ellátva a fokozott biztonság és rögzítés érdekében.

A fejescsapszegek egyéb változatai között létezik DIN 471 seegergyűrű horonnyal ellátott modell, vagy alternatívaként hasonlóan erős rögzítést biztosító sasszegbiztotású is.

Marcus Schneck, a norelem ügyvezetp igazgatója szerint «norelem felismerte, hogy a tartósság és a megbízhatóság kulcsfontosságú a mérnökök és a gépgyártó cégek számára. Éppen ezért a villásfejeket és fejescsapszegeket tartalmazó új választékunkkal biztonságos gépkapcsolatok hozhatók létre, amelyek tökéletes funkcionalitást biztosítanak, garantálva ezzel a különféle gépek biztonságát és hatékony működését.»

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek