Orosházi csarnokavató

Jelentős kapacitásbővülést jelent a Linamar új üzemcsarnoka

2012. március 09., péntek, 15:41

Címkék: csarnok gépgyártás Linamar Hungary Zrt. Orosháza

Felavatták a mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Hungary Zrt. kibővített üzemcsarnokát március 9-én Orosházán. A 6,9 milliárd forintos beruházással a cég 11 ezer négyzetméteres üzemcsarnok-kapacitását 5 ezer négyzetméterrel növelte.

Felavatták a Linamar Hungary Zrt. kibővített üzemcsarnokát Orsosházán. A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó vállalt ezzel jentősen – 11-ről 16 ezer négyzetméterre – növelte az üzemcsarnok kapacitását. A 6,9 milliárd forintos fejélesztéshez 1,5 milliárd forintot a Gazdasági Operatív Programból biztosítottak. Az új csarnok mellett korszerű fogadó és szociális épületet alakítottak ki és megújult a parkoló.

Mint azt Havasi Csaba, a Linamar európai csoportjának ügyvezető alelnöke az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a 2100 főt alkalmazó Linamar a régió legnagyobb ipari foglalkoztatójának számít. Az új autóipari és általános gépgyártó projektekhez kapcsolódóan jelentős gép- és eszközbeszerzést hajtottak végre, és a fejlesztéssel idén sem állnak le. A térségben új technológiát és hatékony munkakultúrát honosítottak meg, a legutóbbi időszak beruházásai nyomán a pedig 250 új munkahelyet hoztak létre. Az sem elhanyagolható, hogy jelenlétük 2011-ben 16 milliárd forintnyi megrendelést jelentett a beszállítóinak.

A csarnokavatáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, aki kijelentette: ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen, meg kell nyitni az utat a vállalkozások előtt, mert csak ők teremthetnek tartós munkalehetőséget. Hozzátette, hogy az állam idén 206 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé a Start-munka programok, a közfoglalkoztatás keretében, de csak a vállalkozások képesek arra, hogy hosszú távon biztos megélhetést teremtsenek. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány csak azokat a beruházásokat támogatja, amelyek eredményeként új munkahelyek jönnek létre.

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek