Világpremierek és innovatív gyártómegoldások a CHIRON-tól

Több megmunkálóközpont, szolgáltatás és szoftvermegoldás debütált idén a CHIRON standján

2019. november 15., péntek, 06:00

Címkék: CHIRON EMO Hannover forgácsolás megmunkálás megmunkálóközpont rolatast

A CHIRON a hannoveri EMO szakkiállításon mutatta be új, 25-ös sorozatát. A vásár látogatói egy interaktív bemutatóteremben tekinthették meg működés közben a dupla orsós DZ 25 P 5 tengelyes szerszámgép lenyűgöző képességeit. A sorozat új mércét állít az autó- és repülőiparban alkalmazott összetett, nagy munkadarabok és komponensek magas igényű megmunkálási folyamataiban.

„A CHIRON új FZ/DZ 25 sorozata egy gépben testesíti meg a termelékenységet, a pontosságot és a rugalmasságot – mondta el Bernd Hilgarth, a CHIRON értékesítési igazgatója. – 800 mm-es orsótávolságával elsősorban az e-mobilitásban használt alumínium alvázak és szerkezeti elemek 5 tengelyes szimultán megmunkálására hivatott.”

A vásár másik fő attrakciója a VariocellPallet automatizációs megoldással felszerelt CHIRON FZ 16 S 5 tengelyes megmunkálóközpont volt, amely hét különböző alkatrész autonóm gyártását végezte.

A STAMA részéről az MT 733 sorozat egy új tagja, a 2018 szeptemberében debütált MT 733 one plus került kiállításra. A gép erőssége az összetett alkatrészek és a nehezen megmunkálható anyagok automatizált, teljes 6 oldalas megmunkálása. A dinamikus, nagy pontosságú berendezést szintén élőben tekinthették meg az érdeklődők.

Személyre szabott szervizmegoldások

A CHIRON-csoport első ízben mutatta be a „LifetimeSolutions” névre keresztelt szolgáltatási koncepcióját is. A teljes körű, egyéni szervizcsomagok a nagyobb termelékenységet, a gépek maximális rendelkezésre állását és az optimális általános berendezéshatékonyságot célozzák, kedvező ár-teljesítmény arány mellett. A szolgáltatások a CHIRON-csoport SmartLine szoftvermegoldásain alapulnak, amelyek meghatározzák a fejlesztés konkrét lehetőségeit a gyártás során, és hozzájárulnak az általános teljesítmény növeléséhez.

Hatékony, valós idejű védelem és prediktív karbantartás

A kiállításon a CHIRON felhőalapú, távoli elérést biztosító diagnosztikai rendszere, a RemoteLine demonstrálta a hálózatosított gyártás lehetőségeit. A ProcessLine és a ProtectLine szoftverrendszerek digitális folyamatláncai pedig bemutatták, hogyan lehet a megmunkálóközpontokat megbízhatóan megvédeni digitális ikrek használatával mind az előkészítő tevékenységek, mind pedig a folyamatos működés során.

Ezáltal hatékonyan megelőzhetők a súlyos költségekkel járó károk és a nem tervezett leállások. A megmunkálóközpont atipikus működési viselkedését kimutató ConditionLine szoftver használatával a CHIRON-csoport élőben mutatta be a karbantartás és a javítások célorientált tervezhetőségét.

A digitális kihívások leküzdése

A digitalizáció legnagyobb kihívásaira adott választ az idén bemutatott umati univerzális szerszámgépinterfész. A Német Szerszámgépgyártók Szövetsége által 2017-ben elindított iparági kezdeményezés oszlopos tagjaként a CHIRON bemutatta DZ 16 W 5 tengelyes umatival felszerelt szerszámgépét, amely nagyszerűen szemléltette, hogyan működik a gyakorlatban a hálózatba kapcsolt gyártás. A saját és gépen kívüli adatok meghatározásához, elemzéséhez és megjelenítéséhez modern szoftvermegoldások kerültek alkalmazásra.

www.rolatast.hu

www.chiron.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek