Világpremier után hazai porondon

Safan-Darley újdonságok a Mach-Techről

2013. július 17., szerda, 06:56

Címkék: folyamatvezérlés lemezmegmunkálás Mach-Tech Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. PMT Safan-Darley

A két neves gyártó, a Safan és a Darley a Safan-Darley márkanév alatt egyesült és három világpremiert mutatott be a tavaly őszi EuroBlech kiállításon Hannoverben. Fél év elteltével a nemzetközi élvonalba tartozó lemezmegmunkáló berendezéseket a magyar szakmai közönség a május végi Mach-Tech szakvásáron is megismerhette a hazai képviselet, a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. (PMT) standján.

 
A Safan-Darley a fémlemez technológia két innovációs élenjárója, a Safan és a Darley márkák egybeolvadásával jött létre: a Safan az eredeti E-Brake élhajlítógép feltalálója, a Darley pedig az ügyfelekre szabott megoldások újítója. A Safan-Darley globális márkanevet 2012 őszén, a hannoveri EuroBLECH szakkiállításon mutatták be, de a hazai szakmai közönségnek sokáig kellett várni az újdonságok megismerésére: a PMT idén május végén a Mach-Tech kiállításra számos berendezést hozott el.
 

A Safan-Darley három világpremierje

A Safan-Darley a hidraulikus hajlítógépek új sorozatának fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. Az új generációs H-Brake gépek technológiailag és ökológiailag is a legmagasabb szinten állnak majd. A második világpremiert az E-Brake sorozat kibővítése jelenti az E-Brake 130T-4100 jelű géppel. Ez az élhajlítógép a legújabb szervoelektromos hajlítási technológiával rendelkezik és ideális lesz a nagyméretű fémburkolatgyártó ipar számára. A harmadik Safan-Darley világpremier a Safan-Darley Eye Augmented Reality (Safan-Darley Eye Kiterjesztett Valóság) lesz, amellyel a kezelő az összes beállítási információt egy szemüvegen keresztül ismerheti meg.
 
  
Az új H-Brake generáció – középpontban az energiamegtakarítás
 

Az új generációs H-Brake

Attól egyedi az új H-Brake, hogy a Safan-Darley az energiamegtakarításra összpontosított, ezért a gép gyárilag fel lesz szerelve egy start-stop rendszerrel. Az elérhető gépek választéka 175 tonnától 1000 tonnáig tart és két szintje lesz a gépeknek. Egy a középkategóriák, egy pedig a csúcskategóriák piaca számára. Egy másik szempont a gépek biztonsága. A Safan-Darley a tökéletes megoldást alkotta meg azáltal, hogy integrálta a fénysorompós biztonsági rendszert a saját Safan-Darley TouchScreen CNC érintőképernyős vezérlőjébe, amely optimális ciklusidőket eredményez.
 
Az új E-Brake egyedi vonása a szíjtárcsás hajtás
 

Az új E-Brake 130T-4100

Az EuroBlech-en mutatkozott be az új E-Brake 130T-4100 is. Ez az élhajlítógép kiegészítése annak a sorozatnak, amely jelenleg 100 tonnáig elérhető 2 motoros hajtással. Ez iránt az E-Brake gép iránt a fémburkolatgyártó ipar támasztja a legnagyobb elvárásokat, ahol hosszabb vékony lemezeket kell hajlítani, nagy egyenességi igény mellett. Az új E-Brake egyedi vonása a szíjtárcsás hajtás. Az 50 mm széles szíj egyenletesen osztja el a szervomotorok teljesítményét a felső gerendán. Az E-Brake 130T-4100 új innovációja a speciálisan kifejlesztett alsó gerenda, amely kompenzálja a hajlítás során fellépő minimális torzulást. Tehát még egy 130 tonnás élhajlító esetében sincs szükség asztal előfeszítésre. A gép pontosságát és stabilitását tovább garantálja a szilárd O-állványos kialakítás, amely nagyobb nyomás alatt is egy vonalban tartja a szerszámokat. Az olaj nélkülözésével, a hagyományos hidraulikus élhajlítógépektől eltérően, a gép nem hevül fel, nem szennyezi a környezetet és alacsonyak a fenntartási költségei, emellett a hidraulikus szelepek hiánya miatt rendkívül rövid ciklusidők érhetők el, amelyek átlagosan 30 százalékkal rövidebbek a hagyományos hidraulikus élhajlítókhoz viszonyítva. A szervoelektromos hajtás rendszer mintegy 50 százalékkal kevesebb energiát használ. A gép csak akkor fogyaszt energiát, ha a pedál le van nyomva. 
 

A Safan-Darley EYE kiterjesztett valóság

A gépkezelő szemüvegére vetített információkkal a kezelő jobb teljesítményre lesz képes. Olyan információk jelennek meg a szemüvegen, mint a gépbeállítások, a hajlítási sorrend, különféle munkautasítások, valamint a jövőben Az új H-Brake generáció – középpontban az energiamegtakarítás lehetőség lesz virtuális gombok aktiválására is. A Safan-Darley Eye egy kitűnő eszköz a jobb folyamatirányításhoz, amellyel a Safan-Darley idén márciusban innovációs díjat nyert Hollandiában, elismerő oklevelet Bécsben és Budapesten.
 
A Safan-Darley EYE az EuroBLECH innovációs díját is elnyerte
 

Az offline programozható R-Brake

A Safan-Darley együtt összesen 10 gépet mutatott be Hannoverben. A világpremierek mellett a következő gépeket állították ki: az R-Brake rugalmas hajlító cella a ROBOWAVE offline programozó szoftverrel kombinálva, az M-Shear „vissza a feladónak” (return-to-sender) rendszerrel, a G-Shear, valamint további négy E-Brake gép, köztük az E-Brake 300T-4100 Dual Drive.
 
Az E-Brake 300T típust is bemutatták
 
 
 

A PMT -ről

 
Munkatársaink immár majd tizenkét éve dolgoznak a hazai piacon lemezmegmunkáló gépek importja és értékesítése területén. Mindig követtük a vevőink igényeit, ezért kínálatunk folyamatosan bővült és változott, igyekeztünk és igyekszünk a jövőben is a lehető legjobb ár/érték arányú eszközöket ajánlani. Mindezt úgy, hogy a gyártók fejlett műszaki kultúrája, valamint folyamatos műszaki fejlesztése erősítse a hazai felhasználók érdeklődését és bizalmát. A korábbi években eladott eszközök – több mint 500 gép – jelentős hányada modern CNC vezérléssel felszerelt , melyek tartósan a vevők megelégedettségével dolgoznak Magyarország egész területén. Beszerzési területünk bővült Kínával, azon vevőkör igényeinek kielégítésére, akiknek nincsen szükségük CNC vezérléssel ellátott gépekre. Az általunk forgalmazott kínai gépek egyszerűek, erős felépítésűek és üzembiztosak. 
 
Safan-Darley gépek a PMT Mach-Tech standján
 
A lemezmegmunkálás és fémszerkezetgyártás teljes területét felölelő technológiák megmunkáló gépeinek igen széles választékát ajánljuk: élhajlítás, lemezdarabolás, lemezhengerítés, rúd-/cső- és profildarabolás, cső- és profilhengerítés, csőhajlítás, lemez- és profillyukasztás, sajtolás, préselés, csőgyártás, termikus vágások, bádogosmunkák, kovácsolás, fúrás stb. Teljes körű kiszolgálást nyújtunk a műszaki tanácsadástól a gépek üzembe helyezésén, kezelésének betanításán át a szervizelésig, a karbantartásig. 
 
Pekárik János ügyvezető
 
www.pmt.vasarhely.hu
info@pmt-hu.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek