Új TS 750 tapintó és új köszörülési funkciók a TNC 640 vezérlőhöz

A TNC 640 mostantól a marás és az esztergálás mellett harmadik megmunkálási műveletként bármilyen kontúr köszörülését is lehetővé teszi

2021. december 17., péntek, 06:00

Címkék: cnc köszörű Heidenhain heidenhain tnc 640 köszörüléstechnika tapintós vezérlés vezérléstechnika vezérlő

A köszörülés nyitja meg az utat a tökéletes finiseléshez, de az eljárás a köszörülési folyamatok biztonságos elsajátítását és a megmunkálás műveleteinek folyamat közbeni nyomon követését feltételezi. A Heidenhain a 2020-as GrindTec szakkiállításon mutatott be a TNC 640 vezérlőn nagy pontosságú és teljesítményű megoldásokat a gépgyártók, valamint kezelőbarát köszörülési funkciókat a felhasználók számára.

TS 750 tapintó: folyamatközi minőség-ellenőrzés

A köszörűgépekhez kifejlesztett nagy pontosságú TS 750 munkadarab-tapintót mindössze 25 mm átmérő és 2σ ≤ 0,25 µm ismételhetőség jellemzi, tehát kompakt és rendkívül precíz. Sugárirányú érintkezési ereje mindössze 0,2 N, hosszú élettartamú nyomásérzékelőjét pedig több millió mérési műveletre tervezték. A munkatérben elhelyezett TS 750 szenzorainak és elektronikájának a por és a hűtő-kenő anyag elleni védelmét két egymásra helyezett gumimembrán látja el. A szennyezésnek különösen kitett külső membrán bármikor könnyen cserélhető, ha a lerakódás már túlzott mértékűvé válna.

A Heidenhain új TS 750 munkadarab-tapintója köszörűgépekhez: kompakt, rendkívül pontos, tartós és nagy teljesítményű a köszörűk folyamat közbeni minőség-ellenőrzéséhez

Az M16 rögzítőmenetes különféle alapok, adapterek és tartozékok széles választéka – a szabványos M3 menettel számos stílushoz kombinálva – lehetővé teszi a Heidenhain TS 750 mérőtapintó különféle mérési feladatokhoz való igazítását. A TS 750 ezért ideális a köszörűgépen belüli munkadarab-ellenőrzéshez. A TS 750 ezenkívül csatlakozáskompatibilis a TS 150 műszerrel, így ez az optikai és kopásmentes érzékelővel ellátott szondarendszer bármikor kicserélhető.

Köszörülés TNC 640 vezérlővel: tökéletes finiselés egyetlen beállítással

A TNC 640 mostantól a marás és az esztergálás mellett harmadik megmunkálási műveletként bármilyen kontúr köszörülését is lehetővé teszi. Az alkatrészek marással, esztergálással és köszörüléssel történő teljes megmunkálása számos előnnyel jár, különösen a minőségigényes iparágakban, például a formagyártásban és az orvosiparban.

A TNC 640 marási és esztergálási képességeinek kiegészítése: a Heidenhain vezérlő lehetővé teszi a kivételes felületminőség érdekében a köszörülési műveletek egyetlen beállítással történő elvégzését

A TNC 640 új funkciói lehetővé teszik a kívánt kontúrok egyetlen beállítással végzett koordinátaköszörülését. A TNC 640 könnyen használható sztenderd ciklusai átveszik a köszörűkorongok lehúzását a szerszámgépen belül. A marás, az esztergálás, valamint a köszörülés egységes működési koncepcióinak köszönhetően az új opciók használata rendkívül egyszerű. Az egyes folyamatokhoz – mind a köszörüléshez, mind a lehúzáshoz – társított optimalizált szerszámkezelés pedig a folyamat optimális megtervezésében segíti a gépkezelőt.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek