Új termékek a hatékonyabb lemezmegmunkáláshoz 1. rész

Rendhagyó Kompetencia Napokon mutatkoztak be a lemezmegmunkálás legújabb fejlesztései

2021. március 25., csütörtök, 06:00

Címkék: ByStar Fiber Bystronic fiber lézer lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia

A Bystronic a regionális Kompetencia Napok és az „Euroblech Digital Innovation Summit” online esemény keretében mutatta be legújabb termékeit és megoldásait a lézeres vágás, az élhajlítás, az automatizálás, valamint a szoftvermegoldások területén. A svájci lemezspecialista többek között azt is bemutatta, hogyan lehet a gyártási környezetet intelligensen hálózatba kapcsolni a még nagyobb hatékonyság elérése érdekében.

Az ipar 4.0 korában rekordsebesen változik a világ, és ezzel együtt a fémlemez-megmunkálás üzleti környezete is. A Bystronic egy teljesen automatizált és integrált intelligens gyár vízióját vázolta fel, hogy segítsen ügyfeleinek megfelelni ezen kihívásoknak, és hosszú távon szilárdítsa meg a versenyképességüket. Egy intelligens, erősen hálózatba kötött és rendkívül rugalmas gyártási környezet létrehozása lebeg a fejlesztőmérnökök szeme előtt.

A gyors fiber lézeres vágógépektől kezdve a munkaanyag-mozgató és -válogató rendszereken és az élhajlító cellákon át az automatikusan vezérelt, vezető nélküli vontató- és szállítógépekig (AGV-k) és hegesztőcellákig: az automatizált anyagáramlás és zökkenőmentes adatáramlás végpontok közötti folyamatautomatizálást tesz lehetővé, ideértve a harmadik féltől származó komponensek integrációját is. Az intelligens Bystronic szoftver lehetővé teszi az intelligens alkatrészek hálózatának központosított és kényelmes vezérlését. Mindezt új termékek széles skálája, valamint értékes funkciók egészítik ki, amelyek lehetővé teszik a fémlemez-megmunkáló vállalatok számára, hogy tovább növeljék a termelékenységüket.

Újdonságok a lézeres vágás területén

ByStar Fiber 15 kW

Annak érdekében, hogy a növekvő versenyben még jobb támogatást nyújtson, a Bystronic új szintre emelte a fiber lézeres vágás teljesítményszintjét. A Kompetencia Napokon mutatkozott be az új 15 kilowattos ByStar Fiber gép. A csúcskategóriás, nagy pontosságú fiber lézergép megbízható vágási folyamatot garantál hatalmas teljesítmény és az alkalmazások széles skálája mellett. A 15 kilowattos szint óriási ugrást jelent a hagyományos 3–12 kilowattos rendszerekhez képest. A 15 kilowattos lézerforrásnak köszönhetően a ByStar Fiber vágási sebessége a 10 kilowattos lézerforrással összehasonlítva átlagosan akár 50 százalékkal is növekedhet. Ennek köszönhetően a fémlemez-megmunkálás magasabb termelékenység és alacsonyabb darabköltség mellett végezhető el. A 15 kilowattos lézerforrásnak köszönhetően az új ByStar Fiber pontosan és megbízhatóan vágja az acélt, az alumíniumot és a rozsdamentes acélt 1 és 30 milliméter közötti vastagságtartományban, a sárgaréz és rézlemezeket pedig 20 milliméter vastagságig.

Még nagyobb teljesítmény a még pontosabb eredményekért – ByStar Fiber 15 kilowattos lézerforrással

A 15 kilowattos lézerteljesítmény révén akár 50 milliméterig munkálható meg az acél és az alumínium, ezáltal pedig maximális rugalmasság érhető el mind a nagy sorozatok, mind a sürgős megrendelések esetén. Függetlenül attól, hogy alumíniumot, színesfémeket vagy acélt vágunk-e, a nagy teljesítményű Bystronic vágófej maximális pontossággal dolgozik mind vékony, mind pedig vastag lemezekben és profilokban. Az új teljesítményszint a ByStar Fiber 3015 és a ByStar Fiber 4020 modellekhez érhető el.

BySmart Fiber 10 kW

A Bystronic mostantól a BySmart Fiber lézervágó rendszert is nagyobb teljesítményű, 8 vagy 10 kilowattos lézerforrásokkal kínálja. A megnövekedett teljesítménynek köszönhetően a fémlemez-megmunkáló vállalkozások még gyorsabban és még precízebben munkálhatják meg a lemezeket. A gyártási spektrumtól és az ügyféligénytől függően a BySmart Fiber 3, 4, 6, 8 és 10 kilowattos lézerforrással érhető el (ezenfelül a BySmart Fiber 3015 2 kilowatt teljesítménnyel is elérhető).

Nagy sebességű vágás BySmart Fiber lézeres vágógéppel, már 8 vagy 10 kilowattos lézerforrással

A 8 kilowattos teljesítmény lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jelentősen növeljék a vágási sebességet. 3 milliméteres rozsdamentes acél vágásakor például egy 6 kilowattos fiber lézerhez képest akár 60 százalékkal is növelhető a sebesség. A teljesítménynövekedés még szembetűnőbb a 10 kilowattos lézer esetén, amivel egy 10 milliméteres rozsdamentes acéllemez vágása akár 2,5-szer gyorsabban végezhető el. A 8 kilowattos lézer minden lemezvastagságban a kétszeresére, a 10 kilowattos pedig a 2,5-szeresére növeli a BySmart Fiber áteresztőképességét.

Ezáltal különösen jó minőségű vágások végezhetők akár 30 milliméter anyagvastagságig. Új lehetőségek nyílnak meg a vastag anyagok vágása terén is, ahol a kivágott alkatrészek utómegmunkálása is fontos szerepet játszik. A nagyobb lézerforrás mind a BySmart Fiber 3015, mind a BySmart Fiber 4020 esetében elérhető.

Folytatjuk

Kapcsolódó cikkek:

Új termékek a hatékonyabb lemezmegmunkáláshoz 2. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek