Új Mazak lézeres csővágó gép kis és közepes átmérőjű csövekre tervezve

A Yamazaki Mazak bemutatja új nagy teljesítményű lézer megmunkálógépét, amelyet kifejezetten nagyobb mennyiségű, kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű megmunkálására terveztek

2020. december 29., kedd, 06:00

Címkék: csőipar csővágás fiber lézer lézer lézeres vágás lézertechnológia Mazak Yamazaki Mazak

Az FT-150 FIBER gép számos, jellemzően az agráripari területeken, gépjárműiparban, építőiparban és bútorgyártásban alkalmazott anyag vágására alkalmas, beleértve a szénacélt, rozsdamentes acélt, rezet, vasat és alumíniumot.

Az új FT-150 FIBER egy kompakt lézervágó berendezés ergonomikus dizájnjának köszönhetően a kezelőterület, valamint a betöltő és kirakodó állomás mind egy oldalon kapott helyet. A 3,0 kW-os fiber rezonátorral felszerelt FT-150 FIBER akár 6 500 mm hosszú, 152,4 mm-es átmérőjű, 150 kg-os munkadarabok megmunkálására is alkalmas, igény szerint pedig 8 000 mm hosszúság és 180 kg-os tömeg választható opcióként elérhető.

A maximális termelékenységre tervezett FT-150 FIBER számos művelet elvégzésére alkalmas, mint vágás, menetmegmunkálás, fúrás és termikus fúrás. A megmunkálási idő csökkenéséhez hozzájárul az olyan műveletek kiküszöbölhetősége, mint a fúrás, sorjázás és menetkialakítás. Továbbá a fiber lézer a nagy sebességű előtolással, gyorsulással és tokmányindexeléssel kivételes vágási sebességet biztosít. A termelékenységet tovább fokozza a nagy képességű kötegadagoló, ami akár 4 tonnányi nyersanyag betöltésére is képes, így lehetővé téve a hosszabb idejű folyamatos működést.

Az FT-150 FIBER számos különböző munkadarab-kirakodási lehetőséggel elérhető a standard megoldásoktól az automatikus szortírozórendszerekig a nagy mennyiségű, különböző méretű alkatrészből álló modellek hatékony termeléséért. A gép akár 3 000 mm hosszú kész darabok (opciósan 4 500 mm is elérhető) alkatrésztárolóba vagy kihordó szalaggal történő kirakodására alkalmas. A szortírozórendszer kis-, közepes és nagyméretű kész alkatrészek 4 felé válogatására és kirakodására képes. Az FT-150 FIBER számos további – pontos és kiváló minőségű vágást biztosító tulajdonsággal rendelkezik. Ezek közé tartozik a vágófejben speciálisan nagy sebességű mozgásra kialakított U tengely, ami ultranagy sebességű vágást tesz lehetővé, valamint a dönthető lézervágó fej, ami nagy pontosságú ferde vágást biztosít.

A nagy vágási pontosságot tovább fokozza a gép „Vizuális Varrat Lokátor” funkciója, ami nagy teljesítményű kamera és képelemző szoftver felhasználásával észleli a csövek hegesztési varratait, hogy meghatározza a vágáshoz szükséges radiális pozíciót; amíg a „Munkadarab Középpont Lokátor” funkció észleli a különböző alapanyag-torzulásokat, mint például a kihajlásokat, valamint csavarodásokat a munkadarabon, ezek alapján automatikusan megteszi a vágás előtt szükséges pozicionálási módosításokat, korrekciókat.

További egyedülálló funkciók közé tartozik a hosszú munkadarabok megtámasztásához szükséges egység, amely megakadályozza a munkadarab deformációját vágás közben, valamint a „Belső Fröccsenés Gátló” funkció, amely védi a munkadarab belsejét az esetlegesen odafröccsenő olvadéktól, és így a belső felületégéstől. Opcionálisan szintén elérhető forgó szerszámos orsó ATC-vel a furatok menetmegmunkálásához, fúráshoz és termikus fúráshoz. Az FT-150 FIBER számos automatikus funkcióval is fel van szerelve, beleértve az autoprofilozó kalibrációt és a fúvókatisztítást, amelyek tovább fokozzák a termelékenységet.

A Mazak innovatív CAD/CAM szoftvere, az FX-TUBE lehetővé teszi, hogy az időtanulmányok és a fogyasztásiköltség-adatok egyszerűen az ügyfél ERP-rendszerébe integrálhatók legyenek, importált 3D modell adatok szerkesztési funkciója jelentősen csökkenti a szerkesztési és várakozási időket. Az összteljesítményt tovább fokozza a MAZAK FX NC vezérlő, amely olyan fontos funkciókat tartalmaz, mint a Gyors újraindítás program (Quick Restart Program), az FX-TUBE által generált QR-kódok felhasználásával könnyen és gyorsan behívhatók a programok, ami nagymértékben megkönnyíti a gépkezelő munkáját.

„Az új FT-150 FIBER tovább fokozza cső lézervágási kapacitásunkat egy olyan géppel, amelyet kifejezetten a kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására terveztek – mondta Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézer Üzletágának igazgatója. – A kivételes termelékenységet a fiber rezonátor, az ultragyors előtolás és a különböző megmunkálási műveletek kombinációja biztosítja, kiegészítve a köteges berakodóegységgel. Ez a termelékenység teszi az FT-150 FIBER-t ideális választássá azoknak a nagy volumenű gyártást végző ügyfeleinknek, akik szintet szeretnének lépni cső lézervágási kapacitásukban.”

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek