Új hűtőfolyadék tömlőket mutatott be a norelem

2019. július 01., hétfő, 16:48

Címkék: fémmegmunkálás forgácsolás hűtés hűtésoptimalizáció hűtéstechnika hűtő-kenőanyag hűtőfolyadék norelem

A hűtőfolyadék megfelelő hozzávezetését végző tömlők döntő fontosságúak a gépek biztonságos üzemeltetése, karbantartása és élettartama szempontjából. A norelem moduláris felépítésű tömlő- és alkatrészválasztékából a tervezőmérnökök és a gyártók szinte korlátlan kombinációt hozhatnak létre ezekből a kulcsfontosságú rendszerekből.

A flexibilis tömlőként is ismert hűtőfolyadék csövek gyakran használatosak arra, hogy a fémmegmunkáló gépekben - marógépekben és esztergákban - hűtőfolyadékot vezessenek a gép és a munkadarabok kenésére és a hőmérséklet csökkentésére.

A súrlódás, illetve a fémek érintkezése a vágás vagy forgácsolás során keletkező hő körülbelül egyharmadáért felelős. Ha a vágási zóna kenése megoldott, a megmunkálási folyamat hatékonyabbá válik, ezáltal csökkentve a súrlódást.

«A megmunkálás során keletkező hő határozottan befolyásolja a szerszámkopást is. A vágószerszám hőmérsékletének csökkentésével - még kismértékű mérséklésével is - jelentősen megnövekedik a szerszám várható élettartama - mondta Marcus Schneck, a norelem vezérigazgatója. - Ezen a téren egészen kiemelkedő termékválasztékkal rendelkezünk. Sokoldalúságuknak és rugalmasságuknak köszönhetően a hűtőfolyadék precízen és optimális áramlási sebességgel irányítható.»

A termékcsalád más célokra is kiválóan alkalmazható. A választék magába foglalja a sűrített levegős rendszerekben használt csöveket, illetve a vákuum- és szívótömlőket. Vákuumrendszerként használva a tömlők lehetővé teszik a megmunkálás során keletkező füst, törmelék vagy folyadékok elvezetését. Másrészről a hűtőfolyadék tömlőre védőburkolatok is erősíthetők a gép megvédése érdekében, vagy kamerák rögzíthetők rájuk a megmunkálógépek felügyeletéhez.

A szerelvények, fúvókák, szelepek és kiegészítők széles választékának köszönhetően a hűtőfolyadék tömlők szinte korlátlan kombinációban alkalmazhatók. A termékcsalád ¼» (6,7 mm átmérő), ½» (12,9 mm átmérő) és ¾» (19,8 mm átmérő) méretekben kapható. A moduláris szerelvények révén a tömlő szükség szerint meghosszabbítható vagy lerövidíthető.

Az alkatrészek elektromosan szigeteltek és szikraforgácsolási eljárások során is használhatók. A termékcsalád nem rozsdásodik, ezenkívül a legtöbb vegyi anyagnak és oldószernek ellenáll. A tömlők 3,5 bar nyomásig, ¼» méretben 950, ½» méretben 1 800, ¾» méretben pedig 4 300 l/perc térfogatáramig tartják meg helyzeti stabilitásukat -20°C-tól + 80°C-ig terjedő üzemi hőmérsékleten.

Az alkatrészek alapteste kék és fekete színben kapható, a tartozékok pedig narancssárga színűek.

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek