Technológiai fejlesztést hajtott végre a bicskei Magyarmet Finomöntöde Bt.

2015. január 12., hétfő, 19:23

Címkék: beruházás Magyarmet Finomöntöde Bt. munkahelyteremtés

A Magyarmet Finomöntöde Bt. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert európai uniós támogatás igénybevételével 208 millió forintos technológiai- és kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén.

A magyar tulajdonú vállalkozás közleménye szerint 104 millió forintot nyertek a beruházáshoz, amelynek célja a meglévő termelési potenciál növelése, valamint a kevésbé hatékony területek csökkentése volt. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat 178 munkahelyet tudott megőrizni, és 25 új munkahelyet teremtett.
A projekt keretében beszerzett és üzembe helyezett új műszaki berendezésekkel biztosítani tudják a szabályozott hűtést a kerámiaforma-gyártásnál, a vastag falú öntvények viaszformáinak gyártását, a kerámiamagok vegyi úton történő eltávolítását, az öntvénymegmunkáló kapacitás növelését, a megmunkált kész öntvények háromdimenziós bemérését, illetve az első mintadarab rövid határidejű gyártásával a vevői igények gyors kielégítését.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Fejér Megyei Hírlap év végén megjelent TOP 100+100 kiadványa szerint a Magyarmet Finomöntöde Bt. jelenleg 240 embert foglalkoztat. Nettó árbevétele 2012-ben 2,72 milliárd, tavalyelőtt pedig 2,84 milliárd forint volt.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek