Szervo-elektromos élhajlítás minden gyártási igényhez

Automatizált, szervo-elektromos élhajlítót mutatott be a Prima Power

2020. augusztus 25., kedd, 06:00

Címkék: élhajlítás Lang & Társai Kft. lemezmegmunkálás Prima Power szervomotor szervorendszer

A Prima Power új, automatikus szerszámcserélő tárolót is tartalmazó eP Genius 1030 szervo-elektromos élhajlítója minimalizálja a gépkezelők részére a hibázási lehetőséget és a szerszámcseréből fakadó holtidőket.

A rendkívül dinamikus, pontos és megbízható szervo-elektromos technológia a hidraulikaolaj hiányából kifolyólag állandó teljesítményt és pontosságot biztosít hosszú időn keresztül, mindezt egy gyors és dinamikus automatikus szerszámcserélő rendszer előnyeivel megerősítve.

Az eredmény egy rendkívül sokoldalú, gyors és megbízható hajlítórendszer, amely minimális kézi beállítást igényel, és ezáltal lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy idejét a munkadarabok előkészítésére fordítsa. A megoldás előnyei főleg a kisebb gyártási darabszámok esetén domborodnak ki, ahol a rövid ciklusidők elengedhetetlenek a piaci versenyképesség megőrzéséhez.

A szerszámcsere során egy biztonsági lézerszkenner észleli a munkateret, és az emberi beavatkozás igénye nélkül óvja a gépkezelőt a gép funkcióinak visszaállításakor.

Alapfelszereltség

Az eP Genius 1030 a Prima Power szervo-elektromos eP sorozatának legsokoldalúbb tagja. A szerszámgép a nagy terhelhetőség (105 tonna) és munkatér (3 060 mm hajlítási hossz) tökéletes kombinációja, olyan megoldásokkal kiegészítve, mint az automatikus CNC-bombírozás, az 5 tengelyes hátsó ütköző és a motoros karokon alkalmazott IRIS Plus szögvezérlő rendszer.

A berendezés legfőbb innovációját jelentő szerszámcserélő összesen 32 méternyi szerszám tárolására képes, 8, három tengelyen mozgatható tárolóegység segítségével. A rendszer Wila stílusú, 20–515 mm közötti szerszámok befogadására is képes. A szerszámtár egy további eszközzel is fel van szerelve, amely a szerszámok forgatásával többféle feldolgozási lehetőséget biztosít.

A legújabb generációs HMI lehetővé teszi a munkadarabok egyszerű és intuitív programozását és az automatikus gépbeállítást akár a gépen, akár a gyártósoron kívül.

Műszaki adatok

Biztonságos, ergonomikus és automatizált: Kibővített gépkezelői védelem és teljesen biztonságos autonóm működés a lézerszkennernek köszönhetően.

Gyártásra kész: Az automatikus szerszámcserélőnek hála, a szerszámgép mindig gyártásra kész, nem igényel manuális beállítást.

Pontos: Az emberi beavatkozások – és így az abból adódó hibák – csökkentésével nagyobb pontosság és hatékonyság érhető el.

Rugalmas: Teljes készletek és kis, egyedi sorozatok programozására és gyártására egyaránt lehetőség nyílik.

Felhasználóbarát: Könnyű telepítés, üzemeltetés és karbantartás.

Költséghatékony változatban is elérhető a szervo-elektromos élhajlítás

A Prima Power eP sorozatú élhajlítói a termelékenységet, a pontosságot, a rugalmasságot és a megbízhatóságot az ökológiai szempontok tiszteletben tartásával ötvözik – ezt a szemléletet az olasz–finn lemezspecialista a Green Means® névvel foglalja össze. A négy modellben elérhető eP széria a nyomóerő és a hajlítási hossz tekintetében minden gyártási igényt képes kielégíteni. A sorozathoz tartozó gépek energiafogyasztása átlagosan 50%-kal alacsonyabb, mint a hidraulikus élhajlítóké. A rövid beállítási időnek köszönhetően a ciklusidő 30%-kal csökkenthető. Az O-vázas kialakítás, a szervo-elektromos meghajtások és a kifinomult szerszámrendszer révén magas ismétlési pontosság érhető el.

Műszaki adatok

 

Géptípus

Nyomóerő

Hajlítási hossz

eP-0520

55 tonna

2 040 mm

eP-1030

105 tonna

3 060 mm

eP-1336

130 tonna

3 655 mm

eP-2040

200 tonna

4 080 mm

 

Főbb jellemzők:

 • Szervo-elektromos hajtásrendszer: fenntarthatóság, hatékonyság és termelékenység, megnövelt sokoldalúság, kiemelkedő pontosság, alacsonyabb energiafogyasztás, kisebb karbantartási igény, és nincs olajszükséglet.
 • A Prima Electro gyártmányú szervohajtások által működtetett szíjtárcsás övrendszer a teljes hajlítási hosszon elosztja a nyomóerőt.
 • Merev és stabil O-váz, amely biztosítja:
  • a szerszám beigazítását még feszültségből fakadó deformáció esetén is;
  • kiváló „medve” pozíció, pontosság és megismételhetőség a felső és az alsó gerenda relatív helyzetét mérő lineáris útadókkal;
  • rugalmasság: nincs korlátozás az alkatrészhosszra, ami a C-vázas gépeknél jellemző.
 • Prima Electro Open Control: MS Windows alapú, két processzor, felhasználóbarát 17" érintőképernyő, 2D grafikus online programozás és 3D megjelenítés a Prima Power PressCam offline programok számára.
 • Könnyen használható és hatékony Prima Power PressCam offline programozás.
 • Lézeres Lazer Safe biztonsági rendszer.
 • Szögmérési opció: nagy sebességű digitális képfeldolgozási technológia a munkadarab szögének mérésére minden ciklusban, a hajlítóprogram automatikus korrekciójával.
 • AQ hajlító asszisztens: nincs szükség második gépkezelőre a nagy méretű alkatrészek mozgatásához.
 • Európai és Wila stílusú szerszámrendszer az ügyfél igényének megfelelően.

További információkkal kapcsolatban, kérjük, keresse a Prima Power hazai képviseletét:

Lang & Társai Kft.

Holczer Dávid, értékesítés és szaktanácsadás

Tel.: +36 70 397 7388

E-mail: david@langtool.hu

www.primapowergepek.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek